Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 359

Thread: Božićni kolačići 2010.

  1. #1
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default Božićni kolačići 2010.

    S obzirom da imamo temu o Božićnoj klopi mogle bi imati i o kolačima...
    što ćete ove godine peći,kakve delicije će se naći na vašem stolu..

    ja još pravo ni ne znam,ali razmišljam o:
    1.mađarica
    2.vanilin kiflice(imam recept od sveki-preeedobar)
    3.fina čokoladna rolada
    4.pita slastičarka
    5.kuglof

    to nije ziher,možda od vas dobijem boljih ideja

  2. #2
    Smajlich's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,136

    Default

    Ove godine, prvi put nakon oho-ho vremena, neću radit više od dvije vrste( zbog mog 3-mjesečnog švrće), a to su: Franjina pita ( od sira i oraha, inače ima više naziva, a ja sam stručnjak za pite, obožavam ih :D) i jedan kremasti od keksa i višanja. Ak stignem još-super, al sumnjam. Inače, pravila bih svake godine nešto drugo...ipak, najčešće kokos-kiflice, raznorazne pite i božićne muffine(orasi/čokolada)...

  3. #3
    slavonka2's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Sv. Nedelja
    Posts
    509

    Default

    Mađaricu, princes uštipke i božićne kekse, za Novu neku kremastu tortu.

  4. #4
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ja sam jos u promisljanju

    ono sto znam da ce biti je traditional dark fruit cacke, kosarice sa visnjama, obicni keksi i bajadera razmisljam da ubacim neke novie ove godine pa cu vas pratiti

    za pocetak kiara mogu recepti za finu čokoladnu roladu i pitu slasticarku

    a da kod mene sezona pecenja pocinje sad u nedjelju MM ima rodjedan i L imendan pa praviom kekse za vrtic pravit cu zobene sa marelicama i cokoladom i kraostice tu se foruma jer to nosimo u vrtic pocastiti ekipu za imendan - pa cu krasulke praviti sa maslacem.

  5. #5

    Default

    Ja cu radit papin kolač jer to mm obožava i kolač od kestena,a i mam i seka ce mi dati malo kaj su one pekle tak da ću imat kao 5 vrsti kolača

  6. #6
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Pita slastičarka(mljac)

    2 jaja
    2 žlice meda
    20 dkg šećera
    6 žlica masti
    2 dkg kakaa
    10 dkg oraha
    45 dkg glatkog brašna
    1 žlica sode bikarbone
    ribana korica limuna
    med,šećer i mast otopiti na laganoj vatri,umiješati ostale sastojke,
    zamjesiti i podijeliti u 3 dijela,ispeći 3 kore na obrnutoj strani lima

    za kremu
    5 dl mlijeka
    15 dkg šećera(inače ide 25 dkg,ali nama je onda preslatko)
    6 žlica oštrog brašna
    limunov sok
    1 margarin za kreme u hladno

    glazura od čokolade
    10 dkg čokolade
    3 žl. šećera
    3 žl. vode
    8 dkg margarina

    namazati kremu na 1. i 2.koru i preko noći malo opteretiti i ostaviti da kore malo otpuste
    pa gore staviti čokoladnu glazuru...
    inače se sjećam prije 20 godina,tu je pitu radila moja baka i obožavala sam je,a danas je radim ja i fakat je odlična
    nije komplicirano,može stajati i dosta je ima..
    Last edited by apricot; 09.12.2010 at 18:57. Reason: dodala izostavljeni sastojak

  7. #7
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    uh,fali mi 6 žlica oštrog brašna u kremu...
    sorry..

    evo, ja sam dodala.
    apricot
    Last edited by apricot; 09.12.2010 at 18:57.

  8. #8
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Fina Čokoladna Rolada

    tijesto
    8 žumanjaka
    8 žl.šećera
    8 žl. brašna
    pola praška za pecivo
    2 žlice pekmeza(bilo koji,ja stavim šipak ili marelicu)
    8 bjelanjaka-snijeg
    izmiksati kao i svaki biskvit i nakraju dodati snijeg od bjelanjaka i ispeći(pećem u velikom protvanu od rola)
    pećeno narezati na kocke oko 2x2 cm

    krema
    25 dkg maslaca(margarina za kreme)
    20 dkg šećera u prahu
    10 dkg čokolade 1 dl ruma
    pjenasto umutiti maslac i šećer,dodati otopljenu čokoladu i rum
    to sve skupa pomiješati sa kockicama biskvita
    zamijesite,stavite u foliju i oblikujte po želji(u roladu)
    staviti u frižider preko noći da se stegne
    na kraju preliti čokoladnom glazurom

    ovo isto jako često radim jer je predobro,lijepo izgleda,jaaakoo sočno i fino..

    eto MoMo..možda ti se nešto svidi...mi smo ludi i za jednim i drugim..

  9. #9
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    mmm slasticarsku pravim sigurno bas je po mom ukusu roalda ide na mozda listu hvala puno za recpte

  10. #10
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Ja isto jos neznam sto cu raditi, ali bi svakako htjela probati nesto novo. ZA Boric cu raditi tortu od sira koju nosikod mame na rucak. RAdit ci i neke suhe; vanili kiflice, kekse od ljesnjaka i zvijezdice sa pekmezom. To radim radi klinaca, oni obozavaju mjesiti, valjti, izrezivati,... E sad, treba mi jedan kremasti za mm. Tu bi zeljela nesto novo. On voli kolace sa puno kreme, cokolade, ljesnjaka,... i sto manje tjesta, kora,...

    Imate provjereni recept za tjesto za kekse koje bi klinci izrezivali? Ja imam jedan aki mi nije bas nesto, ne da se lijepo razvaljati.

  11. #11
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    kiara79, pohvaljujem tvoju inicijativu za otvaranje ovog topica i bilježim se za tvoj (tj. svekin) recept za vanilin kiflice
    intenzivno razmišljam ovih dana što ću peći za blagdane, želja je puno, a vremena malo
    čekam da se javi i princess puffy sa svojim prošlogodišnjim "hrpicama" što smo ih prekrstili u princess puffiće!

  12. #12
    Tattoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    371

    Default

    Mi obožavamo miris cimeta, lješnjaka, badema i ruma, ono kad mirišu i zidovi. Tako peče moja mama, danima se sitni kolači slažu u kutijice, pazi se na savršenstvo izgleda, pravo remek djelo! Voljela bih da imam vremena raditi tako, ali sigurno ću napraviti jedne odlične kekse od badema i prutiće s cimetom koje mm obožava pa moram raditi duplu smjesu. Kremasti dolaze na red za Novu godinu. Al sad mi se tako jede ova čokoladna rolada...

  13. #13
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Vanilin Kiflice

    35 dkg glatkog brašna
    1 margarin
    1 jaje
    10dkg šećera u prahu
    10 dkg oraha
    pola praška za pecivo
    2 vanilin šećera

    ajme,jedva čekam da ih ispećem...
    ja ih radim 3-4 dana ranije tako da su mi za blagdane onako fine mekane,tope se u ustima..

  14. #14
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Quote Originally Posted by kiara79 View Post
    uh,fali mi 6 žlica oštrog brašna u kremu...
    sorry..

    evo, ja sam dodala.
    apricot
    hvala ti..

  15. #15
    smedja's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    863

    Default

    Jel pita slasticarka mozda medena pita? slicno mi djeluje kao recept moje bake (samo sto je u njenom umjesto brasna u kremi bijeli griz)
    vidim sad da ide orah u kore, nije to onda isto...
    Last edited by smedja; 10.12.2010 at 07:39.

  16. #16
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    kiara79, moze maslac umjesto masti u kore?
    smedja slicno je ja sam radila medenu pitu prosel godine bez orha po receptu sa foruma i bila je jako ukusna - ove godine cu kiarinu slasticarsku cini mi se jami

    ani4 imam ja recept moje bake em su ukusni em se super radi sa tijestom cek da nadjem tekicu

  17. #17
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Quote Originally Posted by smedja View Post
    Jel pita slasticarka mozda medena pita? slicno mi djeluje kao recept moje bake (samo sto je u njenom umjesto brasna u kremi bijeli griz)
    vidim sad da ide orah u kore, nije to onda isto...
    smedja,nije to medena pita..

    MoMo,možeš staviti masti,maslaca,margarina,štogod te volja,
    ja ga spremam baš ovako...

  18. #18
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    prenosim pitanje s jednog drugog mjesta na, nadam se, uočljivije

    Napolitanke bake Anke
    by apricot

    Sastojci:

    30dag maslaca
    4 jaja
    25dag šećera u prahu
    20dag sjeckanih oraha
    20dag čokolade

    Jaja, šećer i čokolada se kuhaju na pari dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, dodaju se orasi i maslac. Sve se dobro izmiješa i stavi na oblatnu, poklopi drugom oblatnom i pritisne nečim teškim. Reže se na oblik i veličinu bajadere (cca).


    meni su ove napolitanke preukusne i super brze.
    ali očigledno sam negdje zabrljala dok sam ih morala držati u zamrzivaču i tako jesti.

    pitanje za onoga tko ih inače pravi
    najvjerojatnije nisam dovoljno dugo mlatila žumanjke na pari
    koliko gusta mora biti ta smjesa prije nego se doda čokolada i orasi? gledala sam u aprin slikovni recept, ona kada istrese smjesu na oblatne moraš ju gladiti kuhačom
    bome se moja sama rasula preko oblatni pa po stolu i prije nego sam dohvatila ikakvo pomagalo
    hvala

  19. #19
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    AdioMare ja sam ih kuhala kao sto kuham jaja/zutanjke za sve druge kolace uh jesam ti pomogla ali da se pocne pjeniti i da postje gusce ali opet moras paziti da se ne skuhaju previse tj da se ne stegnu puno. savjet lagana vatra i puno mjesanja pred kraj sam dodala cokoladu i jos mijeslala malo. ne maslac u vruce nego u mlako i bile su odlicne. Ali mislim da ce ti to apri puno egaktnije preodiciti. A napoltanke stavljam na popis za ovu godinu.

    Ani4 Keksi by moja baka

    1 šalica ( za bijelu kavu) maslaca ili masti
    1 šalica šećera ( ja stavim manje)
    1 jaje i 2 žumanjka
    1 pp
    2 šalice brašna ( i jos malo brašana da se ne lijepi smjesa)
    limunova korica

    moja mama doda kako u pola smjese pa se igra s bojama i oblicima. Meni se super razvlaci to tijesto nikad mi se ne lijepi a keksi su super ukusni makar meni

    i da keksi se mogz praviti i na onu masinu za meso, aparat za kekse ili jednostavno razvaljati i vaditi razne oblike - ja radim oblike

  20. #20
    kalimero's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Slavonija-Bistrinci
    Posts
    1,424

    Default

    Uh, još nisam smislila šta sve peći. Jedino bi htijela toga manje ispeći jer toga najviše podjelim ili ja popapam, a ne bih trebala
    Ja krenem sa par vrsta a završim sa 10-15
    Vjerovatno će biti par suvih sa lješnjakom, orah i badem, mađarica i možda torta sa sirom.

  21. #21
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    Quote Originally Posted by kiara79 View Post
    Vanilin Kiflice

    35 dkg glatkog brašna
    1 margarin
    1 jaje
    10dkg šećera u prahu
    10 dkg oraha
    pola praška za pecivo
    2 vanilin šećera

    ajme,jedva čekam da ih ispećem...
    ja ih radim 3-4 dana ranije tako da su mi za blagdane onako fine mekane,tope se u ustima..
    ove bih i ja mogla radit, kad su već provjereno dobre

    ja ću još raditi Biskupski kruh (po receptu od Peterlin hvala)
    i vjerojatno ferrero rocher tortu, iako mi se to baš ne uklapa, ali MM ju je naručio jer nam je prefina pa moram

  22. #22
    Rozi's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    tu negdje u Zgb
    Posts
    240

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo View Post
    ono sto znam da ce biti je traditional dark fruit cacke, kosarice sa visnjama, obicni keksi i bajadera razmisljam da ubacim neke novie ove godine pa cu vas pratiti

    .
    a je li može pliz recept za ovo? mojima bi se mogao svidjeti 'dark' dio (pretpostavljam čokolada), a meni 'fruit' dio

  23. #23
    mamaduda's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    919

    Default

    Quote Originally Posted by Rozi View Post
    a je li može pliz recept za ovo? mojima bi se mogao svidjeti 'dark' dio (pretpostavljam čokolada), a meni 'fruit' dio

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1920

  24. #24
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Rozi, cake je super MM je prosle godine htio strajkati sto ga nisam pravila za Bozic ove godine je pod muss
    ja sam zaboravila šape/pracne to obicno pravi sveki ali je nema ove godine pa cu po prvi put raditi ja bez njih mi nekako nije blagadnski ugođaj.

  25. #25
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!

  26. #26
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...

    Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...

  27. #27
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    prenosim pitanje s jednog drugog mjesta na, nadam se, uočljivije

    Napolitanke bake Anke
    by apricot

    Sastojci:

    30dag maslaca
    4 jaja
    25dag šećera u prahu
    20dag sjeckanih oraha
    20dag čokolade

    Jaja, šećer i čokolada se kuhaju na pari dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, dodaju se orasi i maslac. Sve se dobro izmiješa i stavi na oblatnu, poklopi drugom oblatnom i pritisne nečim teškim. Reže se na oblik i veličinu bajadere (cca).


    meni su ove napolitanke preukusne i super brze.
    ali očigledno sam negdje zabrljala dok sam ih morala držati u zamrzivaču i tako jesti.

    pitanje za onoga tko ih inače pravi
    najvjerojatnije nisam dovoljno dugo mlatila žumanjke na pari
    koliko gusta mora biti ta smjesa prije nego se doda čokolada i orasi? gledala sam u aprin slikovni recept, ona kada istrese smjesu na oblatne moraš ju gladiti kuhačom
    bome se moja sama rasula preko oblatni pa po stolu i prije nego sam dohvatila ikakvo pomagalo
    hvala
    ma ne bude to nešto baš jako gusto, i ja se svaki put razočaram.
    ali kad se unutra stave orasi i maslac, pa malo prohladi (tek toliko), bude taman dobro za razmazivanje.

    eh, sanjam o nekom većem prostoru sa nekoliko štednjaka, gdje bismo se okupljale i zajedno radile kolače, makar za Božić.
    i razmjenjivale iskustva i pomagale jedne drugima.
    i tješile se kad ne uspije.

  28. #28
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ja sam streber po tom pitanju, pa svake godine imamo:
    paprenjake
    krancle
    bajaderu
    bananenbrot
    medenjake
    neku tortu (s bademima i narandzom, najcesce)
    prosle godine sam radila neke s bloga da mi je nesto slatko i mislim da to iskustvo necu ponoviti ove godine
    i jos jedan s proslogodisnjeg topica, onaj s grozdjicama i orasima

    za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
    ne bude.

    ali, možda ja nešto i krivo radim jer sam valjda jedina kojoj se taj kolač nije dopao.
    bio mi je opako prežestok.

  30. #30
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...

    Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...
    ja sam ih lani radila sa mentol zelenim i 505 s crtom bombonima, ispali su vrlo lijepo!

  31. #31
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    ne bude.

    ali, možda ja nešto i krivo radim jer sam valjda jedina kojoj se taj kolač nije dopao.
    bio mi je opako prežestok.
    hvala, dvoumila sam se između tog i biskupskog kruha od peterlin, jer je ona kazala da je smjese dovoljno za dva kalupa

  32. #32
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post

    za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.
    meni se isto svidjela ta ideja...inače imam vrlo dobra iskustva s receptima sa damijeneštoslatko bloga

  33. #33
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    hvala, dvoumila sam se između tog i biskupskog kruha od peterlin, jer je ona kazala da je smjese dovoljno za dva kalupa
    Biskupski kruh se dosta digne jer ima puno jaja, pa treba u kalupima ostaviti mjesta za to.

    Ovaj engleski kolač se isto diže, ali ni blizu toliko kao biskupski kruh, jer ima puuuno voća... Tvrđi je, kompaktniji i za njega treba imati dobre zube.

    Ja ga već godinama radim po adaptiranom receptu.... Morala bih se prisjetiti mjera, ne usudim se ovako iz glave, ali radim sa 4 jaja i dosta manje voća nego piše u originalnom receptu. Unutra ide dosta praška za pecivo, inače kolač bude ko cigla. I voće treba dobro nasaftati rumom/vodom/sokom od naranče - kako želite, da netko ne slomi zube... Sjetit ću se ažurirati mjere kad ga prvi put budem radila ove godine (bit će uskoro, obećala sam svekrvi, ona to voli i jesti i dijeliti prijateljima).

  34. #34
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    molila bih te...strpit ću se, jer ga planiram darivati, pa mi je važno da ispadne bez greške

  35. #35
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    ja sam ih lani radila sa mentol zelenim i 505 s crtom bombonima, ispali su vrlo lijepo!
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    Last edited by MoMo; 13.12.2010 at 10:47.

  36. #36
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
    ja pecem u limu za kruh 30x12 cm

  37. #37
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by MoMo View Post
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    i mene brine što će me dočekati ove godine od svega toga...eno ih u kutiji u podrumu, moguće da ih je vlaga sredila...a ne planiram biti toliko vrijedna, pa sve ponovo!

    tko je još pravio dark fruit kolač prijašnjih godina, dojmove molim

  38. #38
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ja sam pravila par puta i nama je odlican ovih pola kile suhog voca kod mene je voce koje nalazim u nasim krajevima
    pa stavim suhe sljive (mljac), marelice, smokve po 150 gr i 50 gr brusnica. stavim jabuke i kruske sve skupa 100 gr i saku dvije oraha. stavim visnje iz kompota. radim skroz po receptu i meni je jedan od omiljenih, doduse jeste malo jak pa ga ne mozes pojesti puno ali meni je super jer moze duze stajati.

    ali opet sve se svodi na to da svakom nesto durgo pase. Ja sam prosle godine radila princess puffice po receptu sa foruma, dosta slicno ali su kao keksici.
    Last edited by MoMo; 13.12.2010 at 12:04.

  39. #39
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    evo kolacica

    http://forum.roda.hr/threads/50702-B...olačići-2009

    4 post odozgo
    ja nisam radila sa 300 gr grozdijica vec sam pomijesala sljive, marelice, smokve, brusnice i malo grozdjica

    stvarno su bozanstveni kolacici i super izgledaju

  40. #40
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    da, princess puffići su bili prošlogodišnji hit keksići...i ja sam ih pravila, a mislim da ću i ove godine ponovo, možda samo grožđice zamijenim brusnicama

  41. #41
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    e da te od princess sam i ja radila, ali intereresantno nisam niti jedan probala, ali su svi bili odusevljeni.
    Apri daj promjeni naslov u bozicni kolacici 2010

  42. #42
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Sta od toga zamrzavate? Znam da se mogu npr kiflice ili paprenjaci. Al sta je s ovim kremastima?

  43. #43
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ja mislim da bum ja kiflice, čupavce i možda mađaricu! Sami smo a moji nisu baš neki kolačoljupci.
    Za Novu ću napraviti ledeno nebo!

  44. #44
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    I ove godine cu peci kolace s frendicom, a lista nam je megalomanski ogromna. Sramota me napisat.

  45. #45
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    I ove godine cu peci kolace s frendicom, a lista nam je megalomanski ogromna. Sramota me napisat.
    Ako ima vise od jedne torte na toj listi, nemoj bolje nista pisat..vec se vidim ubediranom.

  46. #46
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    A mene bap zanima kaj ima na listi! I tko sve to pojede!

  47. #47
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    recept za dobre paprenjake molim...

  48. #48

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    eh, sanjam o nekom većem prostoru sa nekoliko štednjaka, gdje bismo se okupljale i zajedno radile kolače, makar za Božić.
    i razmjenjivale iskustva i pomagale jedne drugima.
    i tješile se kad ne uspije.
    mogu ja vagati?

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    čekam da se javi i princess puffy sa svojim prošlogodišnjim "hrpicama" što smo ih prekrstili u princess puffiće!
    joj, puffići, zaboravila sam na njih
    a baš su bili dobri

    Quote Originally Posted by MoMo View Post
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    MoMo i ivica_k, koju smjesu ste uzele za kekse?

  49. #49
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    aleksandra70vanja, ja sam radila ove :

    Quote Originally Posted by MoMo View Post
    Ani4 Keksi by moja baka

    1 šalica ( za bijelu kavu) maslaca ili masti
    1 šalica šećera ( ja stavim manje)
    1 jaje i 2 žumanjka
    1 pp
    2 šalice brašna ( i jos malo brašana da se ne lijepi smjesa)
    limunova korica

    i kad sam ih tek napravila bili su bozanstveni svi su im se divili ja sam vec zamisljala svoj bor okicen tim keksima...kad tamo za 5 dana ja u spajz a prozorcica nigdje ako uhvatim vremena pokusat cu i ove godine.

    marta ajde pliz stavi mozda nesto "prepisemo" od tebe ove godine

  50. #50
    kovrčava's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    ZAGREB
    Posts
    367

    Default

    Ove godine za Božić- kiflice, ruže od oraha, prutići s lješnjakom, šubare, torta od banana, juluška, a za Novu g. cheescake ili schwarchvaldicu (ne znam jesam ispravno napisla)! Njam njam, a o kilama ćemo poslije-hehehe

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •