Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Pokloni - iznenađenje ili naručeni?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Pokloni - iznenađenje ili naručeni?

Već neko vrijeme MM i ja si za svaku priliku poklanjamo knjige. I to dogovorno naručimo preko neta. Dakle, nema smišljanja, diskretnog ispitivanja što želi, traženja po trgovinama, zamotavanja na skrivećki...

Osim toga, MM je po tom pitanju strašno skroman. Njemu ništa ne treba. Odjeća mu ništa ne znači, kozmetika isto... Istina, sretan bi bio da mu kupim Vox pojačalo (možda kad dobijem na lotu) ili neke fore za gitaru...

Ma, kad bolje razmislim, stvar je samo u vremenu. Znam da bi ga iznenadila i najmanja sitnica, pa makar neka fora trzalica, no ja trenutno jednostavno nemam vremena za obilazak po gradu. Tada bih morala organizirati čuvanje djeteta ili nju vucarati sa sobom, a onda bih mu morala i reći kuda idem...

S druge strane, on nikada nije bio tip od kupovanja poklona. Ono, da mi kupi parfem ili gaće ili cvijet... Istina, tu sam i ja puno kriva jer kad smo bili mlađi, okorjela punkerica i ludi hipi, takve su nam stvari bile sprdnja. Sad sam se pomalo promijenila i voljela bih da me iznenadi s takvom stvari. Ma, i bi on kada bih mu dala do znanja. Ali onda bi opet bio na sto muka, cvjetni ili voćni. A i ja lupetam, nemam pojma o parfemima, čini se da je bolje da se držimo knjiga.

Sve u svemu, da vas potpuno ne razočaram, smislila sam još jedan mali poklončić pored knjige kojega ću sama izraditi. Odnosno, nadam se da ću znati i stići - planiram izvesti bookmarker s likom Johna Lennona. No, zanimalo me kako je kod vas.

Iznenađujete li svoje muževe, žene, roditelje, svkere, svekrve, bake... o djeci da i ne govorim ili se već zna tko će što kome (meni je sveki kupila papuče i već ih dala, ja njoj maskaru koju je naručila, ali sam kupila i narukvicu za koju ne zna... sveki je težak kao i MM).

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nekad narucujemo, nekad iznenadjujemo, nekad u kombinaciji.

Uglavnom se time ne zamaram, osim sto me zadnja dva Bozica muci rodbina koja je ostala u Zagrebu. Ne u nekom negativnom smislu, vec uvijek moram izuzetno voditi racuna o tome da ne kupujem stvari koje su teske - osjecam se poprilicno blesavo kad postarina ispadne dva do XY vise od samog poklona. :/

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ah, bolna točka -)))) slušam, poskrivečki zamatam, iznenadim, a on niti sluša, niti zna i onda kad me pita dan ili 2 prije Božića što da mi kupi (a dala sam mu 100 naznaka), najradije bih počela vrištati...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

skoro uvijek naručeni pokloni, tako ispadne jeftinije jer nema promašaja
    u zadnjih par godina ti naručeni pokloni su uglavnom handmade by me, što paše i onima koji primaju, a i meni
    već sam isporučila neke kape i šalove, taman pred ovaj veliki snijeg i zahlađenje

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam od onih koji paze, osluškuju i iznenade s poklonom!
    ne volim kupovati poklon reda radi i nikad ne prosljeđujem poklone dalje.
    to izuskuje puno truda ali volim kada nekome kupim ono što želi/voli/može koristiti.

s druge strane, rijetko dobijem takav poklon nazad.
    a MM- zna da volim parfeme i tome sl. pa mi to i kupi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako nije naručen, onda kupim nešto sitno i korisno.
    Postoje i situacije kad znam točno što netko želi, onda se to kupuje, čak i kad je cjenovno iznad nekog limita.

Prije sam često nešto izrađivala...sada ne stižem.

Sad za božićne sitnice bliskima često kupim rublje (npr. prijateljici crvene lijepe gaćice) , čarape, kapu, šal...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    ah, bolna točka -)))) slušam, poskrivečki zamatam, iznenadim, a on niti sluša, niti zna i onda kad me pita dan ili 2 prije Božića što da mi kupi (a dala sam mu 100 naznaka), najradije bih počela vrištati...
    He-he, ovo mi je nekako poznato

Shvaćam ja dobro da su naručeni pokloni najsigurniji, ali meni to nije - to.
    Primjera radi, jedan od poklona koji me najviše razveselio prije par godina bile su knjige (od mame) o kojima uopće nismo razgovarali niti sam joj spominjala da ih želim, bile su mi totalno iznenađenje, a pokazale su se izvrsnom literaturom

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osluskujem i pratim zelje i ukucana i prijatelja, i onda ih iznenadim poklonom. Uglavnom se dogodi da imam poklone spremne i sakrivene i par mjeseci unaprijed.
    Nikad ne kupujem poklon 'reda radi' - ako je tako, radije cu pokloniti neki poklon bon u trgovini gdje znam da doticna osoba kupuje.
    Uvijek sam nestrpljiva kad ce doci rodjendan ili blagdan, i kad cu vidjeti lice osobe koja je prije XY vremena rekla da si zeli ovo ili ono... i to nadje zamotano. To veselje mi je definitivno najdrazi "povratni" poklon.

Ne volim narucivati poklone, ali MM-u ponekad ponestane inspiracije (ah, muski! Vidim da ih ovdje ima takvih dosta!), i ponekad nam se dogodi i "vadjenje ideje za poklon iz sesira", naime - napisem popis svega sto mi je na wish listi, on onda odabere sto ce mi kupiti, ali mi ne kaze, tako da je iznenadjenje ipak potpuno.

Nije mi bitna velicina poklona, vazno mi je iznenadjenje. Valjda se za Bozice i rodjendane probudi dijete u meni...

Dogovaramo se oko poklona jedino kad si poklanjamo putovanja, da se dogovorimo oko destinacije.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, ja volim iznenaditi i bas mi je gust kupovati poklone za druge. Pokusavam ispipati tko bi sto htio, pogotovo od klinaca. Bas neki dan sam rekla mm da hocu da mi kupi poklon. Kaze on meni pa svake godine dobijes poklon. Da, svake godine mi ispod bora stavi kovertu sa eurima , ali ja bi bas da se potrudi i malo razmisli sto bi ja zeljela i sto bi me razveselilo. ALi po njegovoj faci i blago telecem pogledu sam vec skuzila da mi ni ove godine ne gone koverta. Ali ne kazem da je i to lose... )

Mama i sestra me uglavnom pitaju sto bi htjela, pa sam si tako danas izabrala pidamu i mama je platila.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pokloni, divna stvar. Volim poklanjati i trudim se pogoditi, ali ne uspije uvijek. Za djecu znam, oni se dobrano potrude da saznam što žele.
    Volim dobivati cvijeće, ali moram dobro paziti kakav izraz stavim na lice kad primam poklon, jer moj ukus u cvijeću je malo poseban, pa rijetko dobijem baš što želim. Obično je to nešto preskupo kad muž poklanja pa sam mu suptilno (!) rekla da nema smisla toliko trošiti na cvijeće koje uvene. Sve se nadam da će ove godine stići kakva orhideja u vazi pa da potraje. Ili knjiga o orhidejama. Valjda su skužili da ih volim.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mm želi naručivanje a ja iznenađivanje.
    tako da je ova tema aktualna bar 4x godišnje (moj pa njegov rođendan godišnjica i božić).

meni je glupo naručiti jer tu stvar si mogu i sama kupiti kad god poželim.
    uvijek mu naglašavam da nije bitan iznos, poklon je znak pažnje prije svega. znak da si na nekoga mislio, da mu želiš pokazati da ti je stalo do te osobe u tom trenutku, a pokazuješ mu materijalno na taj način da odabereš ili nešto što si naslutio da bi mu se moglo svidjeti ili si po svom ukusu odlučio da mu to odgovara.
    i ja takve sve poklone cijenim, nikad ne očekujem neka čuda da netko pogodi baš tu majicu ili baš te naušnice.

mm-u je to glupo. za njega su prigode i pokloni nešto što se mora odraditi. a odrađuje se tako da je njemu glupo i mučno nešto smišljati i trošiti novce uzalud pa hoće konkretnu narudžbu. kao da je on neka delivery služba. zašto bi on uključivao mozak i pažnju za drugoga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne volim naručivanja; volim iznenađenja. Iako iznenađenja nekad budu i neugodna

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je moj dragi baš prekjučer uručio poklon koji je trebao biti za Božić, ali nije mogao čekati do tog datuma.

Uglavnom, kupio mi je gel za tuširanje i mlijeko za tijelo od jednog poznatog brenda, a mogu samo zamisliti koliko je to kunića došlo.

Bio je tako sretan da mu nisam htjela kvariti doživljaj i reći da su meni sasvim dobri i ovi proizvodi iz dm-a.

Naravno, zahvalila sam se, malo odglumila ushićenje, a u sebi sam pomislila da bih za tu lovu sama sebi zasigurno kupila nešto što mi je potrebnije. Ali onda to nije bit poklanjanja.

Baš sam nezahvalna! Stvarno vrijedi ona da se poklonjenom konju ne gleda u zube.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

vidim ja da su nam partneri manje više svi isti. Mi smo skupa 11 godina i za svaki rođendan isto "A šta bi ti na poklon?"
    Potrudija se jedino prve godine
    Ja inače obožavam smišljati poklone, kad na nešto naiđem kupim sred godine jer mi je kao stvoreno za nekog (na kraju obično to odmah i darujem jer od veselja dobro nađenog poklona ne mogu dočekati termin)
    Ja sam njemu poklnjala svašta, i ručno rađene bookmarke i kupljene stvari
    mislim da mu je jedan od dražih poklona bio "kartice sa željama"
    On jako voli društvene igre tipa D&D, Magic i ostalo, a meni je to manje napeto, a i često nemam vremena par sati za igru (sad s djetetom definitivno nemamo)
    Dakle, napravila sam mu čini mi se 20 kartica/kupona od kojih su neke bile za MAgic, a neke su mu davale pravo da mu se potpuno posvetim sat vremena. Kuponi su imali rok trajanja godinu dana. Sve sam to sama napravila/nacrtala i povezala trakicom.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne volim naručivanja; volim iznenađenja. Iako iznenađenja nekad budu i neugodna
    I kod mene ovako. Samo što su nažalost neugodna iznenađenja, ili barem ona manje ugodna češća od ugodnih. MM jednostavno nema dara za darivanje. Na kraju mi se više isplati naručiti (hintovi ne pomažu).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM i ja smo zajedno preko 11 godina, nikad mu nisam narucila poklon (koliko god bi on to htio) jer inzistiram na efektu iznenadenja. I da, svaki put me iznenadi koliko me ne poznaje... I u ovih 11 godina samo jedan poklon je pogodio, dobila sam Espritov sat. Pricala sam o tom satu barem 3 godine, on mi ga je kupio nakon toliko vremena, s tim da je kupio potpuno pogresan jer, naravno, nije slusao pozornije, znao je samo da je Esprit...Dosad je vec trebao naucit da ne volim cirkone ni pretjerano bljestavilo al eto, dobila sam sat...
    Ja uzivam kupovati za njega, smisljam mjesecima unaprijed, pretrazujem internet, ispitujem ljude, bas mi bude misija. Pa kupit a da on ne skuzi...joj to mi je tak zabavno! Zasto se oni ne mogu tako potrudit??

Opcenito volim poklanjati nesto osobno, ne samo MM-u, volim nekome darivati nesto posebno, nesto interno, nesto po cemu ce znat da sam mislila bas na njega/nju u tom trenu. Najcesce to budu neki zezancija pokloni, nista skupo, sitnica ali da nesto znaci.
    I nema mi ljepse nego primiti takav poklon...

Ali ove godine to nije ni bitno jer nitko nece dobiti nista, nema se novaca, dogovorili smo sa svima da si nista ne kupujemo jer nas je jednostavno previse. Sven ce, jasno, dobiti pod bor i to je to.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku

Ali ove godine to nije ni bitno jer nitko nece dobiti nista, nema se novaca, dogovorili smo sa svima da si nista ne kupujemo jer nas je jednostavno previse. Sven ce, jasno, dobiti pod bor i to je to.
    Joj, i nama je ove godine to bolna točka. I mi smo rekli od iduće godine nikome ništa, samo Maši, baki, dedi... kad smo stali nabrajati, skužili smo da ne možeš ne pokloniti. Ne znam, vidjet ćemo.
    Naravno, ja obožavam iznenađenja. Obožavam iznenaditi i biti iznenađena. Moram priznati da nikada nisam bila neugodno iznenađena. Ako sam dobila i nešto što mi nije palo na pamet da ću dobiti, opet bi mi bilo simpatično. Tu ne mislim na MM poklone jer eto, muški kao muški, jednostavno neke stvari valjda ne znaju.
    Znam da sam mu za jedno Valentinovo kada me pitao što će mi kupiti rekla: Odi u Konzum, kupi mi nekakvu sitnicu, nešto simpatično, slatko, za par kuna, samo mi nemoj unaprijed reći što ćeš mi kupiti. Kupio mi je čokoladu i bilježnicu s tvrdim koricama na kojoj je na plavoj podlozi narančasti gerber. Bila mi je prekrasna. Eto, toliko da se i nakon par godina sjećam kako je izgledala.
    Ono što me još više živcira (iako je zapravo simpatično i naša je interna fora), sto puta se znalo dogoditi da ja smišljam poklon, kupim ga, zamotam na skrivećki, skrivam po raznim dijelovima sobe (dok smo živjeli kod njegovih) i onda on, đubre jedno, izvuče iz mene što sam mu poklonila. Nevjerojatno. I ja svaki puta popustim.
    Malo mi je bed što su i ostali ljudi koje volim darivati slični - vole naručiti i to uvijek jedno te isto. Ili su totalno praktični pa je s njima jako teško. Bože, kad se sjetim poklona koje sam poklanjala teti. Skupljam džeparac (bolje rečeno, pojedem u školi kiflu umjesto sendvič) da bih joj nešto kupila za blagdane ili rođendan, a ona uvijek nezadovoljna. Vaza? Imam već sto vaza? Čaše (sjećam se nekih plavog stakla, odvratne su bile, ali šta ćeš, otkud sam ja znala...), a ona će, grozne su, kao za prat' zube! Čarape? Imam čarapa. Papuče? Ne sviđa mi se boja! Ajme kako sam patila! I što je najgore, prenijela je te fore na mene. Ne treba mi ovo, nemoj mi kupovati điđe... Utoliko da sam svekrvi rekla da mi za Božić kupi cjediljku. Nije htjela pa sam ju dobila u čizmu
    Svekrva je druga priča. Ona voli điđe, ali sam skužila da joj iznenađenja nisu fora. Od svekra dobije poklon i mjesec dana prije Božića. SAmo da se dobije.
    Ali, sto ljudi, sto ćudi.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM je još daaaavno, na početku veze, nekoliko puta fulao poklon (a ja ne znam glumiti, sve mi se vidi na faci ) i od onda mi se više ne usudi ništa kupiti da opet ne uzme nešto krivo. Pa ja sebi naručim nešto preko neta, tako da mi je ipak iznenađenje kad otvorim paket (ne otvorim ga kad stigne, nego stavim pod bor), a ja za njega obožavam kupovati poklone i koliko znam, nisam još nikad promašila.

Inače inzistiram na tome da njegov poklon bude iznenađenje (iako me on ama baš svaki put pita "što si mi kupila?", ali ja se ne dam ), međutim s obzirom na recesiju, ove godine će za rođendan dobiti samo ono što je naručio. U normalnoj situaciji bi uz to dobio još barem jedan poklon za koji ne bi znao što je, ali eto, ništa od toga ove godine.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi si za Božić slabo kupujemo poklone, ako i kupim nešto to je neki komad odjeće koji mu treba pa umotam i to da on ne zna.
    Ja ni ne očekujem ništa pod borom, pomirila sam se s time.
    Inače su pokloni kod nas problem, ja sam onak teška ženska ak se njega pita ne volim cvijeće, a ni za nakitom baš nisam luda...
    Nikad neću zaboravit moj službeno prvi rođendanski poklon, strogo sam upozorila sestru da ako ju bude pitao što da mi kupi da mu kaže fen, moj je baš krepo i baš sam napikirala jedan krasan.
    Naravno on ju je pitao i otišli su tražit prsten i donjeli su prsten koji je njoj prekrasan. Nosila sam ga triput, možda!
    A činjenicu da smo se dva tjedna prije zaručili i hodali po zlatarnama i da ja nikad nisam pogledala niti jedan komad nakita okolo, ni komentirala, toga se nije sjetio.
    Odonda se pokloni kupuju po naruđbi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja od 9-10. mjeseca u godini za bozic ponem slati linkove, ovo mi je super, ja bih ovo i sl. u svakom slucaju ne znam sta cu dobiti, da li ce biti nesto sto sam pozeljela, ali na zalost ove godine sam saznala sto, jer je pricao sa sestrom preko zvucnika i saznala sam da sam dobila Kindle. sretna sto ce mi to biti pod borom, nesretna sto vec znam sto je.
    moj problem je da ne znam pokazati svoje osjecaje. tako da cesto izgledam hladna, na poklonu, ali zapravo jako se radujem svakom.
    a ja njemu kupujem, s tim da i on mjesecima govori sto bi.
    dakle narucujemo, ali nikad ne znamo sta cemo dobiti

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi si ove godine nećemo ništa poklanjat, eventualno neku sitničicu ako mi sjedne dugo iščekivani honorar (dat ću onda mm-u 50 kn, pa nek smišlja, premda ću mu na kraju vjerojatno sama reć što da mi uzme), a mali će dobit vjerojatno neki jeftini mobitel, jer sam mu jesenas (nakon 3 mj. korištenja) uzela svoj stari budući da su mi dali otkaz i morala vratit poslovni.

No mm-u se pokazalo da mu je najbolje poklonit mi neku tehniku (najbolji pokloni: fotić i ultra mega genijalni diktafon) ili da sama izaberem, što ne volim, jer volim bit iznenađena. No s druge strane, jedne godine sam dobila neke naušnice (slične ima njegova sister, a nemamo nimalo sličan ukus) koje sam jednom stavila (tad kad mi ih je poklonio i otad čmrlje negdje kod mojih doma) i za jedan rođendan 2 dvd-a live snimki; mojeg omiljenog benda i jednog koji mi je okey, ali niš posebno (?!?!). Obožavam glazbu al poanta koncertnih dvd-a mi je nejasna, tak da sam zaključila da bolje da mu suptilno dam do znanja, ili kažem ako kužim da ne razaznaje diskretno naznačene želje
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 12.12.2010. at 10:54

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja sam od onih što osluškuju i daju si truda pri izboru poklona.Uvijek.
    MM čista suprotnost. Zato podržavam dogovorene poklone.Razbija čaroliju ali barem nema zabune.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi si ni inače ne poklanjamo ništa za novu godinu, nego samo za rođendan pa nam ova recesijska godina neće donijeti promjene. JEsino šta ćemo kupiti nešto za Mo. da joj stavimo po bor. Makar je ona još mala i mslim da može proći i bez toga, ali nek se dijete veseli.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Glasam za narucene poklone, a jos mi je bolje ako si ja sama kupim i platim njegovom karticom!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dogodi se poneko iznenađenje, ali češće se dogovaramo....

Ove godine bit će recesijski pokloni koje ćemo si sami izabrati (neka boca vina ili Irish Cream iz Lidla, neka kozmetika koju bi ionako kupili... ne znam).

Djeca su druga priča, ali nekako mi se čini da će i oni od nas dobiti recesijske poklone. Nekako su se previše počeli bahatiti i pomišljati da će im roditelji+bake+deda+ujo+tete raznih generacija kupiti sve što si zamisle... E, pa, dragi moji, nisu takva vremena niti vam to treba.

U to ime, vodim ih drugi tjedan nositi darove kome već naumimo (Kap dobrote, Caritas...) da steknu osjećaj koliko je puno ljudi koji nemaju ni osnovno. Vreća odjeće za odrasle već je spremna, vreća odjeće za djecu već ima poznatog primatelja i to je to... Poklon pod bor za djecu bit će do 50 kn, čak možda zajednički (jedan dvd ili tako nešto) da se podsjete da treba dijeliti ono što imaju, a imaju previše.

Nikad ne znaš kakva nas vremena čekaju.... nisu ni ova sjajna (iako ne treba biti nezahvalan) ali nekako mi je smiješno kupovati nepotrebne gluparije pod bor, čak i djeci... Bolje nek si utrpaju te novce na Pčelicu ili u čarapu, pa na proljeće kupe npr. nove bicikle.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Glasam za narucene poklone, a jos mi je bolje ako si ja sama kupim i platim njegovom karticom!
    Tako sam ja svom za jedan Bozic poklonila dozvolu da si sam kupi play station 3

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja sebi sama kupim sitnicu (čokoladu ili maskaru) i stavim pod bor i onda glumim iznenađenje. MM se otkako smo u braku nikad ne sjeti kupiti mi nešto. bolje i tako nego kad mi je kupio neke grozne (moram li napomenuti totalno nepotrebne ) šalice za kavu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

za nas odrasle darova nema, mislim konkretno na božićne, za dijete će biti nekakv poklon
    ništa previše. lijepo je darivati i biti darivan, ali isto tako se slažem s Peterlin, trebaju znati
    da je među nama puno onih koji nemaju ni osnovno, stoga i mi ove godine nosimo neke stvari
    potrebitima.. inače se grozim ove pošasti kupovine i zatrpavanja silnim stvarima.
    al odoh ja predaleko, ovo je neka sasvim druga tema!

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja obožavam šokirati mm poklonom, ne svaki put ali npr. jednom godišnje ili čak u dvije godine mu kupim nešto što nikad nebi očekivao.
    Obično to i dođe jako skupo ali zato se spremam unaprijed, štedim, planiram i obožavam njegov izraz na licu kad ugleda poklon.

On meni isto ne voli kupovati nešto ako nije iznenađenje, ovaj Božić je popusti i naručio baš ono što sam ja htjela (valjda ga je omekšala moja nova trudnoća ).
    Prvih par godina sam stalno prigovarala zašto mi nikad (ni za rođendan, ni godišnjicu...) ne pokloni ružu, mislim, poklon bi bio tu ali ja sam htjela ružu. I onda....možete i pogoditi... kad se uopće nisam nadala, bez nekog posebnog povoda....dobila sam ružu

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čitam, čitam i ne vjerujem da nema baš niti jednog muža koji se trudi slušati i pratiti što vam treba! Pa kako ste ih to naučile???
    Mi si ne poklanjamo nešto specijalno pod bor, jer ni inače ne držimo do formalnosti poklanjanja za specijalno određene dane, već se trudimo to rasporediti kroz cijelu godinu bez nekih posebnih povoda. Najdraže nam je uzeti prijepodne za sebe i otići na izlet u Trst. Popijemo najbolju kavu, prošetamo, kupimo puuuuuno jeftiniju hranu, neku krpicu i svi sretni!
    No, da sam dobijala svakakvih poklona - to sigurno! Najbolji mi je biser jedan od zadnjih kada se vratio sa službenog puta iz Makedonije i donio mi košulju nekoliko brojeva premalenu, uzorka boliglava i materijala kao stolnjak!!! Zajedno smo se smijali izboru, a onda ju je proslijedio jednoj kolegici koja je oduševljeno nosi!
    Meni je najteže izabrati poklon za sveki koja ima svu silu ograničenja: dijabetes, osjetljiva koža - razni dermatitisi, nosi samo dvije-tri boje i to određene nijanse...ne treba joj ništa za kuhinju, odjeća...gotovo sve poklone sam dobila natrag! Ali, više se ne uzrujavam...nastojim da joj Laia nešto napravi pa joj pomognem to "upakirati" da bude što ljepše - to je za sada pun pogodak!
    Imam 3 jako dobre prijateljice koje ukupno imaju 6 djece i svi se neminovno družimo vikendima i u vremenu oko Božića i Ng...mislim da ću svima nešto izraditi (šijem odlične torbe i crtam/slikam - a one vole moje radove (na svu sreću)...
    Za ostale ne znam...moram sastaviti popis da ne trošimo uludo ovo malo...

Laia je napisala (relativno skromno) pismo Djedu Mrazu, tako da znamo što očekuje...ne znam samo gdje da to pronađemo...
    Posljednje uređivanje od mala laia : 13.12.2010. at 10:33 Razlog: pravopisna pogreška

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

Kod nas ta taktika ne pali jer imamo zbirni račun za karticu pa ionako sve pokrijemo zajedno.

Volim iznenađenja, no dosad su uvijek bila neugodna - npr. kažem da želim naušnice i dobijem naušnice koje ne bih nikad nosila. Ili kažem da bih parfem pa dobijem neki deseti jer "šta će mi onaj koji stalno koristim".

MM dobiva iznenađenja jer njemu nikad ništa ne treba

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku

Laia je napisala (relativno skromno) pismo Djedu Mrazu, tako da znamo što očekuje...ne znam samo gdje da to pronađemo...
    Pa pitaj na forumu, netko sigurno zna....

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Tako sam ja svom za jedan Bozic poklonila dozvolu da si sam kupi play station 3
    stvarno si predobra. ja sam svom dopustila Wii kad smo otkrili da stiže žemskinja

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Čitam, čitam i ne vjerujem da nema baš niti jednog muža koji se trudi slušati i pratiti što vam treba! Pa kako ste ih to naučile???
    Evo ja moram pohvalit MM-a sto se tice poklanjanja - svake godine otkako smo zajedno uvijek me necime lijepim iznenadi, dal za Bozic, dal za rodjendan, i to tako da slusa unaprijed sto zelim pa mi to i pokloni. Najljepsi poklon mi je bio kada me je, dok smo jos hodali, iznenadio - moji su u to vrijeme bas zavrsavali kucu, i on je jedan cijeli dan bio tamo i postavljao laminat u mojoj sobi (dok sam ga ja za to vrijeme cekala kod njega i ljutila se jer ga jos nema ), i navecer kada smo trebali ici na proslavu mog rodjendana, stavio mi je povez preko ociju, zatim kada smo stigli me je u narucju donio do kuce . Kada sam skinula povez imala sam sta vidjeti - popaljene svijece duz cijelog hodnika sve od moje sobe, u njoj naravno postavljen laminat i jos dvije police na zidu i na njima ogromna crvena ruza !
    No imao je i malo manje mastovitih ideja pa sam tako za jedan Bozic dobila tavu i pleh za kolace , tako da sam mu tada zabranila da mi kupuje za poklone kucanske potrepstine.

Uglavnom, volim iznenadjenja i pokusavam i njega a i ostale uvijek iznenaditi sa necim lijepim, no nije mi problem niti pitati nekoga sto zeli ako nemam ideje sto kupiti.

I jos sto je meni jako vazno kod poklanjanja je kako je dar upakiran! Mozes mi pokloniti neznam ti sta ali ako nema bar masnicu na sebi imam osjecaj kao da nije poklon nego sam to dobila tek tako. Isto tako se stvarno potrudim i za druge, i bas gustam u tome

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam nedavno shvatila da je važno zamotat dar...
    Inače, meni je muž poklonio odlazak u Sarajevo da kupim onu njihovu džezvu za kavu. Mislim, skupa smo je birali, nije imala mašnu, al je to poklon ipo...
    Meni je super kad smo bili u dućanu kupovati nešto za njega, meni se slučajno svidilo nešto preskupo što mi nije palo napamet kupovati, a on je izvukao karticu i rekao, ako ti se sviđa, kupi, znaš pin

I super mi je bilo kad sam vidila veselje u njega kad mi je donio neko rublje...il ruže...
    Mislim, ima lijepih momenata...ima i promašaja, prigoda bez darova , ima svega

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Božićni poklon MM meni je najbitniji u cijeloj godini!!Tako da je jučer poslije kupovanja istog dobio glavobolju i imao osjećaj da će ga srčani
    Npr. ove god. mi nije kupio ništa za rođ.i to me uopće ne dira...Problem je samo što poklon mora biti iznenađenje a mora mi se i svidjetia to je tako teško...jer u principu ništa posebno ne želim a opet želim
    E pa vi sada udovoljite kriterijima
    Što se tiče njegovog poklona,uvijek je iznenađenje.Ali to i nije neki problem,jer bilo što od tehnike,sat,nešto za auto....pali.
    Što se klinaca tiče,uvijek dobiju nešto veće i što saznamo iz pisma Djedu Mrazu
    Frendovi uvijek dobiju neku zgodnu sitnicu....
    Zapravo obožavam kupovati poklone za Božić i to mi najveselije razdoblje u godini!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, svake godine mi ispod bora stavi kovertu sa eurima , ali ja bi bas da se potrudi i malo razmisli sto bi ja zeljela i sto bi me razveselilo. ALi po njegovoj faci i blago telecem pogledu sam vec skuzila da mi ni ove godine ne gone koverta. Ali ne kazem da je i to lose... )

s obzirom da bi obje voljele biti iznenađene predlažem da se ove godine zamijenimo za poklone .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U principu se dogovaramo, ali i osluškujemo ponekad , mješavina dogovora i iznenađenja.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa pitaj na forumu, netko sigurno zna....
    da Peterlin, samo je ona to sve izmislila...ne postoji...
    pr. Palčica! Pitam ja u kojem obliku - lutkica, ali toliko je mala, kao pola onih figurica tipa Jagodica-Bobica i sl. Sjetila sam se Polly Pocket, koja je nekada postojala u Italiji, ali ne znam veličinu niti ima li ih još uvijek...
    Sada je u fazi svega minijaturnog i sićušnog...omiljene su joj igračkice koje se dobiju uz one male figurice Pet Shop i sl... Ali je zato konstatirala da to Djedovim vilenjacima neće biti nikakav problem obzirom da su i sami mali!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pr. Palčica! Pitam ja u kojem obliku - lutkica, ali toliko je mala, kao pola onih figurica tipa Jagodica-Bobica i sl. Sjetila sam se Polly Pocket, koja je nekada postojala u Italiji, ali ne znam veličinu niti ima li ih još uvijek...
    Sada je u fazi svega minijaturnog i sićušnog...omiljene su joj igračkice koje se dobiju uz one male figurice Pet Shop i sl... Ali je zato konstatirala da to Djedovim vilenjacima neće biti nikakav problem obzirom da su i sami mali!
    Mislim da sam ih vidjela u Neckermann-ovom katalogu, ali garniture, ne pojedinačno. Sretno u potrazi!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

O joj, ovog Božića nista od darivanja jer je muz dobio otkaz a ja radim za siću.Ali nema veze,jer znam da on mene iznenadi svake godine ne samo za Božić pa makar sitnicom od 10 kn.Nikad unaprijed ne spominjem sto mi se svidja nego on sam izabere.Vec i vrabci na grani znaju da ja volim nausnice , ogrlice, narukvice ,knjige pa ne moze pogrijesiti.Dosad jos nije pogrijesio poklon,jedino mi je kad sam uspjesno polozila vozacki iz prve rekao da si kupim onaj sat koji sam prizeljkivala s obzirom da nije morao platiti dodatne ispite i da mi je to dar za Bozić.On je do nedavno uvijek bio na terenu i kad god bi se vracao kuci donio bi mi mali Ferrero Rocher jer ga jednostavno obozavam.Jedne prilike nije donio pa sam bila tako razocarana, stalno sam cekala kad ce vise otvoriti torbu ali nista.Ujutro kad sam krenula na posao ispred ulaznih vrata me cekalo ogromno pakiranje mog Ferrera, skoro sam se vratila muzu u krevet ali je....morala sam na posao.Inace poklone kupujem kroz cijelu godinu pa ih skrivam po autu,tavanu, ormarima ,na poslu.Znam vec sto se mojima svidja i prema tome se ravnam.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uh, MM već čita svoje poklone za Božić. Danas su nam stigle naručene knjige.
    Peterlin, u potpunosti se slažem s tobom, ali ja nikako ne mogu odoljeti poklonima, posebno za Božić. Kada bi me netko promatrao sa strane, rekao bi da liječim komplekse iz djetinjstva, kao da nikada poklona nisam dobila. No, baš zato jer sam dobivala uvijek super poklone s kojima sam se dugo kasnije igrala, i sama nastojim Maši kupovati isto. Primjerice, kada idemo s njom u kupovinu, ona bi valjda uvijek kupila bebe i brmbrm, ali mi ne pada na pamet dati za to ni 10 kn jer ih ima već nekoliko kod kuće, igra se s njima, ali to je sasvim dovoljno. Zato joj kupim nešto s čim se zajendo igramo, što razvija motoriku, potiče na razmišljanje...

Sviđa mi se to što "naručujete" poklone puno prije blagdana ili rođendana, partner sam odabere što i kako pa na kraju ipak bude iznenađenje.

I da, umatanje! Obožavam umatati. Dok je bilo više novaca i vremena, svatko je dobijao dar umotan u drugačiji papir, a MM u neki posebno lijepi.

Još nešto, kad i predložim MM što bi mi mogao pitati, totalno me obeshrabri kada me pita gdje to može kupiti!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

OT, ali sjećate li se Mimine - mislim da se tako zvala. to je bila neka sitna lutkica, beba u kutiji šibica prije jedno 30 godina. Ja sam je obožavala. Postoji li još uvijek nešto tako? JE li se uopće zvala Mimina?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ove godine sam jako razočarana poklonima
    Naručila sam si papuće, mišku podne puzle.
    Umjesto toga sveki kupi mišu dvije ružneee dekice.
    Ima ih desetak, a ne trebaju mu jer spava s nama.
    Ja dobijem dva noname nazovi parfema koji skoro pa smrde.
    MM i ja smo se dogovorili ranije i kupili si ono što nam treba.
    Mrzim kad ljudi troše lovu na gluposti koje nikome neće koristiti.
    Bolje da mi je kupila dva para toplih čarapa.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam dobila kremu za ruke koja mi baš treba i zagrebački melem(njega nikad viška), baš sam bila sretna.
    MM je napokon naučio a mi je bolje tako nešto kupit nego komad nakita koji ne nosim.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto cure moje MM je pun iznenađenja , uvijek nešto iskemija da me iznenadi, tak da padnem na dupe.
    jedne godine sam dobila na rate poklon za rođendan. dobila sam jedan dio, pa kad sam već zaboravila za sat dva drugi dio i onda kad sam ulazila u krevet vrhunac, kutijica s lančićem.
    neki puta su sitnice, neki puta nešto veće, ali je uvijek iznenađenje i to ono šta hoću.
    sluša i čeka. ako i nije veliki poklon barem se doooobro nasmijem a i on sa mnom. jedne godine za sv. nikolu me u čizmi čekala grana od 1,5 visine, ja sam riknula od smjeha kad sam silazila i unutra čoksa. meni je to bilo super. dandanas pepričavamo tu granu.
    ja slušam i njega i druge tokom godine šta im se sviđa i volim da darivani budu zadovoljni s poklonom.
    za jednu godišnjicu braka je sve (čuvanje djece) organizirao sa mojom mamom u tajnosti i samo mi dan prije rekao da se spakiram da idemo na dva dana. ja ga pitala koje stvari da uzmem jel idemo na skijanje ili da uzmem badić . tak da smo proveli prekrasan vikend na plitvicama.
    i tak bilo je tu još puno iznenađenja.
    za božić poklanjamo dogovorene sitnice, samo zato da djeca ne pitaju zakaj isusek nije donio i nama nekaj.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

još nešto, kad je ročkas uz poklon ide i čestitka i srčeka, napisana i iscrtana na ogledalu u kupaoni ili napuhani mali balončići i poljepljeni okolo i tak. isto tak i ja iznenadim i njega i ispišem mu čestitku na pločicama s pusicama u njegovoj (gornjoj) kupaoni. svaki put nešto drugo, sve u svemu ja sam zadovoljna, a mislim i on.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Volim kad znam šta će nekog obradovati pa da iznenadim. Ako ne znam bliske pitam. Ako nisam bliska sa onim kojima poklanjam onda izaberem nešto što mislim da će im biti drago. Volim poklanjati, i volim obradovati.
    Ja volim da me iznenade, ali volim dobiti i naručeno, jer onda obično zatražim nešto što bih željela ali nikako ne stigne na red od svakodnevnih troškova.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kod nas nije bilo previše iznenađenja.
    No, MM se jako obradovao bookmarkeru kojega sam napravila, s likom Johna Lennona. Istina, večer prije sam totalno umrljala i sebe i Mašine puzle bojom za tekstil, ali uspjelo je. Osim što ga ne koristi jer mu je žao da se ne pohaba
    Onda je zbedirao jer on meni nije kupio kakvu sitnicu. Mislio je eterično ulje. NO, kupio ga je pet dana kasnije.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zbog svog dugog jezika, ostala sam bez vereničkog prstena, i od tada s poklanjanje ne ide nikako.

bila sam trudna i na pomen vereničkog prstena kažem ma kakav prsten, ne volim ja nakit, nego kupi mi total gym da smršam kad se porodim.

spravu za vežbanje sam dobila, ali ne original jer je bila preskupa nego neki užasan model ručne izrade koji smo godinama preskakali dok ga nismo bacili.

I zato, sad sam za poručene poklone. Svima lakše.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •