probati ću taj zamjenski - u ponedjeljak idem do dokice po recept
ne ... Zofran ne ide na recept
probati ću taj zamjenski - u ponedjeljak idem do dokice po recept
ne ... Zofran ne ide na recept
Mislila sam da možda ide, jer ovdje piše da je na osnovnoj HZZO listi:
http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lijekovi_rezultat.php
Doduše uz napomenu:
"Indikacija Samo za suzbijanje povraćanja uzrokovanog emetogenim lijekovima (citostaticima), koji ne reagiraju na metoklopramid."
što upravo i je tvoj slučaj (Reglan je metoklopramid).
![]()
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 06.01.2012. at 13:18
Ne radi ovaj direktan link, ali ovdje se upiše Zofran, pa skrola dolje do 8 mg tableta:
http://www.hzzo-net.hr/trazilica_lijekovi.htm
ali je svugdje 00,0 kn koje plača hzzo- nema recepta ... znam samo da dobijaju djeca u bolnici koja leže
samo da se javim ... jer neznam kad ću opet - krepava komp jedan jedini prastari lap u kući(( neće se puniti, a nije greška u punjaću nego negdje u kontaktu na kompu
puseeeeee
ako me netko zatreba moj mob je 095-813-8611
puseee
Marival draga, drži se ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eto uspjeli smo nekako prisilno napuniti komp - podstavili sa nekakvom kutijicom pa malo puni malo ne
pa eto samo da se javim
kupila sam zofran - hvala svima koji su pomogli u tome - i neznate koliko mi znači
nuspojave su sve jače i svakodnevne tako da sam iponekad prisiljena popiti i po 3 dnevno :/
što je normalno ... jer je 5 terapija ... još jedna i kontrola
Ondantor sam dobila i povračala od njega ... doc kaže da ne odgovara svakome i shit opet sam
prisiljena na zofran
kosti me bole užas - i to me ljuti jer narafski odmah mislim da su metastaze a nemogu pod terapijom na scintigrafiju
puse svima i hvala što mi pomažete ... ljubim vas
Draga, nemoj misliti da su metastaze jer je mala vjerojatnost za to, to je reakcija organizma na silnu kemiju koju imaš u sebi, ali i to će proći, mora!
Marival puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i nisu nikakve metastaze, ne boj se!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Još jednom samo kratki pozdrav..... drži se...
~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tu sam ... borim se sa spavanjem i proljevima efektivno sam budna 5-6 sati u danu ( užas ) ... zvala sam doca - narafski kaže to je normalno ... meni nijeeeeeeee ljuti me, niš nemogu normalno obaviti ( skoro sam na roditeljskom zaspala neki dan )
Svi tu ti šaljemo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i veeeeelikuuuu podršku!!!
Molim te, daj i ti sebi podršku i probaj se ne ljutiti na sebe - grli i voli samu sebe ovako kako
te mi ovdje grlimo i volimo![]()
![]()
tu sam ... ali ništa novoga - spavam i dalje satima i satima ... zofran pri kraju jel trošim po 3 dnevno - nuspojave sve jače, sad mi puca koža na rukama, noktima - to sve krvari .... ruke još nekako ali oko noktiju užas pucaju okomito i krvare ... tako je i sa nogamaviše neznam što sve nisam probala od krema ... ali jednostavno ne pomaže
![]()
pa nemogu vjerovati kak su to lijek napravili :/
ljubim vas sve i javim se ... kad se zbudim![]()
želim ti da zbilja ove muke više prestanu!!!!!
pratim tvoju priću.... i svaki put kada napišeš nešto novo tako jako želim da to bude nešto dobro... nekad prije nego pročitam tvoj post zažmirim i zaželim " Bože molim te da je nešto dobro"... vjerujem da će uskoro biti uslišeno!!!
Marival, iako pratim ovaj topic i pomažem koliko mogu, nisam se javljala na topic.
Vjerojatno ti je svih savjeta pun kufer već, pa onda evo i mene s jednim :D.
Za kožu, prilično jeftino, a jako dobro rješenje je ulje gospine trave. Toliko umiri sve bolove i probleme na koži da je to nevjerojatno.
Kako imam jako osjetljivu kožu, više ne mažem nikakva ulja niti mlijeka za tijelo, već samo mažem time - i sebe, i dijete... i kad je crvenilo neko, i kad je suha koža. I kad je neki veći problem (neki osip mala dobila nakon bazena).
Mogu ti probati nabaviti i poslati!
Marival, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
imam draga ulje gospine trave i to mi je ovo ljeto prijateljica napravila sa travom iz svog kamenjara i najkvalitetnijim maslinovim uljem koje smo mogle nabaviti u Punatu ... ali ne pomaže ... prsti me bole na svaki dodir - kad nemogu tabletu izvaditi iz one pločice onda znate kak mi je ... pada mi sve živo iz ruke - poklopac od lonca mi je kao 100 kg kamenja
zvala sam i jutros doca ... rekao mi je da probam Betrion mast - pa odoh do apoteke
Drži se, mislimo na tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
svaki dan si u mojim molitvama.
drži se!
vi ste stvarno svemoguće ... danas napokon 3 dobre vijesti![]()
ali i dvije prestrašno tužne... preminula je od moje prijateljice koja se bori sa bolešću kao i ja njena susjeda ... proklei doktori .... godinu dana liječili ju jer ju je boljela kralježnica ....pa tek za Božić otkrili da je karcinom jajnika ... i eto danas je postala anđeo
i onda jedna još tužnija ... princeza od naše drage *mamica*-e jučer je postala anđeo
tako da sam danas u fazi suza i smjeha ... šta ti je život![]()
Sad sam se baš šokirala!
A mislila sam da je malecka bolje jer mi se činilo da je *mamica* bila spomenula da se oporavlja.
Ovo su prestrašne stvari i čovjek nikad ne može biti spreman na njih, pogotovo kad se radi o malom djetetu.
Moje saučešće *mamici* i obitelji, a tebi marival puno snage i dobrih želja![]()
Jao, saučešće svima koju su izgubili voljene.
Marival, evo još ~~~~~~~~~~~~~~~~ za još puno dobrih vijesti.
o moj Bože, ne!
o draga Mamice
uopće ne znam što napisati, njezina je djevojčica malo starija od moje Maše
Marival, oprosti što sad koristim tvoj topic
naravno, u mojim si molitvama
Marival, imas li gdje nabaviti stopostotno ulje jojobe? Ako ne, mogu ti ja poslati, samo sto ce trajati par tjedana sve skupa. Vjerojatno nisam otkrila toplu vodu, ali meni je pomoglo pomijesano s obicnom belobazom, u odokativnim velikim omjerima - koza mi je strasno pucala na jednom mjestu zbog suhoce izazvane AD-om, plus tko zna cime sto sam na to navukla.
Danas je još jedan od mnogih dana koje bi mogla nazvati novim rođendanom
Jutros moje srednje dijete imalo finale na Final 8 ... i zaspalo ... narafski ajde mama brzo vozi
sjeli mi u auto ... neće upaliti - akumulator gecrk ... pozvonim svom super majstoru susjedu
dođe on sa kablovima i upalimo narafski iz prve ... ( Mario u međuvremenu otrčao do bazena )
kaže meni susjed nemoj ga sad gasit nek radi malo ... i ode on sparkirat svoj auto - Luka i ja sjeli taman da kenemo kad susjed izbezumljeno počne vikat, gasi auto, gasi auto ?! ja zbunj - reko kaj je sad - gasi viče on ko lud ... ugasim ja auto i susjed kaže curi ti nešto, a nije iz kilera ( što mi je bila prva pomisao )
dignemo mi haubu i imamo šta vidjet - pršti benzin na sve strane, mašina i sve zašpricano benzinom - pukla neka cjevčica i pršti .... sreća a nismo krenuli jer bi se zapalili
cure moje - šok nad šokovima ... zamislite Luka samnom u autu ... prestrašno - hvala Bogu što mi je poslao susjeda koji nas je spasio
eto ... i taman kad sam došla na neku normalu sa novcima još mjesec dva i puno stvari će se riješiti
kad opet unazad .. opet sranje ... a lipe nemam za popravaka slijedeći tjedan opet Mario kontrola holtera ... ja trebam po novu rundu kemo ( zadnju nadam se ) ...
fakat meni nemože bit 3 dana za redom sretna ... 4. ko da me urekao neko ... prošli tjedan stizale neke super vijesti, odpečatili nam lokal i može u prodaju, muž javio da će plača njegova malo porasti za mjesec - dva , stara bakina kuća ima kupca .... i fljus ... opet u rikverc i guraaaaaj![]()
Draga Marival,fascinira me tvoja snaga mame lavice.U sretan ishod tvoje situacije uopće ne sumnjam.Često razmišljam koliko su sretna tvoja djeca.Zaista sretna.
Marival, sreća da je susjed vidio! Evo još puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marival, čitam postove redom i šaljem puno dobre i pozitivne energije i vibracija! Drži se!