Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Prick-test vs. homeopatska dijagnostika

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prick-test vs. homeopatska dijagnostika

Molim vas za mišljenje i iskustva. Naime, savjetovano nam je da odemo na prick-test na Srebrnjak. Koliko je to, uopće, siguran pokazatelj, koliko je traumatično za djecu, i ostalo čega se sjetite. Znam da je meni prick-test bio skoro pa traumatičan, a kamoli neće djeci. Znam da postoje i specifični testovi in vitro (RAST), no korisnost im je manja negoli prick-testovima.
    Stoga sam razmišljala i o homeopatskoj dijagnostici. Nemam averziju prema homeopatiji, ali ne znam koliko je tim načinom moguće pronaći uzročnika alergije. Dečki kašlju noću već mjesecima pa bih htjela naći razlog istome.

Hvala svima unaprijed!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bljblj! (čitaj: banana! by Luka)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znam da su mali ali meni prick test ne izgleda tako traumatican. Radila sam i homeopatsku dijagnostiku i mislim da je sasvim O.K.

lidac2004

Početno

nisam ni znala da postoji homeopatska dijagnoza...moze li malo vise informacija o tome?

mi smo sa malenom radili prick-test sa njenih devet mjeseci i bilo je sve u redu...malo je pocela plakati pred kraj ali je i prestala cim je bilo gotovo.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

K.-ina pedica je i homeopat, no svejedno nam je preporucila prick test.
    moram iskreno priznat da je za K. on bio traumatican.
    radili smo u Klaicevoj. prvo su joj na jednu pa na drugu rukicu nakapali u 2 stupca nekakvih 30-40 razlicitih alergena, onda obiljezavanje kemijskom, a onda najgori dio-bockanje. plakala je, a ja sam je drzala, sto i nije bas jednostavno jer ne smije jos sljedecih 10ak minuta to nicim dotaknut.
    u biti mi se cini da bi sve to mozda bilo cak manje traumaticno da smo to radili dok je jos bila beba.
    al eto, sad bar znamo na cemu smo.
    mislim da je test ispao dosta uspjesan jer su me prije upozorili da on moze ali i ne mora pokazat reakciju, a kod nje se pokazalo da je alergicna na svu zivu vrstu peludi, a od hrane na soju i bijelu ribu. doc mi je cak rekao da nije bas cesto da se kod manjeg djeteta vidi tako jasna reakcija.

u cijeloj prici puno olaksava ako vec postoji sumnja na odredjene alergene, tako da se ipak napravi neka selekcija, jer uzrocnika alergija moze bit mali miljon.
    npr. ako recimo sumnjate na pelud, da vam ne rade test samo na kivi, orah, ribu i mlijeko.
    pored svega toga mislim da ti homeopatska dijagnostika u najmanju ruku moze jos dodatno upotpunit sliku.
    meni je uvijek nekako najsretnija opcija spojit zapadnjacku dijagnostiku i homeopatski pristup lijecenju, a lijekove koristit ovisno o ozbiljnosti i hitnosti.
    cak i kad mi dijete npr. mora dobit antibiotik, dodatni homeopatski lijek moze ublazit nuspojave ili ubrzat oporavak isl.
    ja sam za kombinatoriku .

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

S godinu dana smo radili PRICK i RAST (iz krvi) i nije bilo traumaticno. MM je dosao nakon pikanja i An koja jos nije uopce govorila mu se 5 minuta zalila sto smo joj sve napravile - bilo je smjesno za krepat. Ne prica ali je sve ispiricala kako smo bile grozne i pokazivala je oznake na ruci.

Po preporuci doktorice PRICK I RAST idu u kombinaciji. Nama je doc. rekla da se odredjene stvari niti ne mogu vidjet u toj dobi (npr prasina, dlaka, pelud - to se testira oko 3 godine).

Prije toga s 8-9 mjeseci smo radili test na VEGI i on je pokazao sklonost k alergiji na prasinu i dlaku i netoleraciju na hranu u smislu aditiva i inog junka. VEGA test je super jer je apsolutno netraumatican - samo drzi sondu u ruci ali mislim da nije ziher - odnosno pokazuje kombinaciju trenutnog stanja i nekih dugorocnih predispozicija. Zato smo i dodatno radili PRICK i RAST s godinu dana.

Ajde napisite kako homeopatski test izgleda?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam s klincima radila prick testove i ovaj sa sondom (ja mislim da se na to misli kad kažu homeopatski). Ono što ja mislim je da je to sve na karju nepotrebno. Testovi mogu biti lažno pozitivni i lažno negativni. Na kraju krajeva, jedina i najbolja dijagnostika je ona sa ispostavljanjem alergenu. Napravite testove samo ako nikako ne možete izolirati alergen i nemate pojma što bi moglo biti. Mada će vam rezultat biti vjerojatno prašina, grinje pelud i još koješta od čega djete ne možete zaštiti.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Idemo u petak poslije podne na pregled pa ću vam javiti kako to izgleda. Nije VEGA (sonda), već je nekakav mišićni. Nisam shvatila iz telefonskog razgovora, dr. je imala pacijenta pa je nisam htjela pretjerano daviti.

Elem, javim u petak uvečer.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kak je bilo?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, nismo išli. :/ Luka je opet počeo mahnito kašljati pa smo išli svojoj doktorici. Rekla nam je da je samo prehlada u pitanju, ali da bolje sačekamo sa svim testiranjima još par godina.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poslid i ostali gdje ima vega test za napraviti osim u zadru ??

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sve i mene zanima.

Kod nas je sumlja na prašinu i , sada je očito, pelud. Naša dokica je rekla da još ne bi testirala, da pričekamo očestalost problema. Ali K. je stvarno loše,: osim tog stalnog kašlja, kod nas se javlja i otežano disanje.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja E je išla na prick-test sa 2 godine, nije prošlo strašno. Kapljice su joj bile zanimljive, prva bockanja je promatrala šokirano, dok se sjetila zaplakati sve je bilo gotovo. Nije bila strašna trauma, sigurna sam da bi sad bilo puno gore.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je P dvaput prošao prick test i nije uopće bilo traumatično.
    Prvi put je bio stari nekih godinu i pol, drugi put dvije i pol godine.

Problem tog testa je što se radi na ograničeni broj čestih alergena i ako ne postoji sumnja na određeni alergen ne može obuhvatiti sve moguće potencijalne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Petra je pred mjesec dana napravila prick test i isto uopće nije bilo traumatično.
    Bilo joj je jako zanimljivo što joj je sestra prvo penkalom na podlakticama iscrtala 40ak crtica na koje je nakapala te alergene (na lijevoj ruci prehrambene, na desnoj respiratorne tipa grinje, polen itd), i onda je zagrebla svaku od točkica.
    Nakon toga 10 minuta čekanja i sve gotovo.
    Ja sam stalno bila uz Petru i stvarno nije bilo niti malo traumatično.
    Na kraju je rezultat da nije alregična na ništa.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja bih u svakom slucaju preporucila dr. Klancir (pedijatrica/alergolog) u Poliklinici Sabol.
    Mi bili kod nje s istom dubiozom, dobili jako dobar savjet.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    poslid i ostali gdje ima vega test za napraviti osim u zadru ??
    mi smo išli kod ove doktorice

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo imali isti problem. G je kašljala oko 2 mjeseca, uglavnom noću. Neki čudni kašalj, napadaji jednom ili dva puta u 24 sata. Bili kod pedice 100 puta, kako sam ja bila alergičarka ko mala dogovorile smo se da ćemo iči na testiranje na srebrnjak ako ne prestane. Kulminiralo je kada je naša pedica bila na godišnjem (inače je i homeopatica). Zamjena mi nije htjela dati uputnicu, G se gušila, nije spavala 2 tjedna. Zamjena mi propisala prospan. Odlučila sam da joj to neću davati. Nastavila sam s Droserom i kupila još Petrovićev med. Već sam mislila da ćemo ponovno pedici kad se naša vrati, ali nakon 3 dana te kombinacije je prestalo. Još joj to dajem,sada preventivno. Sad da li se to samo slučajno poklopilo ili je ova kombinacija stvarno djelovala, ne znam.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    mi smo imali isti problem. G je kašljala oko 2 mjeseca, uglavnom noću. Neki čudni kašalj, napadaji jednom ili dva puta u 24 sata. Bili kod pedice 100 puta, kako sam ja bila alergičarka ko mala dogovorile smo se da ćemo iči na testiranje na srebrnjak ako ne prestane. Kulminiralo je kada je naša pedica bila na godišnjem (inače je i homeopatica). Zamjena mi nije htjela dati uputnicu, G se gušila, nije spavala 2 tjedna. Zamjena mi propisala prospan. Odlučila sam da joj to neću davati. Nastavila sam s Droserom i kupila još Petrovićev med. Već sam mislila da ćemo ponovno pedici kad se naša vrati, ali nakon 3 dana te kombinacije je prestalo. Još joj to dajem,sada preventivno. Sad da li se to samo slučajno poklopilo ili je ova kombinacija stvarno djelovala, ne znam.
    Kod liječenja homeopatijom, vrlo često se simptomi pojačaju, prije krajnjeg smirenja.
    Upravo kod tog "pojačanja" ljudi često odustaju, jer misle da se stanje pogoršalo i da će tako i ostati. Ali to je samo prirodan tijek liječenja homeopatijom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •