Evo moja ima 7 mjeseci točno. Ništa osim cice. Na svaku kašicu (krutu hranu) - njoj dođe nagon povraćanja - ne prihvaća jednostavno ništa što je na žlicu. Sa flašicom je ajmo reći bolje povuće.... minimalno. Jučer je na flašicu povukla manje od 1 dcl i to je vukla sat vremena.
A nemam ni inspiracije što staviti u flašicu! Znam da je majčino mlijeko najbolje - i moj prethodnik je isključivo i samo cicao do gotovo 9 mjeseca!
I tada sam mislila neka - no sad imam drugačije mišljenje.
Moja prva kćer nije uopće cicala i odmalena je jela sve, dan danas jede svo voće, povrće i super je zdrava - nije bilo nikakvih gripa ni ozbiljnijih prehlada s njome.
Sin - taj koji je samo cicao 9 mj - sada muku mučim s njegovom prehranom, živio bi od tijesta, mesa i šećera. Da bi pojeo naranđu trebam 2 sata moljenja i podmićivanja.
Bojim se da dojena djeca kasnije postanu izbirljiva, bar je tako kod mene slučaj.
Razmišljam čak kupiti adaptirano i dati ga malenoj s ciljem da bi tako i prije prihvatila svu moguću drugu hranu.
A izgleda da ću i morati jer nekako mi se smanjilo mlijeko - ona kao da malo jede - dobiva na težini sve je ok ali je onako - tanašna - u granicama "vitkosti"
Što da rqadim - ja bi da jede sve i da se nauči - da ne bude s njom problema ko sa sinom.