Ajd da se i ja uključim u ovu temu , interesantna mi je .
Kruh od graham ili integralnog brašna može se praviti ali uz dodatak
20 % brašna T-850 , što je čak i Pravilnikom dozvoljeno . U prodaji ima i integralnog i graham kruha ali svima je dodano polubijelo brašno baš radi lakše obrade tijesta i volumena ( kvalitet glutena je najbitnini za volumen kruha )
Što se pak tiče ulegnuća kruha , to je znak da vam je proces prije pečenja bio predug ( kruh prefermentiran )
Dodatkom šećera ustvari hranite kvasce - ( saharomices ), dodaje se tamo gdje je manje škroba( koji se razlaže na šećere) ili za postizanje bolje boje .
Ja inače pečem kruh od integralnog brašna sa dodatkom lana, sezama i zobenih pahuljica i maslinovog ulja , bez pekača , sa jako malo svježeg kvasca , ali pravim kvas ili tzv. predtjesto . Takav kruh ne bude napuhan ,ima dobru strukturu sredine ,finu koricu i ukusan je .