Pokazuje rezultate 1 do 50 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...

Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam streber po tom pitanju, pa svake godine imamo:
    paprenjake
    krancle
    bajaderu
    bananenbrot
    medenjake
    neku tortu (s bademima i narandzom, najcesce)
    prosle godine sam radila neke s bloga da mi je nesto slatko i mislim da to iskustvo necu ponoviti ove godine
    i jos jedan s proslogodisnjeg topica, onaj s grozdjicama i orasima

za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.
    meni se isto svidjela ta ideja...inače imam vrlo dobra iskustva s receptima sa damijeneštoslatko bloga

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...

Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...
    ja sam ih lani radila sa mentol zelenim i 505 s crtom bombonima, ispali su vrlo lijepo!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ih lani radila sa mentol zelenim i 505 s crtom bombonima, ispali su vrlo lijepo!
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    Posljednje uređivanje od MoMo : 13.12.2010. at 11:47

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    i mene brine što će me dočekati ove godine od svega toga...eno ih u kutiji u podrumu, moguće da ih je vlaga sredila...a ne planiram biti toliko vrijedna, pa sve ponovo!

tko je još pravio dark fruit kolač prijašnjih godina, dojmove molim

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    eh, sanjam o nekom većem prostoru sa nekoliko štednjaka, gdje bismo se okupljale i zajedno radile kolače, makar za Božić.
    i razmjenjivale iskustva i pomagale jedne drugima.
    i tješile se kad ne uspije.
    mogu ja vagati?

čekam da se javi i princess puffy sa svojim prošlogodišnjim "hrpicama" što smo ih prekrstili u princess puffiće!
    joj, puffići, zaboravila sam na njih
    a baš su bili dobri

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    MoMo i ivica_k, koju smjesu ste uzele za kekse?

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

MoMo i ivica_k, koju smjesu ste uzele za kekse?
    radila sam po nekom receptu za medenjake, tu s foruma...cijela jelka je bila okićena "kuglicama" sa stakalcima, medenjacima s čokoladnom i bijelom glazurom, sušenim narančama, girlandama od nanizanih kokica
    ove godine planiram koristiti isti "nakit", tj. ono što je od njega ostalo, kad provjerim u kakvom je stanju

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
    ne bude.

ali, možda ja nešto i krivo radim jer sam valjda jedina kojoj se taj kolač nije dopao.
    bio mi je opako prežestok.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne bude.

ali, možda ja nešto i krivo radim jer sam valjda jedina kojoj se taj kolač nije dopao.
    bio mi je opako prežestok.
    hvala, dvoumila sam se između tog i biskupskog kruha od peterlin, jer je ona kazala da je smjese dovoljno za dva kalupa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala, dvoumila sam se između tog i biskupskog kruha od peterlin, jer je ona kazala da je smjese dovoljno za dva kalupa
    Biskupski kruh se dosta digne jer ima puno jaja, pa treba u kalupima ostaviti mjesta za to.

Ovaj engleski kolač se isto diže, ali ni blizu toliko kao biskupski kruh, jer ima puuuno voća... Tvrđi je, kompaktniji i za njega treba imati dobre zube.

Ja ga već godinama radim po adaptiranom receptu.... Morala bih se prisjetiti mjera, ne usudim se ovako iz glave, ali radim sa 4 jaja i dosta manje voća nego piše u originalnom receptu. Unutra ide dosta praška za pecivo, inače kolač bude ko cigla. I voće treba dobro nasaftati rumom/vodom/sokom od naranče - kako želite, da netko ne slomi zube... Sjetit ću se ažurirati mjere kad ga prvi put budem radila ove godine (bit će uskoro, obećala sam svekrvi, ona to voli i jesti i dijeliti prijateljima).

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja pecem u limu za kruh 30x12 cm

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •