Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Što sa rolanom lopaticom?

  1. #1
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno Što sa rolanom lopaticom?

    Imam jednu rolanu lopaticu, koju treba i skuhat, ali ne da mi se je jest i rezat kao salamu, nego bih uvalila u nešto, ili od nje nešto napraviti.

    Jel ima tko ideju?

    Jel se može nju naribat pa u neke popećke?

    Jel se može nju ne znam... pohat?

    I ako je pečem, pržim ili nešto - da li i dalje moram skuhati, ili je samo sirovu režem?

    Hvala!

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    To je vjerojatno polutrajni mesni proizvod. Nareži prst debelo pa uvali u grah/ričet/slanutak/poriluk i slično. Možeš skuhati posebno (posoliti vodu lagano, kao za uskršnju šunku) da ti ne pokvari okus variva, a onda servirati UZ navedeno. Mi to znamo jesti uz hajdinsku kašu s šampinjonima.

    Naribati - ne.

    Samljeti na flajšmašini ili izrezuckati na kockice - da. Znam to sirovo uvaljivati u musaku (od kelja ili krumpira) i bude ok. I gris štrudlu punim sa sirom, gljivama ili porilukom i tim mesom (ne treba ga puno).


    Mi obično za Uskrs u firmi dobijemo takvu rolicu, pa ja to izrežem na komade (po pola ili na trećine, ovisno o veličini, koliko nam treba za jedan obrok) i tako smrznem ako mi je preveliko za brzu upotrebu. To smo znali tijekom proljeća skuhati pa jesti s hrenom, ali u mojoj kući najbolje prolazi lisnato punjeno sirom i tim mesom (narežeš tanko na mesoreznicu, a možeš i deblje pa još popreko, na komade dimenzije prsta - to uvaljaš u plošku sira i u tijesto, pa ispečeš u pećnici) ali dugo duuugo nisam to radila.

    Tijesto za punjenje - ili gotovo lisnato, ili ako doma radiš - trećina oštrog brašna, trećina margarina, trećina posnog svježeg sira + malo soli, može bez jaja, ako stavljaš jaje, dodaš još toliko brašna da dobiješ tijesto koje se ne lijepi. Evo kako to drugi rade: http://www.coolinarika.com/recept/rolanci-sa-sunkom/
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.02.2011. at 08:23

  3. #3
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    Brzo i fino- u tepsiju od pećnice staviš posoljene file puretine ili piletine, zatim na to kriške lopatice (ne jako tanke), to prekriti listićima gaude i to sve premazati vrhnjem ili mileramom.Peći oko 45 minuta.

  4. #4
    MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    Split
    Postovi
    293

    Početno

    Ja sam je par puta kupila i samo bi je skuhala u dosta vode, narezala i poslužila uz kiseli kupus i restovani krumpir ili uz jotu (kiseli kupus sa fažolom).

  5. #5
    Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pozega
    Postovi
    283

    Početno

    A ja(vege) idem vidjeti kakav je to kuhinjski pribor rolana lopatica i čemu služi

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Brzo i fino- u tepsiju od pećnice staviš posoljene file puretine ili piletine, zatim na to kriške lopatice (ne jako tanke), to prekriti listićima gaude i to sve premazati vrhnjem ili mileramom.Peći oko 45 minuta.
    ovo je stvarno najfinije.
    samo što ja ne solim jer mi je lopatica ionako preslana.

    i volim ja to i na vratini umjesto peradi, bude jako sočno.
    ali ja prvo ispečem meso u tavi (ne do kraja), izvadim, prekrijem develom šnitom vratine i debljom šnitom sira.
    vrhnje ne mora.
    zapečeš.
    ja još zalijem i vinom.

    a možeš narezati na kockice pa stavljati u Španjolsku pitu (zamrzni si porcije u količini od jedne šalice)

  7. #7
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Cure, vi ste prava enciklopedija! Koje super ideje! Sve mi se sviđa, a kako je jedna rolana lopatica dosta velika, sve ću probati. Španjolska pita mi je otkriće, jedva čekam da probam. Ono meso sa lopaticom i sirom mora da je savršeno, a Peterlin ideja o rolancima me oduševila.
    Javim rezultate!
    Nažalost ne smijem ništa mliječno pa će više uživati drugi, nego ja (osim španjolske pite, u koju neću staviti ni mlijeko ni sir, pa ću je jesti - obožavam pečene paprike, a i imam domaći špek), ali dobro. Bar da ukućane i goste nahranim, ak već ne mogu sebe

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •