Stranica 10 od 39 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1925

Tema: Nisam ni sanjala da će nažalost doći i ovakav trenutak ...ZBOGOM DRAGA MARIVAL :(

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Holter, znači, nosiš samo tijekom tih 24 sata i prema tvom dnevniku vide rad srca?

Kaj se svekrve tiče, nemoj tako ekstremno - mislim, naručiti je da dođe - sigurna sam da je dovoljno da je nazoveš

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Holter, znači, nosiš samo tijekom tih 24 sata i prema tvom dnevniku vide rad srca?

Kaj se svekrve tiče, nemoj tako ekstremno - mislim, naručiti je da dođe - sigurna sam da je dovoljno da je nazoveš

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutrooooo

odradila UZV dojke i abdomena ... i sad su neki K.... našli na jetri
    u srijedu još idem na color doppler, uzv i papu ... pa sa svim nalazima
    15.6. kod onkologa i na 9 herceptin
    dokica na uzv dojke pretpostavlja da će me sad slati na CT

javim se ... nekak sam blje e e

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

snage, živaca, svega....

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo još puunnoo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drži se
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Držim fige da to na jetri nije ništa. Bože, kad tebe čitam, shvaćam kako su svi moji problemi ništavni i da se živciram oko gluposti. Od srca ti želim da taj ružni period tvog života konačno prestane i da jednog dana onako stara i senilna pričaš unicima, a oni okreću očima i govore: da, bako, znamo da si ti pobjedila i rak i besparicu i da su ti htjeli i struju isključiti. A ti pleteći čarape odgovaraš: Ah ta mladež, pojma oni nemaju šta je život.
    pretpostavljam da ne pleteš čarape, al ja uvijek tako vidim stare bake

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nek i ta srijeda što prije dođe i prođe da možeš bar malo odahnuti, jer nekako mislim da "to" na jetri nije ono čega se pribojavaš, već nešto benigno i nevažno. Zove li mužić? Gnjavi li svekriva? Jesi sredila zatvor?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Marival, drži se!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Držim fige da to na jetri nije ništa. Bože, kad tebe čitam, shvaćam kako su svi moji problemi ništavni i da se živciram oko gluposti. Od srca ti želim da taj ružni period tvog života konačno prestane i da jednog dana onako stara i senilna pričaš unicima, a oni okreću očima i govore: da, bako, znamo da si ti pobjedila i rak i besparicu i da su ti htjeli i struju isključiti. A ti pleteći čarape odgovaraš: Ah ta mladež, pojma oni nemaju šta je život.
    pretpostavljam da ne pleteš čarape, al ja uvijek tako vidim stare bake
    upravo to
    drž se ~~~~~~~~~~~~~~

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Nek i ta srijeda što prije dođe i prođe da možeš bar malo odahnuti, jer nekako mislim da "to" na jetri nije ono čega se pribojavaš, već nešto benigno i nevažno. Zove li mužić? Gnjavi li svekriva? Jesi sredila zatvor?
    mužića čujem kad ode kod kolege na skype skoro svaki ili svaki drugi dan ... fali užasno ...
    svekriva nedostupna ... srećom
    za zatvor sam otišla na sud ... predala zamolbu za obročno plačanje i uplatila nešto tako da vide dobru volju ( tu mi je pomogla jedna udruga i od srca im hvala ) - glavno da na sudu imaju razumjevanje ... napisala sam sve kao je i da drugog izlaza nemam
    bez problema su prihvatili moju zamolbu

ovo na jetri za sada ignoriram ... mada me ponekad boli ... neka tupa glupa bol

ali nekako si mislim ... sve je ok dok beštija metastazira ( ako metastazira ) na one organe koji se mogu izvaditi ... jedini je strah da ne krene na glavu i kosti ... bez svega drugog mogu ... a ovo bi bio ... kraj

sada razmišljam pozitivno i vjerujem da pošto je taj glavni marker CEA ispod normale ... da je sve ok ( samo da me ne iznenade )

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Baš vjerujem da je sve pod kontrolom i da je beštija zauzdana, još herceptina i gotovo je s beštijom. Nek ti to bude svijetla točka, do tada će biti i dobrih i loših dana.

Znam da ti mužić fali, ali proći će i to vrijeme razdvojenosti i nitko onda sretniji od vas.

Hvala Bogu da su na sudu imali razumjevanja i da ti ta udruga pomaže! Malo ću i ja još kapnuti!

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Optimistica mojaaaaaaaaaa

vjerujem da je mama ok

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marival, ma MORA biti dobro! Ajde da je i naš sud nešto dobro napravio. Dobro da se možeš čuti s mužićem, znam da ti sigurno strašno fali. Kako su tvoji dječaci? Još malo pa su na praznicima.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Marival drži se

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marival. samo hrabro

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj marival prvotno napisa Vidi poruku
    Optimistica mojaaaaaaaaaa

vjerujem da je mama ok

Dobro je, hvala ti, ovaj put je imala mučnine, ali su prošle za dva dana i nisu bile prestrašne. Još malo pa treća tura! Ti mi se drži i javljaj se, mislim na tebe i molim za tebe! Pa-pa!
    Posljednje uređivanje od Optimist : 06.06.2011. at 17:09

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa Vidi poruku
    Marival, ma MORA biti dobro! Ajde da je i naš sud nešto dobro napravio. Dobro da se možeš čuti s mužićem, znam da ti sigurno strašno fali. Kako su tvoji dječaci? Još malo pa su na praznicima.
    hahari su ok ... ima dana kad poludim pa se sažale i smire ( mada nisu uvijek oni krivi imam i ja loših dana )
    Ivan štreba danju i noću - teška je ta 4 gimnazija ... imat će popravni iz Fizike
    Luki je sve 5 sunce mamino ... završni test iz matke je jedini imao sve bodove
    Mario bi trebao srednju školu odabrati ... bodovi katastrofa ( 33 ) ono kaj bi on htio za to nema bodova ( web dizajn ) ... išli smo i na profesionalnu orjentaciju ... ma ja ga 100 put bolje orjentiram od njih .... u pola sata 100 puta ga pita što bi on htio ... a ne da mu pomogne odabrati i sl. ... ima tko kavu vesu u prometnoj :D

ja danas sa Holterom ... a dan mirniji da mirniji nemože biti ( u glavi me ta jetra muči, a i boli na pritisak hmmmm - mantram - ne čitati o metastazama na internetu, ne čitati o metastazama na inteenetu ... ne čitatiiiiiiiii )

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ej, samo na brzinu!

Kad si nešto sugeriraš, nikako se ne smije upotrebljavati negacija, kužiš?

Podsvijest ne razumije riječ "ne" - u tome je caka.

Dakle, samo pozitivno mantrati, bez ne.

Tipa (banalno skroz): "Ja sam sve bolje i bolje!"

Pusa velika

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marival, draga ništa nemoj čitati kad svi ZNAMO da si ok! Pusa hrabrim dječacima!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marival prvotno napisa Vidi poruku
    ... u glavi me ta jetra muči, a i boli na pritisak hmmmm - mantram - ne čitati o metastazama na internetu, ne čitati o metastazama na inteenetu ... ne čitatiiiiiiiii )
    Znam da je to očajno teško napraviti, svi mi želimo što više znati jer mislimo da ćemo se naoružani znanjem bolje boriti. No, ima i drugačiji pristup, onaj koji poznaje veliku moć sugestije pročitanih informacija, osobito onih koje nisu dobre, moja prijateljica se priklonila tomu...i uspjela....i zdrava je.

Nakon što je pročitala (u startu i u šoku) sve o svojoj (očajnoj) dijagnozi, poslušala je savjet jednog čovjeka, koji ju je i kasnije vodio kroz liječenje, i nije više nikad poslije toga, nijednom, prosurfala, pročitala, analizirala nalaze, ništa...

To je prepustila drugima, pravila se da je luda, glupa, da nema pojma o tome, da je se sve to ne tiče, sve je odradila kako su joj rekli, išla na terapije, uzimala lijekove, ali je gledala samo komedije (stvarno i figurativno), a klonila se čeprkanja po bilo čemu što se tiče medicine ili njezine bolesti, nikakve prognoze nije htjela ni čuti, stavila je svjesno i namjerno čepiće u uši.
    Protumačila je to kao - upoznala sam jednu vrlo negativnu "osobu, pojavu", pošto mi je neprivlačna ne želim znati više ništa o njoj ni njome se baviti, da mi ne zagadi mentalni prostor.

Ne znam kako je to uspjela, ali isplatilo se. Liječnici će ionako to sve pročitati, protumačiti, predložiti što dalje, ti ne možeš ništa od toga na brzinu specijalizirati, a možeš se dodatno zbedirati.
    To je samo jedan od pristupa, nekima paše.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nena ... sličnu stvar i ja radim ... ignoriram i ponašam se ( koliko god to mogu ... a mogu puno ) kao da sam zdrava
    naravno da dođe poneki dan kad se i ja slomim i kad krenu tmurne i crne misli ali uvijek uspijem pronaći svijetlu točku
    i krenema za njom .... nisam krenula na nikakve alternative ... ne pitam puno ni liječnike ... vjerujem da ako nešto nije ok
    da bi mi to rekli ... vjerujem da sva ova terapija koju sam prošla i koju prolazim ubija beštiju
    mada imam teško osobno iskustvo sa svojom prijateljicom i susjedom ... koja se liječila od karcinoma dojke odradila sve terapije živjela život punim plućima ... radila, putovala, planinarila ... mene bodrila kroz moju kemoterapiju ... i onda jednog dana 17.11.2010. poslala poruku da je na bolovanju jer ju boli noga ... preminula je 15.12. 2010. ... od primarnog karcinoma - sarkoma kostiju ... koji nitko u godinu i pol njenog liječenja od karcinoma dojke nije vidio ... ili joj nije htio reći ... otišla je i postala anđeo u samo 7 dana
    tako da nažalost ... i njen primjer me ponekad pokoleba ... razdrma mi misli i pitam da li dobro radim ili možda ne pitam i ne kontroliram se dovoljno ... znaju li doktori sve što treba znati .... onda ponovo krene think pink ... i tako izmjenjujm raznorazna razmišljanja ... ali za sada pobjeđuje pozitivno razmišljanje ... poneka ohrabrujuća rečenica napisana ovdje .... ili nešto fenomenalno što neki od mojih hahara napravi ... i život ide dalje i borim se ko lavica ... vjeruj mi

( uh jesam zakomplicirala ... sad vidim koj mi je strka zbrka u glavi )

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro je !!!!

maternica ok
    jajnici - čisti ko suza
    papa za 7 dana

preporuka ponoviti markere i uzv za mjesec dana

idemo dalje !!!!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala Bogu, to su dobre vijesti!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

samo naprijed, ti moras biti pobjednica

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

marival, ma super ti postupaš, i držiš se fenomenalno, osobito što čovjeku uz bolest ne treba još i silna borba s administracijom i takvi financijski problemi, u koje svi danas-sutra možemo upasti, na žalost.

Tu je velika razlika s mojom prijateljicom koju sam spomenula.
    Ona se od samog početka, odmah, priključila i tzv. alternativi (imala je sreću što je nabasala na nekog izvrsnog), ne mogu reći "okrenula se" jer se ničemu i ni od čega nije okrenula, samo je alternativu priključila "službenom" liječenju. No, ona je sve to, a bilo je jako, jako skupo, mogla platiti bez velikih problema, daleko od toga da je bila egzistencijalno ugrožena, a to je velika stvar i golema sreća, u svoj toj nesreći .
    No, evo, tvoji nalazi ginića su ok, podupiremo te i dalje, piši nam

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marival

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marival, super za nalaze!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je drago!
    čuvaj se!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Lijepa vijest

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PAPA .... carcinom in citu kvačica u kućici ispod CIN lll pa još i kvačica u kućici ispod ... nešto sa HPV ... danas sam trebala ići do ginića po objašnjenje ali nisam mogla ... nisam imala snage - probati ću sutra

Jučer je na redu bio 9. herceptin ... pripremila sam sve nalaze - onkolog kaže da prekidamo sa terapijom i pod hitno trebam napraviti CT toraxa i abdomena ... na jetri izraslina 3,5 cm ... 99% da je metastaziralo jetra zadebljana ... slezena, bubrezi i neke limfe oko jetre piše da su čiste ... ja u suzama pitam doktora šta dalje on mrtav hladan ... nije bilo mog onkologa nego neki mladi Šeparović ... pitam gdje da idem na CT ... kaže možete bilo gdje ... najbolje u Gospić ( nisam shvatila u tom šoku njegov cinicam )

šok, nevjerica, ponovo na početku ... eto 3. puta ... jedan dan si gore, a drugi dole ... tako sam umorna ... tako me strah ponovne kemo

kad sam došla doma zovem u Vinogradsku pošto Klinika za tumore spada pod njih ... dobijem sestru na CT-u i kae mi da ima slobodan termin u 11 mjesecu ... i pita zašto vas doktor nije naručio na bolničko liječenje i onda za 2-3 dana dobijete CT .... zovem Šeparovića - na konziliju je i ispričam sestri što mi je rekla u vinogradskoj i ona obećaje da će se javiti kad pita doktora ( mislim ... sve to je doktor znao i mogao je reći odmah ... da mi je stalo ... da je njima stalo ... ali prepušten si sam sebi ... )

U tom trenu javlja mi se na face prijateljica iz srednjoškolskih dana ... pišem joj sve što mi se izdogađalo i ona mi šalje slijedeći mail :

Halo ljudi u Hzzo-u postoji broj telefona na koji se nazove kad imaš
    obaviti neku pretragu. Znači imaš uputnicu, a ne da ti se zvati
    bolnice i naručivati se. Lijepo nazoveš broj 4595183 ili 4596184
    ostaviš svoje podatke(ime i prezime) i broj telefona na koji te mogu
    dobiti. Kroz par dana zove žena s tog broja i obavještava gdje ima
    slobodnog mjesta i kada (uključene su i privatne poliklinike koje
    imaju ugovor sa HZZo-om).
    Ja sam živi svjedok da taj broj funkcionira. U roku 2 dana mi je zvalacda mi je našla termin za dan poslije.
    Sretno kome treba. Naravno da za taj broj nitko nije čuo uključujući
    niti lječnike (valjda se bagri ne radi pa nisu objavili putem medija)

u prvi tren ... narafski da nevjerujem ... zovem prvi broj - nitko se ne javlja ... zovem drugi broj i javi se žena - dobar dan Ministarstvo zdravstva .... skoro sam poklopila slušalicu već pomalo ljuta što vjerujem u svašta ... ali nešto me ipak tjera da nastavim razgovor ... objasnim situaciju, ispričam ukratko svoju priču i žena kaže imam sutra slobodan termin u poliklinici osigzranja zagreb, nemetova ... ja pitam - jesam dobro čula SUTRA ?! ... da sutra 16.6. u 11:00 ... molim vas vaše podatke nazvat ću vas za par minuta ... i stvarno zove gđa Zorica i potvrđuje termin ali prepreka je što nemam frišku krvnu sliku već od 25.4. pa me zamoli na napravim novu a ona mi upisuje termin za ponedjeljak 20.06. u 11:00 ... objasni mi usput da ovih dana jedem laganu hranu i onda 24 sata prije ne jedem ništa ... žena divna, suosjećajna, strpljiva ... a nije ni doktorica ni sestra ... u sekundi mjenjam mišljenje o ministarstvu

namjerno sam kopirala mali da bi i vi imali ako vam zatreba

eto drage moje i dragi moji ... I OPET JE TU ... samo postoji tračak nade da onaj 1% pobjedi 99%

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Draga, drži se! Otjeraj te ružne misli. Iš!
    A sad malo optimizma: moja je kolegica prije puuuno(čitaj 20-ak) godina oboljela od ca neke gadne sorte(svi su da se razumijemo),s meta na maternici plućima i jetri(primarni bio na jajnicima).Uglavnom, dr.joj je usput rekao da su joj šanse cca 2% za preživljavanje. Jednom mi je rekla kako je sebe uvijek vidjela u onih 2%, zato samo pozitivno!!!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

samo hrabro i samo pozitivno znas da nas ima puno koje smo uz tebe

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj boškarin prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, drži se! Otjeraj te ružne misli. Iš!
    A sad malo optimizma: moja je kolegica prije puuuno(čitaj 20-ak) godina oboljela od ca neke gadne sorte(svi su da se razumijemo),s meta na maternici plućima i jetri(primarni bio na jajnicima).Uglavnom, dr.joj je usput rekao da su joj šanse cca 2% za preživljavanje. Jednom mi je rekla kako je sebe uvijek vidjela u onih 2%, zato samo pozitivno!!!
    zaista, primarni na jajnicima je koma, ali, eto, može se....i to se može izgurati
    marival, ne znam šta bih ti rekla jer čovjeku koji ima empatiju nije lako ni čitati što proživljavaš,

možemo samo puno, puno dobrih misli, želja i molitvi uputiti

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marival ~~~~~~~~~~
    ako i je meta nije kraj svijeta
    ako može operirat će se
    ako ne udarit će se drugom KT
    znam da je teško misliti pozitivno, ali ti nemaš drugog izbora
    tvoji dečki to zaslužuju
    sad se dobro isplači
    sutra izvadi krv
    i u pon. na CT

super za brzi termin

u ponedjeljak svi vibramo

ovo je super informacija za taj broj u ministarstvu, pojma nisam imala

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga, ne znam što bih ti napisala, nemam ništa pametno za reći, ali imam od srca - svi mislimo i molimo se za tebe...jedino što možeš je prihvatiti život takav kakav jeste i gurati naprijed...ne želim ni zamišljati kako ti je teško, ali sve dođe i prođe, nažalost i dobro, ali na sreću i loše

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zvuči gadno, ali nadam se da ćeš se i dalje boriti! Čitam ovu temu, ali ne znam jesi li probala s onim gljivama?
    Molit ću se za tebe!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga Marival, svaki dan si mi u molitvama. Vjerujem da će sve biti uredu i da ćeš pobijediti tu beštiju!
    Drži se!
    Pusa!

I hvala ti za info o HZZO-u, idem kopirati na facebook.
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 17.06.2011. at 04:03

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Marival, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Budi hrabra, pobijediti ćeš sigurno

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa Vidi poruku
    Zvuči gadno, ali nadam se da ćeš se i dalje boriti! Čitam ovu temu, ali ne znam jesi li probala s onim gljivama?
    Molit ću se za tebe!
    nisam probala s gljivama ... 1 doza za mjesec dana je oko 2600 kn ... meni nedostižno nažalost

ma sva sam smrdana i uplašena i odjednom opet sve planirano pada u vodu i sad se treba dić i uffff i fali mi mužić i još nema proklete plače ... i opet me neki kupci stana zovu ... a ja sad ni sama neznam što ću i kakvo me ljeto čeka .... mama mi je trebala na operaciju kuka 8.7. pa je to odgodila ... ivan ide raditi od ponedjeljka - skladište ali nemamo izbora (((
    a uffff

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drz'se draga
    mislim na tebe
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Draga Romana, sto reci.. Strasno mi je zao sto moras ispocetka sve ovo prolaziti. Zelim ti svu srecu i da nam se uskoro javis sa lijepim vjestima o dobrim nalazima kada prodje terapija.

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bori se i ne odustaj, hrabra ženo! Puno ti šaljem i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 18.06.2011. at 11:51

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Znam da ti je sada teško opet sve ispočetka kemo i ostalo što ide uz to ali moraš izdržati i ti to možeš jer si jaka!
    Evo šaljem ti pozitivne vibre
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
    I puno toplih zagrljaja

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvalaaaaaaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu