Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: ortopedska terapija: nošenje cipela na obratnoj nozi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ortopedska terapija: nošenje cipela na obratnoj nozi

Jutros dođemo mi u jaslice i ja primijetim da jedna curica pokušava skinuti jednu papučicu, a druga joj je obučena na krivoj nozi, te kažem teti da su joj krivo obučene papučice. Žena meni kaže nije krivo, nego tako joj je propisao ortoped i da bolje pogledam ostale djevojčice u grupi: kad ono ca. 50% djevojčica hoda stvarno sa papučicama naopačke :shock: Ukratko mi je objasnila da svi idu kod istog ortopeda (valjda i imamo samo jednog) i da taj masovno curicama propisuje istu terapiju radi navodnog ravnanja stopala. Je li netko nekad čuo za tako nešto? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Čula sam ja, nekad se tako liječio equinovarus (vjerojatno ipak ne svi slučajevi, nego samo blaži stupnjevi), a i danas nekoj djeci prepisuju nošenje cipela na obrnutoj nozi (zadnju takvu priču čula sam u čekaonici ortopeda na Šalati).
    Mi nosimo ortopedske cipele koje na prvi pogled izgledaju kao da su rađene za "obrnutu" nogu (lijeva izgleda kao da je za desnu, desna izgleda kao da je za lijevu). Efekt je isti - vraćanje stopala u pravilan položaj.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a zašto samo curice, i zašto toliko puno curica?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E to mi nije jasno :?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I moja I. je tako nosila cipelice, sve dok joj nisu napravljene ortopedske po principu "leva na desnu". Stvarno je pomoglo.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida dosta zabacuje prste prema unutra, hoda ko patkica i od trece je godine redovno kod ortopeda (2x godisnje), nosi uloske (koji su dobrim dijelom rijesili taban), al za taj "pacji" hod joj nikad nije preporucio naopacko nosenje obuce.

prosle nam je godine rekao da joj mozemo kupit (nama na volju) te "naopacke" cipele, al ih nismo kupili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •