Pokazuje rezultate 1 do 50 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,030

    Početno

    Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...

    Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...

  3. #3
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja sam streber po tom pitanju, pa svake godine imamo:
    paprenjake
    krancle
    bajaderu
    bananenbrot
    medenjake
    neku tortu (s bademima i narandzom, najcesce)
    prosle godine sam radila neke s bloga da mi je nesto slatko i mislim da to iskustvo necu ponoviti ove godine
    i jos jedan s proslogodisnjeg topica, onaj s grozdjicama i orasima

    za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.

  4. #4
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

    za poklon cu otopiti cokoladu, razliti po malo na papir za pecenje i gore staviti malo badema, ljesnjaka. pakirat u celofan s ukrasnom trakicom.
    meni se isto svidjela ta ideja...inače imam vrlo dobra iskustva s receptima sa damijeneštoslatko bloga

  5. #5
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se jučer malo zezala sa vitraž keksima (ovako nešto: http://rosiebakesapeaceofcake.blogsp...ss-window.html) ali nisam baš zadovoljna jer su mi bomboni bili blijedi...

    Možda napravim još jednu rundu s jačim bojama, klincima za gušt i za mali bor. Moram i svoje slikati, jučer nisam mogla ući u trag fotoaparatu...
    ja sam ih lani radila sa mentol zelenim i 505 s crtom bombonima, ispali su vrlo lijepo!

  6. #6
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ih lani radila sa mentol zelenim i 505 s crtom bombonima, ispali su vrlo lijepo!
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    Posljednje uređivanje od MoMo : 13.12.2010. at 11:47

  7. #7
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    i mene brine što će me dočekati ove godine od svega toga...eno ih u kutiji u podrumu, moguće da ih je vlaga sredila...a ne planiram biti toliko vrijedna, pa sve ponovo!

    tko je još pravio dark fruit kolač prijašnjih godina, dojmove molim

  8. #8
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    eh, sanjam o nekom većem prostoru sa nekoliko štednjaka, gdje bismo se okupljale i zajedno radile kolače, makar za Božić.
    i razmjenjivale iskustva i pomagale jedne drugima.
    i tješile se kad ne uspije.
    mogu ja vagati?

    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    čekam da se javi i princess puffy sa svojim prošlogodišnjim "hrpicama" što smo ih prekrstili u princess puffiće!
    joj, puffići, zaboravila sam na njih
    a baš su bili dobri

    Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam radila prosle godine sa 505 ali do Bozica su mi se sva staklca istopila
    MoMo i ivica_k, koju smjesu ste uzele za kekse?

  9. #9
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku



    MoMo i ivica_k, koju smjesu ste uzele za kekse?
    radila sam po nekom receptu za medenjake, tu s foruma...cijela jelka je bila okićena "kuglicama" sa stakalcima, medenjacima s čokoladnom i bijelom glazurom, sušenim narančama, girlandama od nanizanih kokica
    ove godine planiram koristiti isti "nakit", tj. ono što je od njega ostalo, kad provjerim u kakvom je stanju

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
    ne bude.

    ali, možda ja nešto i krivo radim jer sam valjda jedina kojoj se taj kolač nije dopao.
    bio mi je opako prežestok.

  11. #11
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne bude.

    ali, možda ja nešto i krivo radim jer sam valjda jedina kojoj se taj kolač nije dopao.
    bio mi je opako prežestok.
    hvala, dvoumila sam se između tog i biskupskog kruha od peterlin, jer je ona kazala da je smjese dovoljno za dva kalupa

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,030

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    hvala, dvoumila sam se između tog i biskupskog kruha od peterlin, jer je ona kazala da je smjese dovoljno za dva kalupa
    Biskupski kruh se dosta digne jer ima puno jaja, pa treba u kalupima ostaviti mjesta za to.

    Ovaj engleski kolač se isto diže, ali ni blizu toliko kao biskupski kruh, jer ima puuuno voća... Tvrđi je, kompaktniji i za njega treba imati dobre zube.

    Ja ga već godinama radim po adaptiranom receptu.... Morala bih se prisjetiti mjera, ne usudim se ovako iz glave, ali radim sa 4 jaja i dosta manje voća nego piše u originalnom receptu. Unutra ide dosta praška za pecivo, inače kolač bude ko cigla. I voće treba dobro nasaftati rumom/vodom/sokom od naranče - kako želite, da netko ne slomi zube... Sjetit ću se ažurirati mjere kad ga prvi put budem radila ove godine (bit će uskoro, obećala sam svekrvi, ona to voli i jesti i dijeliti prijateljima).

  13. #13
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    mene bi zanimalo da li po receptu za tradicional dark fruit cake smjese bude dovoljno za dva duguljasta kalupa (ona u kojima se peče metar kolač)?!
    ja pecem u limu za kruh 30x12 cm

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •