za petak ~~~~~~~~~~ i dobre vijesti![]()
Popili smo kavu i u Splitu.
Sretno!
Super, i naravno evo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za petak!
dragi moji dobročinitelji
jučer sam saznala da sve uplate koje sjednu na žiro račun podliježu oporezivanju... detalje ću saznati danas tijekom dana
pa ukoliko imate želje i mogućnosti pomagati mi i dalje molim vas da si zabilježite moj broj tekućeg računa
idem sada na zračenje pa ne stignem objasniti sve u detalje - ako me nešto želite pitati pošaljite pls pp ili mail - marival3@gmail.com
tekući račun u raiffeisen banci
2484008-3234407829
puseee i hvala svimaaaaaaaa od![]()
Ja sam mislila da se oporezuju uplate na žiro SAMO ako su označene kao prihod (honorar, dividenda i slično...)
marival drži se, ovo će mi biti najdraža kava ove godine
![]()
Marival, tko ti je rekao da se žirac oporezuje? Istina je da Porezna provjerava sve žirce puno detaljnije od tekućih rn, ali nisam sigurna da ti se kao fizičkoj osobi oporezuje. Za pravne osobe je druga priča.
Kad sam nedavno jednoj curi uplaćivala na žiro u PBZ-u naplatili su mi dodatnih 6 kn na iznos koji sam rekla da želim uplatiti. Rekli su mi da je to zato što se radi o žiro računu. Ovaj put mi u reiffeisenu nisu ništa rekli, samo su uplatili koliko sam rekla, ne znam jesu li oduzeli od toga, ali nije mi logično.
Pomikaki, ne znam o čemu se radi. Jedino da su ti naplatili ako si plaćala iz druge banke. Nemaju ti oni šta naplatiti više zato što uplaćuješ na ovaj ili onaj račun. Ako se radi o računu iz banke u kojoj uplaćuješ. Naplatiti ti mogu samo proviziju za prijenos novca u neku drugu banku.
ne, plaćala sam u istoj banci u kojoj je bio račun, i baš sam se začudila (naručila sam neki odjevni predmet ručne izrade i očekivala sam uplatu kao kad kupujem preko burze), pitala sam ženu jesam li u krivoj banci ali je rekla da sam na pravom mjestu, ali se radi o uplati na žiro račun. Nije puno 6 kn, ali opet...
U svakom slučaju, bolje da se dalje uplaćuje na tekući :/
marival, za dobre vijesti sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~
drži se, želim ti zdravlje, pomoć je mala, ali od srca![]()
Sretan i blagoslovljen Božić
sa vjerom i nadom u dolazak boljih dana ... kako meni tako i svima VAMA dragi moji ... iako su kako mi se čini bolji dani meni počeli stizati naravno uz vašu pomoć
želim vam reći da sam riješila skoro polovicu dugovanja jer vaša nesebična pomoć bila je ogromna ... ostalo je još pola ... plačena je struja, telefon, amex, školska prehrana, boravak u školi, dio vode i pričuve, rata kredita ... uglavnom puno puno toga ... i nemogu vam riječima opisati koje je to olakšanje
što se tiće oporezivanja vaših donacija - malo kriva informacija je došla do mene ... kopiram vam što je točno
evo našla sam, ne moraš platiti ništa
http://propisi.porezna-uprava.hr/ind...&ime=Pravilnik o porezu na dohodak
članak 6 stavak 5
(5) Darovi iz članka 9. stavka 2. točke 2.3. Zakona ne smatraju se primicima od kojih se utvrđuje dohodak ako su darovatelj i daroprimatelj fizičke osobe koje ne obavljaju samostalnu djelatnost iz članka 18. Zakona i ako se darovi daju iz primitaka od kojih je plaćen porez na dohodak ili iz primitaka koji se ne smatraju dohotkom.
hvala od srca za slatkiše i utege koji su završili pod borom i neopisivo razveselili Luku i Maria
a sad malo o meni ...
u petak sam trebala primiti prvi Herceptin i nije mi bilo dosta što me je ionako uvijek strah pred terapiju ... išla sam još čitati preko interneta nuspojave ... ajme koja sam ja glupača ... što mi je to trebalo ...
narafski ... sa saznanjem tim sa interneta ... cijelu noć nisam spavala, ujutro sam jedva došla na institut sva u neopisivom grču i strahu
izvadili mi krv i radili ekg ( 5 puta je snimala jer su otkucaji bili preko 100 ) ... tek nakon 20 minuta mirovanja i pozitivnog razmišljanja ekg nalaz je bio ok
kad je to doc vidio ... poslao me doma rekao da se "skuliram" provedem Božić sa obitelji ... nigdje ne izlazim i da dođem u ponedjeljak
jutros je sve nekako bilo lakše ... stigla sam oko pola 9, smjestili me u sobu i od 11 - 14 sam primala kap po kap Herceptin ... nije bilo nikakve reakcije osim u početku male vrtoglavice i povišenog srčanog tlaka ali prebrodila sam i to ... popodne odspavala jer sam se osjećala kao ono ... nakon 2-3 -4 jegera... i evo sad sam super ... čim vam pišem
toliko od mene danas dragi moji .... sutra u 10:00 mislite na mene treba mi malo dobrih vibri ... za sada vam neću reći zašto da ne ureknem ... ako urodi plodom onda vam sve ispričam
e da se to ostvari onda barem mogu reći da mi je zadnji tjedan u 2010 godini bio uspješan kad već nije ostali dio godine ( uff stvarno ju želim što prije zaboraviti )
ljubim VAS SVE REDOM![]()
nek sreca sada ostane s tobom i tvojom obitelji
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Draga~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Marival, pokušala sam uplatiti internet bankarstvom, ali mi ne da i javlja da moram pravilno ispuniti račun. Pretpostavljam da je to zbog toga što nije dovoljno upisati samo ime primatelja nego treba i adresa. Ne znam jel može i bez poziva na broj odobrenja.
Hvala, probat ću tako.
U poziv na broj je dovoljno upisati datum..
Marival, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!
Marival~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da nas obraduješ
Prošlo je danas u 10, čekamo novosti i ~~~~~~~~~~~~~
prvi dio odrađen u 10:00... drugi dio u 18:00
pozitivne misli i vibre molim i dalje![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i![]()
baš mi je drago da si uspjela riješiti dio dugova![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svim ti srcem želim da ozdraviš![]()
puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~