Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Beba od 6 mj odbija bilo koju tekućinu osim mlijeka

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Beba od 6 mj odbija bilo koju tekućinu osim mlijeka

Evo već u samom naslovu teme vidite o čemu se radi. Naime bebica je zbog malog prirasta na težini, izostanka volje za cicanjem i mojom nemogućnosti izdajalicom izvući više od 50ml dnevno završila na AD već sa 3 mj života. Od tada samo želi piti mlijeko, a bilo kakvu tekućinu bilo da se radi o vodi, čaju ili soku odbija. Probala sam joj davati i žlicom, i špricom, i kapaljkom, iz dude, iz čaše sa kljunom, iz obične čaše ali ništa . Nije bilo nekakvih većih problema dok je pila samo AD, ali prije tjedan dana počeli smo uvoditi kašice. Sada je problem još veći jer zbog malo tekućine ima jako suhe i tvrde stolice i to svakih par sati uspije pokakati malu količinu kao kovanica od 2kn.
    Jede samo jedan obrok dohrane i to obično mrkvu ili jabuku, ili oboje skupa i to joj pokušavam napraviti sa što više vode da ju makar na taj način što više konzumira.
    Do prije dva dana spavala je cijelu noć (od 22:00- 08:00h) a sada se budi po noći i moram joj još i po noći ubaciti jedan obrok oko 4:00 ujutro.
    Evo ovako to izgleda kod nas pa ako u nečemu griješim ili imate ideju kako joj pomoći pišite

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da joj probaš onda taj noćni stavit vodu, bi to kaj pomoglo??

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako ti pomoći ali mene mući skoro isto.
    moja je i sad dojena beba. flašicu opće neće. na žlicu, čašu, čašu s kljunom ili čak na slamčicu uspijem gutljaj-dva ili 2-3 žličice.
    poslije toga joj ili iscuri ili pljune. bilo da se radi o vodi, soku, čaju ili čak i mom mlijeku.
    dohrane ima 3 obroka i stolica joj formirana ali ne jako tvrda
    kaj još da probam?ima tko kakvu ideju?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

umjesto mrkve daj joj šljivu
    mrkvica zatvara, a šljiva otvara
    s obzirom da nema svježih, ja svojoj skuham kompot jabuku i suhu šljivu i smikasm štapnim mikserom

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama je za stolicu pomagala kruška
    a ni moja L nije bila baš od vode i sad ju jedva pije, ali ja sam imala foru da joj na tašte dam tople vode (cca 50ml) i to bi mi popila i nakon toga mlijeko i da na prevaru po noći bi pila bez beda

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I kod nas prolazi topla voda. Hladna ne.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A ne pomaže nam topla voda Pokušala sam ju prevariti i po noći ali čim skuži da nije mlijeko pljuje natrag. Evo sada smo sa stolicom ok, ali i dalje me brine voda. Pa je li moguće da joj ne treba ništa osim mlijeka? Ona je vesela, fontanela super ali ja sam jako zabrinuta.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

kaj je lose to sto zeli piti samo mlijeko???

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bonizg prvotno napisa Vidi poruku
    kaj je lose to sto zeli piti samo mlijeko???
    I ja se isto pitam?! Pogotovo ako jede drugu hranu, tekucina se moze dobiti i iz voca il juhice neke( voda u kojoj je kuhana mrhva npr).
    Pa beba ima tek 6mj,polako...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj ima skoro godinu dana i ne pije skoro uopće vodu. Jednostavno ne želi. A dok doji, ja se ne brinem.

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma ne znam ja sam si nekako zamislila da bi morala popiti još makar malo tekućine (bilo koje) osim AD. Istina je da joj mrkvicu i jabuku uvijek napravim sa dosta vode da joj makar tako priskrbim nešto tekućine. A ništa onda ću pustiti neka stvari idu kako idu dok je ona vesela i dok fino papa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kak je sad s težinom?

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vagala sam ju sa 5 mj i imala je 6kg i bila 62cm duga. Sljedeći tjedan idemo pedijatrici da vidimo koliko je dobila u mjesec dana.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi smo na ad još od prije 6 mjeseci i također nije htio piti uopće nikakvu tekućinu.
    pedijatrica mi je čak savjetovala da osim mlijeka nikakva tekućina nije potrebna. jedino je po ljeti na visokim temperaturama htio piti čistu vodu.
    sada s 9 mjeseci neće niti čaj niti vodu nego mu dam da pije vodu u kojoj se kuhalo voće ohlađeno na sobnu temperaturu ili mu gotovi sokić razrjedim kao sirup (15 ml soka i ostatak do 100 ml vode). jedva toliko popije kroz dan, a ponekad ni to

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo moja ima 7 mjeseci točno. Ništa osim cice. Na svaku kašicu (krutu hranu) - njoj dođe nagon povraćanja - ne prihvaća jednostavno ništa što je na žlicu. Sa flašicom je ajmo reći bolje povuće.... minimalno. Jučer je na flašicu povukla manje od 1 dcl i to je vukla sat vremena.
    A nemam ni inspiracije što staviti u flašicu! Znam da je majčino mlijeko najbolje - i moj prethodnik je isključivo i samo cicao do gotovo 9 mjeseca!
    I tada sam mislila neka - no sad imam drugačije mišljenje.
    Moja prva kćer nije uopće cicala i odmalena je jela sve, dan danas jede svo voće, povrće i super je zdrava - nije bilo nikakvih gripa ni ozbiljnijih prehlada s njome.
    Sin - taj koji je samo cicao 9 mj - sada muku mučim s njegovom prehranom, živio bi od tijesta, mesa i šećera. Da bi pojeo naranđu trebam 2 sata moljenja i podmićivanja.
    Bojim se da dojena djeca kasnije postanu izbirljiva, bar je tako kod mene slučaj.
    Razmišljam čak kupiti adaptirano i dati ga malenoj s ciljem da bi tako i prije prihvatila svu moguću drugu hranu.
    A izgleda da ću i morati jer nekako mi se smanjilo mlijeko - ona kao da malo jede - dobiva na težini sve je ok ali je onako - tanašna - u granicama "vitkosti"
    Što da rqadim - ja bi da jede sve i da se nauči - da ne bude s njom problema ko sa sinom.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja samo da se nadovežem sama na sebe a možda nekome i pomogne

moja nije htjela piti ništa ili toliko malo da to skoro nebi niti brojala
    od kad sam ja počela raditi gospodićna je sasvim normalno prihvatila čašu s kljunom
    istina da pije samo sokiće (i po drugim stvarima je gurman i sladokusac) ali popije cca 100 ml dnevno
    što je jako jako puino u odnosu na prije

kad dođem doma i noću je naravno još i na cici pa i oduta nešto navuče za žeđ

zaključak - kad im bude falilo tekučine budu tražili/uzeli koliko mi treba

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas prolazi topla voda. Hladna ne.

Update: više ne prolazi nikakva voda . Probala sam joj dati nezaslađeni čaj, neće. Sok i instant čaj joj ne mislim ni nuditi, onda bolje da pije mlijeko. Nije mi jasno kako nije žedna, jer dohranu super jede.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dee dee prvotno napisa Vidi poruku
    A ne pomaže nam topla voda Pokušala sam ju prevariti i po noći ali čim skuži da nije mlijeko pljuje natrag. Evo sada smo sa stolicom ok, ali i dalje me brine voda. Pa je li moguće da joj ne treba ništa osim mlijeka? Ona je vesela, fontanela super ali ja sam jako zabrinuta.
    Ne sekiraj se. Moja Franka je isto bila na AD-u, i kad je počela s dohranom (sa 6 mjeseci, usred ljeta), nije htjela ni čut za vodu. Mlijeko joj je bilo čist dovoljno. Pošteno je počela piti vodu tek prije nekih cca dva mjeseca, kad smo povečali broj dohrana (2 obroka) i kad su joj ti obroci napokon zamijenili mliječni obrok.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Update: više ne prolazi nikakva voda . Probala sam joj dati nezaslađeni čaj, neće. Sok i instant čaj joj ne mislim ni nuditi, onda bolje da pije mlijeko. Nije mi jasno kako nije žedna, jer dohranu super jede.
    Definitivno dobiva tekućinu iz voća i ostaloga što pojede. I iz mlijeka dobiva vodu, ne brini. Moj sin ima 3 godine a i dan-danas ne popije vode, možda gutljaj-dva dnevno. Što naravno nije dobro, stalno ga tjeramo, guramo, mislim da mu je puna kapa tog natjeravanja. Na čaj se navukao jer mu je dohrana počela taman pred zimsko razdoblje pa je bilo zgodno dati toplije piće. Nisam sigurna, ali mislim da možeš čaj zasladiti javorovim sirupom, ima ga u DM-u, to je prirodni zaslađivač, pa probaj mrvicu, čisto da poboljša okus čaja, možda prihvati. Postoji i rižin slad također, poput meda je gust, ali riža ko riža - zatvara pa sam ga izbjegavala.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Žene pomagajte - moja curica ima 7 mj i samo cica. Sad je počela noću i po 3-4 puta jesti i preko dana svako malo, a hranu nikako neće. Probala sam adaptirano - doslovce ga ispljuje, probala karamelino na boćicu sa rižinim mlijekom - neće, malo ga povuće ali i to traje pola sata - uglavnom neće. A kašice bilo domaće, bilo kupovne, bilo slatke ili od povrća - povraća.... Pa što će ona samo na cici odrasti? Čak je i izgladnim i dam nekome drugome da je nahrani - ona plaće i neće i čeka mamu. Jel imao još neko takav slučaj i kako to bude? Bude li prešla na standardnu hranu prije male škole? šala

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    Žene pomagajte - moja curica ima 7 mj i samo cica. Sad je počela noću i po 3-4 puta jesti i preko dana svako malo, a hranu nikako neće. Probala sam adaptirano - doslovce ga ispljuje, probala karamelino na boćicu sa rižinim mlijekom - neće, malo ga povuće ali i to traje pola sata - uglavnom neće. A kašice bilo domaće, bilo kupovne, bilo slatke ili od povrća - povraća.... Pa što će ona samo na cici odrasti? Čak je i izgladnim i dam nekome drugome da je nahrani - ona plaće i neće i čeka mamu. Jel imao još neko takav slučaj i kako to bude? Bude li prešla na standardnu hranu prije male škole? šala
    To je još mala bebica, pa ima tek 7 mjeseci.
    Samo neka cica, ti nudi dohranu i kad tad će prihvatiti.
    Imaš jednu ogromnu temu o odbijačima dohrane, vjeruj mi ima ih jako puno.
    Moje dijete je odbijalo dohranu jaaaaako dugo. S godinu dana je jeo valjda jednu namirnicu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala Anemona - ma vidim ja da je ona zdrava, napredna je - nije ni onako bucmasto nabijena ni mršava, nekako je taman da se slobodno izrazim, voljela bi da što prije prihvati svu hranu - čisto da se i ja odmorim (već 4 god sam dojilja) a i ona da time nekako bude... odraslija. Možda joj i kosa onda poraste... čelavica moja mala.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja mlađa je bila slična.
    Dohrana nije išla nikako, prvo nije htjela niti otvoriti usta, pogotovu kada je shvatila da hoću nešto staviti u njih. Okretala bi glavu čim bi ugledala žličicu.
    Onda nakon devet mjeseci, po pola žličice dnevno, pa po jednu ....
    Sa godinu dana je jela par žličica dnevno i to uglavnom slane hrane - palentu, rižu i sl. Onda je počela malo više voća jesti. Kada bih uspjela ugurati nekoliko žličica dnevno, bila sam presretna.
    Kada je počela jesti malo više (nazovi malo više), negdje nakon godine dana, hranila sam je kao ptičicu - par žličica svakih sat vremena. Shvatila sam da se ona ne može najesti i pojesti pošten obrok, već svako malo po malo.

Uz sve to je izgledala zadovoljno, sito, veselo, malo je sitnija beba, ali izgledala mi je zaista ok.
    I uz sve to je sisala stalno sve više, što je starija više se budi noću i traži siku, sada ima 18 mjeseci i ima dana kada je stalno na meni. Ali ne mislim da to ima imalo veze sa ishranom, jer negdje oko 16-17 mjeseci je počela jesti tri normalna obroka (i dalje preferira slano i voće i povrće).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dilala, haj ne drami. moj prvi klinjo nije htio ništ pit ni jest, a kamoli adaptirano (tad ih je bilo valjda deset manje tipova nek danas), i jeo je moje ali iz flašice, posle je jeo svakaj po malo , ali na sreću nije bil alegičar. i prije male škole je već par godina jeo ok. i bil je čelav do cca 2 godine. mala alergičarka, ja se trudila i posle je sve jela , i bila čelava do 2 godine.
    sad novi polućelavac, isto alergičar, tek počeo dohranu, jede koju žličicu pa cicu, pa opet koju žlicu, a od kad je počeo jest nekaj sa strane uveo si još jedan noćni obrok, možda bu on imal pol dlake više od ostalih prije 2 godine.

sretno, a kad bum napokon mogla pojest zahericu vidimo se negdje, jedino ak nisi prije za kakvu šetnju.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajoj cure baš ste me utješile, mada sam si i mislila da će to s njome tako biti, baš je ko ptičica...
    jelen.o - pa daj javi kad se spremate za Samobor, prije sam za šetnju nego kolače!

dee dee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo kod nas stanje još uvijek nepromjenjeno što se pića tiče. Imamo 7 mj i jede sve živo što je u tablici dohrane za njenu dob i to već sada ima dva obroka jer ako ju držim samo na mlijeku jako je nezadovoljna. Nedavno sam joj umjesto predzadnje flašice ponudila obrok žlicom i ona presretna. Sada imamo raspored bočica - žlica- bočica - žlica i bočica. Voda, čaj ni sokovi i dalje nisu dobrodošli.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

DiLala, baš sam išla potražiti topic koji sam otvorila kad mi je sin imao 8,5 mjeseci i samo je cicao:

http://forum.roda.hr/threads/17142-8...=8%2C5+mjeseci

A sad je 4-godišnjak koji prilično dobro i raznovrsno jede. Ima namirnica koje neće, ali sve u svemu jako dobro jede (i količiniski i raznoliko).

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

uf.... ma glavno da je zdrava i vesela! Što mogu kad je moje mlijeko očito tako fino....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •