Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Marival, dok sam ja bila sa E. na operacijam u Njemačkoj (u jednom sređenom društvu gdje su bolesni ljudi i djeca zbrinuti sa svih strana) u kuću za roditelje su dolazili povremeno volonteri koji su obiteljima (majkama, oćevima, braći , sestrama u pratnji bolesnog djeteta) nudili besplatno šišanje i frizure. U sklopu bolnice je postojao privatni salon za masažu koji je majkama i oćevima smještenim u kući za roditelje davao ogroman popust za tretmane opuštanja i masaže.
Dugotrajna bolest nije samo bolest tijela, i duh treba hraniti . I treba živjeti normalan , ispunjen život koliko god se može. I baš je lijepo vidjeti i čitati da imaš prijateljice koje ti žele i mogu pomoći da život izgleda normalno.
eeeeeeee di smo mi od toga ... u našem narodu ( čast izuzecima ) je stav da čim si bolestan moraš biti nepofarban, blijed, mršav, zapušten
u njemačkoj inače kad oboliš od karcinoma dojke ( za to znam jer je od kume sestra prošla istu moju priču ) od države dobiješ potporu ... a o odnosima pacijent - liječnik da ne govorim
kod nas .... samo si jedan od nizu u njihovoj statistici ... i jeftinije je pokopati nego liječiti