mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...
Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...
ja sam streber po tom pitanju, pa svake godine imamo:
paprenjake
krancle
bajaderu
bananenbrot
medenjake
neku tortu (s bademima i narandzom, najcesce)
prosle godine sam radila neke s bloga da mi je nesto slatko i mislim da to iskustvo necu ponoviti ove godine
i jos jedan s proslogodisnjeg topica, onaj s grozdjicama i orasima
za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.
radila sam po nekom receptu za medenjake, tu s foruma...cijela jelka je bila okićena "kuglicama" sa stakalcima, medenjacima s čokoladnom i bijelom glazurom, sušenim narančama, girlandama od nanizanih kokica
ove godine planiram koristiti isti "nakit", tj. ono što je od njega ostalo, kad provjerim u kakvom je stanju
Biskupski kruh se dosta digne jer ima puno jaja, pa treba u kalupima ostaviti mjesta za to.
Ovaj engleski kolač se isto diže, ali ni blizu toliko kao biskupski kruh, jer ima puuuno voća... Tvrđi je, kompaktniji i za njega treba imati dobre zube.
Ja ga već godinama radim po adaptiranom receptu.... Morala bih se prisjetiti mjera, ne usudim se ovako iz glave, ali radim sa 4 jaja i dosta manje voća nego piše u originalnom receptu. Unutra ide dosta praška za pecivo, inače kolač bude ko cigla. I voće treba dobro nasaftati rumom/vodom/sokom od naranče - kako želite, da netko ne slomi zube... Sjetit ću se ažurirati mjere kad ga prvi put budem radila ove godine (bit će uskoro, obećala sam svekrvi, ona to voli i jesti i dijeliti prijateljima).