Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Tblete za spavanje i antidepresivi u trudnoći

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Tblete za spavanje i antidepresivi u trudnoći

Pozdrav svima, nova sam na forumu (bilo kojem), pa se nadam da se neću izgubiti u ovoj šumi! Naime, moj problem je što već dugi niz godina pijem antidepresive (prije Portal, trenutno amyzol), tablete za spavanje-povremeno (Sanval) i Rivotril (iako je antiepileptik, u manjim dozama smiruje i uspavljuje). Uskoro bih htjela postati majka pa me zanima da li se ijedna trudnica/majka našla u sličnoj situaciji da mi pomogne i uputi me što da radim! Znam da su ti lijekovi kontaindicirani u trudnoći, ali bih voljela znati da li postoji zamjena za ove lijekove koji ne bi naštetili plodu! Najveći problem je nesanica koja me muči godinama, strah me da ući u trudnoću, znam da lijekovi štete, a što ako ne budem mogla spavati?! Neće li i nesanica loše utjecati na plod zbog iscrpljenosti, nervoze i sl.? Hvala svima na budućim odgovorima!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A što kaže liječnik koji je prepisao terapiju?

Glossy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga Optimist, prije svega dobrodošla.
    Postoji li mogućnost zamjene biljnim preparatima?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A što kaže liječnik koji je prepisao terapiju?
    Draga Sirius, hvala ti na brzom odgovoru!!! Psihijatrica mi je rekla da je mnogo njenih psihotičnih pacijentica (što ja nisam, taj antdepresiv je ujedno i sedativ) pod jakim dozama lijekova rodilo zdravu djecu. To mi i nije neka utjeha. Namjeravam se obratiti kliničkom farmakologu, ali želim čuti iskustva trudnica koje su imale problem s nesanicom. Psihijatrica me tješila da hormoni znaju povoljno utjecati na san, ali to je samo vjerojatnost, ne činjenica! Jesi ti imala tih problema?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Glossy prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Optimist, prije svega dobrodošla.
    Postoji li mogućnost zamjene biljnim preparatima?
    Još te bolje našla! Slatka sličica, nadam se zdravoj curici jednog dana... Biljke, u ovom slučaju, nula bodova! Probala davno kad su nesanice počele i ništa! Samo kemija!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Sirius, provjeravam da li si dobila povratnu poruku? Mislim da sam nešto pogrešno stisnula! Ako nisi da ti opet odgovorim! Tnx!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Glossy, još te bolje našla. Već sam ti slala poruku, ali ne odgovaraš, valjda sam nešto zbrljala! Biljke, 0 bodova, samo kemija!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Definitivno se konzultiraj s ljecnikom prije svega. Moja prijateljica ima epilepsiju i takoder je pila antidepresive, tablete za spavanje i svasta nesto, Koliko se sjecam, sve su joj ukinuli u trudnoci, mislim da je pila samo Normabel. I da, imala je napadaje tokom obje trudnoce ali sad ima dvoje zdrave djece.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti, draga, nadam se da ću nekako uspjeti zaspati s normabelima, prvo se moram očistiti od sve ove kemije! Strah me kako će to sve skupa izgledati, valjda će sve proći dobro. Nesanica je grazna stvar! Je li tvoja frendica imala nesanice tijekom trudnoće? Sorry što gnjavim...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Glossy, jesi dobila poruku, ne snalazim se...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Sirius, hvala ti na brzom odgovoru!!! Psihijatrica mi je rekla da je mnogo njenih psihotičnih pacijentica (što ja nisam, taj antdepresiv je ujedno i sedativ) pod jakim dozama lijekova rodilo zdravu djecu. To mi i nije neka utjeha. Namjeravam se obratiti kliničkom farmakologu, ali želim čuti iskustva trudnica koje su imale problem s nesanicom. Psihijatrica me tješila da hormoni znaju povoljno utjecati na san, ali to je samo vjerojatnost, ne činjenica! Jesi ti imala tih problema?
    Nisam sa terapijom, samo sa nesanicom. Ali nisam ništa uzimala, samo sam čekala da rodim.
    U svakom slučaju možeš se naručiti kod kliničkog farmakologa na Rebru, mislim da dr. Francetić vodi taj odjel. Pa se konzultiraj o terapiji i eventualnim alternativama.
    Iako hormoni i općenito novo stanje, mogu potpuno okrenuti stanje organizma...

Draga Sirius, provjeravam da li si dobila povratnu poruku? Mislim da sam nešto pogrešno stisnula! Ako nisi da ti opet odgovorim! Tnx!
    Sve si dobro stisnula, prve poruke moraju proći odobrenje osoblja, a to nekad potraje.

Glossy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Glossy, jesi dobila poruku, ne snalazim se...
    Jesam, sve ok

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti, draga! Jesi imala nesanice i prije trudnoće? Jesu se prorijedile u trudnoći? Nadam se da je sve dobro prošlo!!! Znam da te gnjavim, sorry još jednom, ne budem te više mučila! Kiss!
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sa terapijom, samo sa nesanicom. Ali nisam ništa uzimala, samo sam čekala da rodim.
    U svakom slučaju možeš se naručiti kod kliničkog farmakologa na Rebru, mislim da dr. Francetić vodi taj odjel. Pa se konzultiraj o terapiji i eventualnim alternativama.
    Iako hormoni i općenito novo stanje, mogu potpuno okrenuti stanje organizma...

Sve si dobro stisnula, prve poruke moraju proći odobrenje osoblja, a to nekad potraje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti, draga, nadam se da ću nekako uspjeti zaspati s normabelima, prvo se moram očistiti od sve ove kemije! Strah me kako će to sve skupa izgledati, valjda će sve proći dobro. Nesanica je grazna stvar! Je li tvoja frendica imala nesanice tijekom trudnoće? Sorry što gnjavim...
    Iskreno, ne znam za nesanicu, nije mi se nikad zalila. Znam da su joj savjetovali da, ako planira zatrudnit, najavi to svom lijecniku pa da joj ovaj postupno smanji ljekove barem 6 mjeseci prije trudnoce. Medutim ona je zatrudnila slucajno, dakle jos je u ranoj trudnoci, dok jos nije znala, pila sve te lijekove i eto, kazem s klincima je sve ok.
    A nazalost, i sama sam prisustvovala njenim napadajima u 9. mjesecu trudnoce...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, ne znam za nesanicu, nije mi se nikad zalila. Znam da su joj savjetovali da, ako planira zatrudnit, najavi to svom lijecniku pa da joj ovaj postupno smanji ljekove barem 6 mjeseci prije trudnoce. Medutim ona je zatrudnila slucajno, dakle jos je u ranoj trudnoci, dok jos nije znala, pila sve te lijekove i eto, kazem s klincima je sve ok.
    A nazalost, i sama sam prisustvovala njenim napadajima u 9. mjesecu trudnoce...

Nadam se da sad nem napade i da je pod kontrolom! Eto, pila je tablete u ranoj fazi i rodila je zdravo dijete! Hvala Bogu! I tebi na odgovoru!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nazalost, jos uvijek ih ima, nedavno je dobila otkaz zbog toga...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nazalost, jos uvijek ih ima, nedavno je dobila otkaz zbog toga...
    Ne mogu vjerovati, jadna žena, kao da joj nije dosta boleštine, još i otkaz! U kakvoj mi državi živimo! Nek unajmi odvjetnika i tuži firmu, mada... Bolje nek nađe novi posao! Šteta što ima napade, očito joj terapija nije potpuno djelotvorna. Ima i osoba kojima nijedna terapija ne suzbija napade. Želim joj sreću, a i tebi! Ti imaš troje dijece? Svaka čast! Jesi imala normalne trudnoće? Ja ću spadati u skupinu starijih rodilja-skoro su mi 33! Možda mi jajašca vrište? S koliko si ti rodila?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne, imam samo jedno, zasad, drugo je na putu. Ovo drugo dvoje su moji andjeli

Ma nisu oni njoj rekli da je zbog napadaja, naravno, smislili su drugi razlog. Druge kolegice su se zalile na nju jer su morale obavljat dio njenog posla posto ona nije smjela npr. po stepenicama, jer je na stepenicama imala napadaj pa se sva razbila. Uglavnom, zbog nerazumjevanja poslodavaca i kolegica ona je dobila otkaz kao "visak radne snage"

Sad smo skrenule s teme, nebi smjele da nas moderatorice ne opomenu...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Žao mi je zbog anđela, nadam se da su oko tebe! Ah, znači trudna si!!! Čestitam! Ide sve po planu? Joj, sad sam opsjednuta trudnoćom, skidanje s tableta, nesanica, bla bla... Koliko ti je godina, pitam samo zbog trudnoće, malo me brine da kasnim s oplodnjom...
    Ne, imam samo jedno, zasad, drugo je na putu. Ovo drugo dvoje su moji andjeli

Ma nisu oni njoj rekli da je zbog napadaja, naravno, smislili su drugi razlog. Druge kolegice su se zalile na nju jer su morale obavljat dio njenog posla posto ona nije smjela npr. po stepenicama, jer je na stepenicama imala napadaj pa se sva razbila. Uglavnom, zbog nerazumjevanja poslodavaca i kolegica ona je dobila otkaz kao "visak radne snage"

Sad smo skrenule s teme, nebi smjele da nas moderatorice ne opomenu...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

29 god. (jos malo pa 30) a Svena sam rodila sa 26.

Glossy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Optimist imaš pp (privatnu poruku).

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Valjda ja nisam zakasnila! Svena si rodila u najboljim godinama! Ako još nešto saznaš o mojoj problematici, javi! Tnx na odgovorima!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim u svakom slučaju da bi trebala se konzultirati i s lječnicom koja ti propisuje te ljekove i s ginekologom s obzirom da planiraš trudnoću, pa vidjeti što se da napraviti.
    Ja nemam problem s nesanicom, tu nažalost ti nemogu pomoći, ali imala sam problem s napadajima panike zbog kojih sam uzimala Seroxat i Diazepam, uglavnom ljekovi su mi bili zadnja opcija, ali eto došlo sam do stupnja da nisam mogla više normalno živjeti.
    Psihijatrica mi zabranila trudnoću, tako sam izgubila nešto više od tri godine. No kako mi je želja za djetetom bila sve jača, odlučila sam prestati prije nešto više od godinu dana, i odmah slijedećem ciklusu ostala sam trudna, no trudnoća nije dobro završila, srčeko je prestalo kucati u 11 tj., mm je bio mišljenja da je to zbog ljekova i da smo prebrzo išli na bebu, ja baš ne vjerujem u to.
    Danas sam ponovno trudna, i nadam se najboljemu. Do ove trudnoće kolko god mi je bilo teško, ali nisam se vratila na antidepresive, ponekad bi uzela samo diazepam, od trenutka saznanja da sam trudna nisam ni to.
    Kod mene je uspijela prevladati ta želja za djetetom nad napadajima, nisam ih imala od prestanka uzimanja lijekova, ali sam mnogo puta imala osjećaj da sam na granici.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja prije trudnoće sam isto imala problema s nesanicom nisam mogla nikako zaspat i dobila sam od svog dr opce praske Sanval i pocela sam ga piti,al sam skuzila da je ujutro jako uroka.Onda sam pocela pit Normabel od 2 mg i nekad bi zaspala nekad nebi.sad sam trudna 19 tjedana ne pijem nista nego surfam po netu i gledam telku,a zaspim oko pol 2 u noci i ujutro sam vec u 8 budna kao da sam cijelu noc spavala.Mislim da se moras malo opustit,pregrmit tu fazu s lijekovima i probat prirodno zaspat kad zaspis zaspis jednom ces se umorit u noci od nespavanja.Ujutro ne spavat vise od 8 i ne spavat po podne

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Draga Ares, hvala ti na odgovoru, jako mi je žao zbog prve bebe! Mislim da ju nisi izgubila zbog lijekova, jednom mi je psihićka rekla da onda nijedna njena pacijentica ne bi imala djecu. Znam ja što su napadi panike, tako je sve i počelo, u mojoj 20-toj. Dva mjeseca nisam izlazila iz kuće, imala sam vrtoglavice, nisam znala što mi je, stalna anksioznost i onda bajna nesanica! Potom tablete i eto me u začaranom krugu. i tako više od desetljeća. Nekako me tješi da je bar Normabel dozvoljen, možda mi malo pomogne! Kako se osijećaš u trudnoći, da li ti hormoni odmažu ili pomažu? Čula sam da nekad trudnoća sve izbalansira, ali sam skeptična! U kojem si tjednu?
    Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim u svakom slučaju da bi trebala se konzultirati i s lječnicom koja ti propisuje te ljekove i s ginekologom s obzirom da planiraš trudnoću, pa vidjeti što se da napraviti.
    Ja nemam problem s nesanicom, tu nažalost ti nemogu pomoći, ali imala sam problem s napadajima panike zbog kojih sam uzimala Seroxat i Diazepam, uglavnom ljekovi su mi bili zadnja opcija, ali eto došlo sam do stupnja da nisam mogla više normalno živjeti.
    Psihijatrica mi zabranila trudnoću, tako sam izgubila nešto više od tri godine. No kako mi je želja za djetetom bila sve jača, odlučila sam prestati prije nešto više od godinu dana, i odmah slijedećem ciklusu ostala sam trudna, no trudnoća nije dobro završila, srčeko je prestalo kucati u 11 tj., mm je bio mišljenja da je to zbog ljekova i da smo prebrzo išli na bebu, ja baš ne vjerujem u to.
    Danas sam ponovno trudna, i nadam se najboljemu. Do ove trudnoće kolko god mi je bilo teško, ali nisam se vratila na antidepresive, ponekad bi uzela samo diazepam, od trenutka saznanja da sam trudna nisam ni to.
    Kod mene je uspijela prevladati ta želja za djetetom nad napadajima, nisam ih imala od prestanka uzimanja lijekova, ali sam mnogo puta imala osjećaj da sam na granici.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja prije trudnoće sam isto imala problema s nesanicom nisam mogla nikako zaspat i dobila sam od svog dr opce praske Sanval i pocela sam ga piti,al sam skuzila da je ujutro jako uroka.Onda sam pocela pit Normabel od 2 mg i nekad bi zaspala nekad nebi.sad sam trudna 19 tjedana ne pijem nista nego surfam po netu i gledam telku,a zaspim oko pol 2 u noci i ujutro sam vec u 8 budna kao da sam cijelu noc spavala.Mislim da se moras malo opustit,pregrmit tu fazu s lijekovima i probat prirodno zaspat kad zaspis zaspis jednom ces se umorit u noci od nespavanja.Ujutro ne spavat vise od 8 i ne spavat po podne
    Hvala ti što si mi se javila! Ti si prva s nesanicom! Onda znaš o čemu pričam! Užasno me strah, htjela sam ja i prije baciti sve tablete, ali nije išlo. Moram funkcionirati na poslu, u kući, i sl., pa si nisam dozvoljavala neprospavane noći. Tako iscrpljenoj bi mi pao imunitet pa bi navukla neku boleštinu i onda cmizdrenje-zašto baš ja!!! U fazi dok nisam dobila tablete sam bila koma, već u jutro bih strahovala od noći i vječno pitanje-hoću li noćas spavati? Ne znam, valjda će mi se Bog smilovati i biti na mojoj strani. Znaš li koloiko je Normabela dozvoljeno u trudnoći? Ne bih ga htjela piti, ali ako bude potrebno...? Čestitam ti na trudnoći, a za par mjeseci se nadam da ću ti čestitati i na rođenju!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga Ares, hvala ti na odgovoru, jako mi je žao zbog prve bebe! Mislim da ju nisi izgubila zbog lijekova, jednom mi je psihićka rekla da onda nijedna njena pacijentica ne bi imala djecu. Znam ja što su napadi panike, tako je sve i počelo, u mojoj 20-toj. Dva mjeseca nisam izlazila iz kuće, imala sam vrtoglavice, nisam znala što mi je, stalna anksioznost i onda bajna nesanica! Potom tablete i eto me u začaranom krugu. i tako više od desetljeća. Nekako me tješi da je bar Normabel dozvoljen, možda mi malo pomogne! Kako se osijećaš u trudnoći, da li ti hormoni odmažu ili pomažu? Čula sam da nekad trudnoća sve izbalansira, ali sam skeptična! U kojem si tjednu?
    Sutra sam 14 tj. Mislim da je istina da trudnoća sve izbalansira, ja sam stvarno osjećam ok. Hormone nisam ni osjećala do jučer, sinoć kad sam legla spavati sjetila sam se nekog stolića kojeg mi roditelji žele kupiti za kuhinju a ja ga ne želim, pa sam se uzrujala i rasplakala, uglavnom jučer tragedija a danas mi je to smiješno! To je sigurno djelo hormona.
    Inače, ponekad se osjetim malo uznemireno i malo jače lupanje srca, ali ni blizu napadaja panike, a kad se to desi pokušam se što više opustiti i promjeniti tijek misli.
    Mislim da mi pomaže i to što sam na mirovanju, tako da sam smirena bez ikakvog nepotrebnog stresa izvana.
    Nadam se da ćeš nam se uskoro javiti kao trudnica!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra sam 14 tj. Mislim da je istina da trudnoća sve izbalansira, ja sam stvarno osjećam ok. Hormone nisam ni osjećala do jučer, sinoć kad sam legla spavati sjetila sam se nekog stolića kojeg mi roditelji žele kupiti za kuhinju a ja ga ne želim, pa sam se uzrujala i rasplakala, uglavnom jučer tragedija a danas mi je to smiješno! To je sigurno djelo hormona.
    Inače, ponekad se osjetim malo uznemireno i malo jače lupanje srca, ali ni blizu napadaja panike, a kad se to desi pokušam se što više opustiti i promjeniti tijek misli.
    Mislim da mi pomaže i to što sam na mirovanju, tako da sam smirena bez ikakvog nepotrebnog stresa izvana.
    Nadam se da ćeš nam se uskoro javiti kao trudnica!
    Daj Bože! Baš me obuzela želja za majčinstvom, što do sada nije bio slučaj, vjerojatno kao posljedica straha zbog uzimanja tableta. Smiješno mi je to s hormonima, žena stvarno svašta doživi u životu. Dobro je da si na mirovanju, napadi panike su najčešći na otvorenom, bar je meni tako bilo. Ovako si doma sa svojom bebicom, mužem i nadam se, pozitivnim mislima! Pomazi trbuh!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •