Poslala sam ti pp.
Hi dragi moji
evo tatu smo ispratili ... odletio je u ponedjeljak i već nam užasno fali
u zadnja 2-3 tjedna milion stvari smo morali odraditi ( papiri, punomoći, viza, banka .... ) već sam bila na rubu snage pa sam na Uskrs završila na hitnoj ... koliko god ja mislim da mogu tijelo ipak poklekne ponekad ... na bolovanju sam evo 4 tjedan ali u ponedjeljak moram ići raditi ...
jučer sam primila 7. Herceptin i bilo je sve ok samo kad su mi izvadili iglu jedva su uspjeli zaustaviti koliko sam krvarila ... neznam zašto to mi se prvi put dogodilo
uzeli su mi krv za markere i sutra su nalazi, i moram napraviti UZV ... a termin za UZV ima u 7. mjesecu .... užas ... moje dokice nema pa je sestra rekla da ju nazovem iza 16. pa da će me sigurno negdje ubaciti
u subotu još moram imati snage za marievu krizmu onda nastupa malo zatišje ...
hvala svima koji mi pomažu i moja molba za pomoć i dalje vrijedi ... samo se nadam da će za mjesec dana i ovo katastrofalno financijsko stanje prestati
ako netko treba instrukcije kako napraviti ručak za 5 ljudi sa 20 - 50 kn ( uključujući dva turbo sportaša ) nek se javi
puno vas sveeeeeeee![]()
Ajoj :/
Jesu li bar bolji nego prošli put?
drži se draga, probat ću uplatiti bar nešto čim prije!
što se prehrane tiče, imaš barem dvije struje: jedna ova više makrobiotička koja se bazira na žitaricama i povrću tj ugljikohidratima
i druga, sasvim suprotna, Atkinsova dijeta ili "paleo"- dijeta koja se bazira na masnoćama i proteinima.
kako razlučiti što je dobro, teško je reći, sve je to još prilično mutno područje.
ali ono što jest svima zajedničko je da je ŠEĆER glavni i prvi no-no na listi, jer se tumorske stanice hrane šećerom.
Atkinsovci tvrde da je čak i prehrana bogata ugljikohidratima problematična
jer se ug. kad ih pojedeš pretvaraju odmah u glukozu.
neki tvrde da je pojesti tanjur pašte slično kao pojesti nešto slatko.
ja bih se ipak držala barem onog oko čega se svi slažu a to da bi trebalo izbjegavati maksimalno šećer (znači ne samo bijeli, nego svaki, i med i jako slatko voće) a ne proteine.
onaj doktor Simonccini čak tvrdi da je karcinom zapravo razbuktana candida,
a za nju svi znaju da se hrani šećerom.
to su moja dva centa, znam da ti nije lako razabrati u moru proturječnih informacija što je najbolje,
držim fige da uspiješ.
puse i neka krene na bolje
~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~![]()
*ebemu miša!!!
Slijedeći put ima da markeri budu najmanje pola manji!
Zbilja ne volim nikoga tupiti iliti "soliti nekome pamet".
Slažem se s ne šećeru i molim te, ako možeš, ne mesu.
Piješ li BioBran?
Hajde, javi se na pp!
Sve će biti dobro![]()
danas ... izgubljena, smotana, nervozna, tužna, sa sto upitnika nad glavom
jučer sam na telefon dobila samo kirurga ... ne sviđa mu se ovaj visoki ca 125
onkolog se ne javlja
privatnjak na moru
najrađe bi se zatvorila u sobu i pokrila poplunom preko glave(((((((((((((
a krizma u 11:00 ufffffff
baci poplun i glavu gore, triiz potpisa te trebaju. a oni su i najbolja terapija za stanja očajanja.
drži se![]()
Dok čitaš ovaj post, krizma je već iza tebe, nadam se uspješno proslavljena. Tako će proći i još jedna nervozna, tužna, izgubljena epizoda u tvom životu. Znam da ponekad posustaneš i da ti je dosta svega, ali ti si ona hrabra ženica i majka koja je pobijedila i veća zla. Prethodnih mjeseci si proživjela puno stresova i patnji, nažalost veliki dio stresa je bio i financijske prirode. Znam da vam je teško bez tateka, ali se nadam da u svakom zlu ima i neko dobro-imat ćeš jednu veeeeliku brigu manje kad se malo financijski oporavite!
Već ćeš se čuti s onkologom, ne očajavaj, dok ne čuješ njegovo stručno mišljenje (čula sam da su markeri osjetljivi i na upalne procese pa je možda nešto drugo), mi ti svi šaljemo molitve za ozdravljenje.
Puno, puno, puno te pozdravljam i glavu gore, ti sve možeš!
jaka i ponosna po tko zna koji put skupila svu snagu i odradila dan
IMAM NAAAAAAAAAAAAAAAJDIVNIJE SINOVE NA SVIJETU
SUTRA JE NOVI DAN !!!!!
Last edited by spajalica; 08.05.2011 at 10:45.
Draga, hrabra Marival, drži se i dalje! Tu smo!
težak tjedan iza mene ... u ponedjeljka sam počela raditi ali u petak oko 12 pukla sam pod pritiskom, stresom ... ipak je očito sve ovo što mi se događa zadnjih mjeseci ipak malo previše i koliko god ja mislim da mogu ... ipak baš i nemogu
izdogađalo se milion stvari .... i eto ... ponovo na bolovanje jer tempo na poslu psihički nemogu pratiti ...
nisam kontaktirala još nikoga vezano za markere ... strah me ... a opet .... uvjeravam se da su možda pogriješili ... ma neznam ... tumpava sam
slijedeći tjedan i onaj iza su tjedni za mene ... moram si dogovoriti jedan psihološki razgovor u udruzi sve za nju ... mislila sam možda si ponovoti markere ... pa moram obaviti uzv dojke i abdomena ... i onda tjedan iza slijedi 8 herceptin 25.5 i 27.5. uzv srca u vinogradskoj
sve vas![]()
Drži se draga!
Mislim da ti taj marker može biti i od kakve upale povišen, ali oni i nisu uvijek mjerodavni, pa sam sigurna da će biti sve ok!
Samo hrabro!
marival, evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti bude bolje...
Evo još puno, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe![]()
draga Marival, stalno si nam u mislima i molitvama
drži se!![]()
Romana, pusa velika! I zagrljaj - onako kao na Balaševiću!
Daj se javi na pp radi tog BioBrana i dr. - moja malenkost je radila u dućanu prirodne
hrane gdje su BioBran kupovali gotovo isključivo ljudi na kemo,
čula sam iz prve ruke puuuuno sretnih završetaka priča o tumorima!
Već sam ti jednom spomenula: naša stalna mušterija je bila jedna sitna starija ženica
koja godinama živi bez želuca!
(Naravno da žvače jako puno puta i jako dobro, ali fascinantno je kako su njena
crijeva jednim dijelom preuzela funkciju želuca.)
Hajde, javi se!
Last edited by Teica; 16.05.2011 at 22:28.
Teice ... pijem Beta Glukan pa nebi sad ništa mjenjala, uzimam propolis i poneku multivitaminsku šumeću tabletu ( to sam dobila preko jedne udruge )
mislim da je bio bran nešto slično beta glukanu ... trebala bi prošnjofati internetom
![]()
Drage cure, čujem se s Marival preko pp pa ću preuzeti ovaj rizik i zamoliti Vas da joj još jednom pomognemo...mislim da ona nema više snage moliti, a i bed joj je...
Svi znate njenu priču i koliko je priča teška, uz samu bolest i financijska propast. I, naravno, svi čekamo sretan završetak...molim Vas da joj pomognemo da do njega dođe što prije.
Da ne duljim, do plaće njenog muža treba proći još više od mjesec dana...ne trebam više objašnjavati...mislim da bismo joj pomogle sa svakom kunom...pa, tko može, nek još jednom učini dobro djelo...vjerujem da se dobro dobrim vraća...
Marival, nadam se da se ne ljutiš što sam u tvoje ime zatražila pomoć, znam da je tebi to bilo preteško...![]()
Optimistica mojaaaaaa
samo da vam se javim .... i dalje idu teški dani ... bolovanje opet
25.5. 8 herceptin + onkolog sa objašnjenjem visokih markera
27.5. UZV srca
31.5. UZV dojke i abdomena
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Last edited by Smajlich; 23.05.2011 at 08:34.
bio bran ima skoro ista svojstva kao beta glukam, ja sam eto slučajnim odabirom pila biobran, dal mi je pomogao ili ne ne znam, ali eto ja sam svojih 8 (16 terapija) ciklusa kemoterapija odradila bez puno nuspojava. marival drži se, najbitnije je da si psihički jaka, sve drugo će doći, ako trebaš pomoć obrati se udruzi, oni mogu puno pomoći...
sutra od 9 nadalje šaljite vibreeee
švrljam večeras forumom .... onako da mi prođe vrijeme tj. da mi negativne misli izađu iz glave ... jer danas mi je prijatelj imao moždani udar pa sam koma ... zvala sam rebro ... na neurologiji 5 je ... kažu da je stabilno ...
i evo na što sam naišla
http://forum.roda.hr/threads/34852-Z...hlight=marival
Draga, u mislima i molitvama smo s tobom.
Eh da, i ja hrpu takvih mailova preletim, ponekada pošaljem dalje...
Otvorila si mi oči.
Draga, drži se!
da, imam MB Hodgkin, u petak će biti ravno godinu dana od zadnje kemoterapije, sad sam u fazi toplo-hladno, PET svaki put nešto svijetli sve ostalo savršeno (krvna slika, ultrazvuci...) tak da još nemam službenu potvrdu da sam u remisiji, ali po općem stanju i svemu osjećam se dobro. Meni je dijagnosticiran tumor, dva mjeseca nako što sam rodila, tako da nisam imala baš puno vremena razmišljati o sebi.
marival...danas je ipak Dan mladosti
vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Marival, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Draga, nadam se da si dobro podnijela terapiju. Kad budeš mogla, oglasi se da znamo kako si. Pusa veeelika!!!!![]()
Marival, kako si? Evo još ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Last edited by mamaineven; 26.05.2011 at 08:38.
hi curice moje
evo me
jučer primila 8 herceptin još samo 9
bilo je sve ok ... odspavala sam poslije juhice i popodne već morala u muving
100 stvari obavljam ... ponovno je aktualna prodaja stana - kao imam nekog ozbiljnog kupca mada više ništa ne vjerujem dok ne donese kaparu
imam i 2-3 novopristigle plave kuverte ... jedna je čak i šokantna - umjesto novčanog dugovanja poslali su mi promjenu u kaznu zatvora
ali zvala sam danas tamo i ipak su mi dali tjedan dana da dođem do njih i donesem bar nešto za uplatu ... tako da me čeka veseli tjedan
imala sam i fight sa svekrvom ... ali sam bila britkog jezika i rekla sve redom što je ide ... sa naglaskom da me pusti na miru jer mi ona najmanje u životu treba da mi otežava život koji mi je iovako bajan ... riješila sam i nju
najgore od svega je što mi je dragi jako jako dragi prijatelj imao moždani u utorak
muž se javlja ... teško mu je jer rade i više od 12 sati ... nitko još ne spominje dan kad će plaća ... loša im je hrana ah i tako to ... ali bori se
eto večeras mi je poslao poruku
DIVIM TI SE ... voli te tvoj mimi![]()
aha ... ipak sam ja sklerozna
kako su markeri povišeni moram ginekologu na color doppler
zvala sam petrovu i dobila bi termin tek krajem 7 mjeseca
pa su mi pomogli iz udruge Mali Zmaj te mi platili privatno pregled i papu i color doppler
moram ih nazvati da se naručim za termin
zvala sam drugog doktora za mišljenje o markerima i on bi me slao na PET-CT
tak da sam opet u dilemi oko tog PET-CT-a
Držim fige za prodaju stana!
Jasno mi je da ne vjeruješ dok ne vidiš kaparu.
Ovi kaj bi trpali u zatvor su "fenomenalni" - no comment.
Sorry kaj te svako malo pitam, ali ziher je ziher: tvoj račun U Raiffeisen banci je i dalje OK ?
A kak je sad tvoj prijatelj - jel se zna kako je prošao moždani, što je oštećeno?
Svekrva ti je trebala ko prst u oko, po prilici...jasno mi je...
Jel se možeš čuti preko Skypea s mužom?
Poruka je divna!
Marival, stvarno si hrabrica! Ma bude sad valjda ok sa stanom! A ovi sa zatvorom su stvarno. €vo i puno ~~~~~~~~~~ prijatelju, a i tebi za dalje!!
obavila ja danas UZV srca ... nalaz je ok ... srce je oslabilo za 2% pod terapijom herceptina ali sve je ok i mogu nastaviti primati terapiju jedino još dodatno moram nositi holter 24 sata i po to idem 6.6.
za prijatelja neznam detalje ... mislila sam danas otići do njega ali po ovom vremenu sam se toliko napatila do vinogradske i nazad da nisam imala snage
je teice rn je dobar tekući račun 2484008-3234407829
sa mužem se čujem ponekad na skype ... njegov cimer ima komp ali veze pucaju i jako su loše ... oni tamo idu preko sticka i to je koma ... ali ipak se nakratko vidimo i čujemo
mislim si ... kako sam već nažalost oguglala na negativne vijesti i počele su me šokirati dobre ... ah
stvarno sve više spoznajem izreku ... što te ne ubije to te ojača :/
Ako si po ovom vremenu išla autobusima i tramvajima do Vinogradske - ma, stvarno si Veliki Zmaj!
Sutra je subota - da te netko odveze da posjetiš prijatelja, ima šanse, ha?
A kaj se Skypea tiče, ma super da se možete čuti i vidjeti (pa makar i s tim lošijim vezama)!
Napisala si da još dodatno moraš nositi holter - kaj je to?
ma sutra bu lakše evo grmi i sijeva pa će zahladiti nadam se ... ovo danas je bilo ufff a pregled u 12 ... došla doma u pola 4
holter mjeri aktivnost srca kroz 24 sata i zapisuješ na kartončić šta sve radiš tjekom dana - dnevnik
onda oni rade očitanje holtera + taj dnevnik pa vide kako srce radi u kojim situacijama
uglavnom kroz dan treba raditi što više svakodnevnih stvari .... tak da si ja taj dan moram bar svekrivu naručiti![]()