Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Neznam dali joj je dosta!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Neznam dali joj je dosta!

opet ja....

moj mis (7mj) papa jednom dnevno neku kasicu voce/povrce koji put se zalomi i dvaputa...

jos uvijek dojim bez dodatka AD ,no brine me dali pojede dovoljno mlijeka ...ja jos uvijek imam dosta ali ona brljavi dok jede..evo npr raspored...

07-08 bas jede ciku
    10-11 kasica
    13-14 bas jede ciku

a od tada sve do navecer 19h brljavi na cici tj.igra se i ne jede kako treba a onda navecer prije spavanja opet bas jede...

a u noci se probudi bezbroj puta i cica (sto me pocelo tako umarati) dok se rodila se budila samo dva puta...

dali je to normalno?
    pregled nam je za 1mj. a do tada cu izluditi jer neznam bi li joj trebala dati mozda AD ili ne (iako ga ne podrzavam)...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lidać, a zašto AD? Pa imaš cicu, ma nema potreba za AD-om.

Možda joj popodne prečesto nudiš pa se više igra s njom...
    Pokušaj joj ponuditi poslije kašice, možda bi baš htjela..
    pa joj nudi nakon šetnje....

Probaj malo promjeniti raspored možda se u nekom drugom ritmu nađete, moguće da se budi češće po noći jer je smanjila po danu, ali i ne mora.
    Mojoj to nije bilo važno, unatoč dnevnom jelu budila se je po cijele noći i danas se budi češće nego moje drugo dijete....kužiš, ne ovisi ti to samo o jelu.
    Ako vam je do sada sve štimalo, zašto bi sad štimalo manje?
    Posljednje uređivanje od oka : 15.01.2011. at 22:13

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Lidać, a zašto AD? Pa imaš cicu, ma nema potreba za AD-om.

kao sto sam gore napisala ne podrzavam AD ali mi prolazi kroz glavu da je mozda gladna i zato se cesto budi...
    sa starijom je bilo sve 5 pa mi je sad skoro pa sve novo...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda joj rastu zubići, možda joj je promjena uvođenje krute hrane,
    možda stvarno nadoknađuje smanjeno cicanje po danu...
    I sve je ok dok ona dobije cicu dok ju traži

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

To je istina dobije kada god hoce,ne gledam po satu nego po njoj,pa taman da jednom povuce i pogira se...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Razlozi buđenja, iz osobnog iskustva, mogu stvarno biti razno-razni, ali sam i ja kao majka - stalno nekako sumnjala na glad. Majka kao majka
    Moje laičko iskustvo i matematika mi govore da je gotovo nemoguće da je tvoja mazica gladna. Ovako razmišljam: 2 kašice i dojenje na zahtjev - u dobi od 7 mjeseci - apsolutno i sigurno - super odlična kombinacija. Klinci fakat paze na svoje primarne potrebe, tu nema brige.

Što se tiče spavanja i buđenja, nekako mi se čini da je tvoja malena mazica do sada bila jedna vrlo nezahtjevna beba (što se buđenja tiče, nadam se da je tako i s ostalim - meni nije bilo) što je super, jer će se sasvim sigurno vratiti u taj ritam, samo je pitanje vremena.

A razloga je preeeeviše. Na žalost.
    Kod nas su to većinom bili zubi, koji su krenuli sa 5 i pol mjeseci. Do 12 mjeseci ih je imala 12, onda znate da je tempo bio prilično žestok. Jednom mi je jedna babica rekla da će mi dijete počet spavati kak bog zapoveda tek kad joj izađu očnjaci. Kod nas je stvarno bilo baš tako. Da li slučajno ili se oduševila našim preseljenjem, novom klimom, tišinom u novoj kući - nemam pojma (prije živjeli na Slavonskoj, uuuužas)...
    Separacijska kriza nekakva - pretpostavljam da ovo nije slučaj, jer ima samo 7 mjeseci, ali eto, potencijalna zbrka i tu nastaje...
    Faze odrastanja i nova dostignuća - uvijek kad je T. imala velike razvojne skokove slabije je spavala (početak puzanja, početak hodanja...)
    Curke će me vjerojatno nadopuniti svojim iskustvima i idejama.

Ukoliko bez obzira na sve, tvoj majčinski instinkt govori da je gladna, onda možda možeš isto tako razmisliti o većem udjelu dohrane. Nekako mi se čini šteta sada početi s AD jer uz tvoje, koje je najbolje, najfinije, u ekološkoj ambalaži koja lijepo izgleda (hehehe), na najboljoj temperaturi, najfriškije, tek pomuženo ne može i definitivno nije bolje i hranjivije od mlijeka u prahu koje je prošlo toliku industrijsku obradu da ja to ne bih više dala ni izgladnjeloj maci (uuuuu.... malo sam pretjerala, ali htjela sam biti drastična, hihihihi)

To je sve ujedno i odgovor na tvoje pitanje: da, po mom iskustvu, normalno je da se puno budi u ovoj dobi i zaista ti iskreno želim da se ne nerviraš do pregleda. Jer i na samom pregledu će ti doktorica reći ono što ona misli da je bolje - mnogi pedijatri zagovaraju dojenje, dok ti se, isto tako, može dogoditi da dobiješ i komentar tipa: pa do 6 mjeseci je dovoljno. E sad, koja je u pravu?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    opet ja....

moj mis (7mj) papa jednom dnevno neku kasicu voce/povrce koji put se zalomi i dvaputa...

jos uvijek dojim bez dodatka AD ,no brine me dali pojede dovoljno mlijeka ...ja jos uvijek imam dosta ali ona brljavi dok jede..evo npr raspored...

07-08 bas jede ciku
    10-11 kasica
    13-14 bas jede ciku

a od tada sve do navecer 19h brljavi na cici tj.igra se i ne jede kako treba a onda navecer prije spavanja opet bas jede...

a u noci se probudi bezbroj puta i cica (sto me pocelo tako umarati) dok se rodila se budila samo dva puta...

dali je to normalno?
    pregled nam je za 1mj. a do tada cu izluditi jer neznam bi li joj trebala dati mozda AD ili ne (iako ga ne podrzavam)...
    Isti problem kao i kod nas! Kako stojite s težinom i dužinom?

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Tako je i nama bilo sa 7 mjeseci, a onda su sa 7 i pol izbila dva mala zuba, donja :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •