Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Pomoć!

Pozdrav svima...
    Piše vam majka koja je izgubila sve kompase i prolazi pakao od strahova, sumnji...Jedan od njih je da moja sestomesecna beba ima sindrom down, ničim potkrepljeno, ničim izazvano sem možda malo kosim okicama i time da beka nekad drzi usta poluotvorenim. Beba ide na vežbice zbog hipertonusa i imamo malo problema sa stolicom i bakterijom u mokraći...
    Svoj strah sam iznela renomiranom pedijatru koji je nakon 15 minutnog pregleda konstatovao da "mama ima problem". Svesna sam da me drma nešto kao, blago rečeno, postporodjajna depresija ali mi se čini da bih sve to lakše izgurala kada bi mi ovaj strah prestao, da li je moguće da je doktor pogrešio.. Nikom nisam pričala o ovome ali sad više ne mogu...Molim vas za pomoć.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

da ti beba ima downov sindrom znala bi jos dok ti je beba bila u utrobi ...dijete se sa tim rodi to ne dobije nakon 6 mj...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U slučaju sumnje na sindrom down (nakon poroda),rade se krvni testovi kojima se to potvrđuje. Reći ovako nešto bez stvarne potvrde ili preporuke za potvrdom je neozbiljno.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Znam da se sa tim rodi, znam da se ne dobija, ne znam odakle sve ovo, možda zato što sam na granici sa godinama (36)....Samo po slikama vidim da se kod pojedine dece sa d.s po izgledu i ne može videti. Izvinjavam se ako nekog vredjam ovim svojim pisanjem i ako možete, molim vas pomozite svojim savetima.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

....grli i ljubi svoje dijete.....sigurna sam da je sve apsolutno u redu...djeca sa downom se ponasaju po nekom obrascu i imaju tipican izgled ja sam sigurna da bi te tvoj pedijatar vec poslao na pretrage da ima imalo sumnje...a i ginekolog kad smo vec kod toga

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala ti bonizg do neba, plašila sam se da ću doživeti osudu od majki sa foruma poput;zašto tražiš problem ako ga nema...Neko će možda pomisliti da sam neobrazovana, glupa, prosta..., svega toga sam svesna...Kako je počelo?...čitala sam neku knjigu o bebama i naišla na rečenicu da se bebe sa d.s. razvijaju normalno do 6-og meseca...i onda BUM u glavi, beba je tada imala oko 10-ak dana, pogledam u bebu vidim te kose okice i pomislim-to je to a onda se razvijalo, razvijalo, razvijalo i ne znam kad i kako je dobilo neslućeno velike razmere...evo i sad dok pišem plačem...sa suprugom se oko toga prepirem često, starijeg dečaka od 2.5 godine zapostavljam a bila sam (bar kažu) najnežnija majka na svetu. Sramota me je da ponovo pitam nekog od doktora, sramota me je što pišem ovo, ne spavam, jedem samo zato što dojim bekana. Skoro ništa ne znam o svojoj bebi jer samo pratim da li je on o.k....Hvala vam unapred na svakom odgovoru i još jednom sory ako neko misli da je ovo neozbiljno ili neukusno. Pozdrav.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nemoj se uvrijediti, ali jesi li ti razmišljala o tome da porazgovaraš malo o svojim strahom sa psihologom ili psihijatrom.
    i sama veliš da te je to skroz obuzelo i da o tome samo razmišljaš, i da zapostavljaš starije dijete, a to baš nije zdravo
    možda je to neki oblik postporođajne depresije
    a za ds- mislim da bi vaš pedijatar, a i pedijatri u bolnici posumnjali nešto
    stvarno mislim da bi ti malo pomoći i razgovora sa stručnom osobom dobro došlo, a mislim da potražiti pomoć nije nikakva sramota

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne, nisam se uvredila, i sama razmišljam o tome ali pored dva mala deteta i nikakve pomoći sa strane nemam vremena da se pozabavim time a i nekako mislim da mi niko ne može pomoći dok sama ne raskrstim sa tom pomisli. Ipak, ako se uskoro sama ne izborim sa ovim sigurno ću otići po pomoć, tebi hvala svakako.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bebe sa down sindrom inace imaju snižen tonus (hipotonus), a ne hipertonus Kose okice ne moraju značiti ništa, i moj je maleni bio kao Kinez, čak i sada ima taj neki specifičan oblik očiju Da se radi o sy Down, sigurno bi to znala već odavno, to nije nešto što liječnici ne prepoznaju ili prešućuju roditeljima. Ja bih ti savjetovala isto što i druge cure, posjeti psihologa, možda se radi o postporođajnoj depresiji..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, možda je postporođajna depresija, evo...teško se nosim sa zubom koji je danas izbio u bebinim ustima i čini ga plačljivijim nego inače. Hvala ti, rehab, nisam znala to za snižen i povišen tonus, zapravo ništa o sy Down ne znam, da znam možda bi bila načisto i najnormalnije nastavila sa životom. Mnogo mi znači ova informacija. Hvala još jednom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad je moja susjeda rodila dijete sa Down sindromom odmah se to vidjelo. Nije stvar samo u kosim očima, ima i drugih simptoma koje će pedijatar odmah prepoznati, ne moraš brinuti radi toga. Neću ti napisati da ne gledaš i to, ali vjeruj mi, puno je stvari i svaki pedijatar će znati.

Ali, pođi opet doktoru, i ti i beba, i točno mu kaži što te muči. Uopće nije važno što će misliti o tebi. Ti MORAŠ biti sigurna da ti je dijete u redu i to što prije, jer ovako nije dobro ni za koga u tvojoj obitelji. Ako nije siguran po izgledu ( što je gotovo nemoguće) napravit će ( iz krvi) analizu bebinih kromosoma i bit ćeš 100% sigurna.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[QUOTE=Beti3;1766683]Kad je moja susjeda rodila dijete sa Down sindromom odmah se to vidjelo. Nije stvar samo u kosim očima, ima i drugih simptoma koje će pedijatar odmah prepoznati, ne moraš brinuti radi toga. Neću ti napisati da ne gledaš i to, ali vjeruj mi, puno je stvari i svaki pedijatar će znati.

Ali, pođi opet doktoru, i ti i beba, i točno mu kaži što te muči. Uopće nije važno što će misliti o tebi. Ti MORAŠ biti sigurna da ti je dijete u redu i to što prije, jer ovako nije dobro ni za koga u tvojoj obitelji. Ako nije siguran po izgledu ( što je gotovo nemoguće) napravit će ( iz krvi) analizu bebinih kromosoma i bit ćeš 100% sigurna.[

Neverovatno si nesebična, hvala ti i svu sreću ti želim...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Beti3, da li je tvoje mišljenje da bi dr. mogao da proceni za 15-ak minuta?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ciklorimer prvotno napisa Vidi poruku
    Beti3, da li je tvoje mišljenje da bi dr. mogao da proceni za 15-ak minuta?
    Pedijatri u bolnici postavljaju sumnju i u manje nego 15 minuta, ali ako postoji sumnja tada postoje i metode kojima se to potvrđuje.
    Osobno mislim da je teško da su svi pedijatri i fizijatri koji rade sa djetetom propustili takvu ozbiljnu dijagnozu.
    Ozbiljnu zato što ona nosi i druge probleme i zahtjeva ozbilajn pristup i drugih specijalista (kardiologa obavezno).
    Kao što je Beti rekla, riješi se dvojbe i onda porazgovaraj sa nekim o svojim strahovima.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Već je malo bolje, zahvaljujući vama...Iščitavam ponovo i ponovo i pokušavam da stavim stvari na svoje mesto. Nekoliko reči i mom dečaku...rodjen je sa 3.600g i 55cm, već sledećeg jutra otputovao je u BG u institut za majku i dete zbog fiziološke žutice. Ja sam pretrpela veliki stres tada a i narednih dana kada sam bez bebe kod kuće danonoćno izmuzala mleko da bi ga sačuvala za bebana. Beba je kada je došla iz bolnice mnogo plakala a ja sam ga mazila i mazila, onda su nastupili grčevi pa smo se još više nosali i sada je on sa tačno 6 meseci momak od 8kg i 72cm i prilično je težak ali se i dalje po ceo dan nosamo jer on pada u histerični plač čim ga spustim u kolica ili krevetac, pri tome matorko od 2.5 godine još nosi pelene jer ja prestajem sa privikavanjem na nošu čim izgubim snagu ili ostanem bez čistih trenerki i gaćica za njega ili ne mogu da ga presvučem jer nosim bebu. Ne mogu da kažem mnogo o bebi jer kao što sam vam rekla ne znam koliko ja više realno vidim stvari, nije baš neki pričljivko, sve se svodi na da-da-da...aaaaaaaa, eeeeeeeee, od pre 20-ak dana pruža mi ruke kada to tražim, tek je počeo sa stavljanjem nogica, ne baš do usta ali skoro, pre 20-ak dana, prevrće se sa desne na levu stranu a slabije u suprotnom smeru (zbog toga i idemo na vežbice).Pokušavamo da puzimo kada je ogromna želja da se uhvati neka igračka ali još ne puzimo. Imamo jedan zubić. Eto, toliko da vas upoznam sa momkom zbog kog sam sasvim poludela))))))))Možda sam i dospela do ovog stepena ludila jer ni sa kim nisam podelila svoj problem. Pozdravljamo vas beba i ja punoooo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sirius, hvala ti!Po tvom mišljenju, znači, dovoljan je pregled iskusnog pedijatra. Pedijatar kod kog smo mi bili radi u porodilištu i ima veliko iskustvo u radu sa bebama sa sy Down. I meni se učinilo da odugovlači pregled da bi meni pokazao da je ozbiljno pristupio pregledu a da mu je bilo dovoljno samo da pogleda bebaća, mi smo bili kod njega još nekoliko puta, na UZ kukova i kada je beba dobila urinarnu infekciju, nije me vredjao, nije se podsmevao, samo me je pitao:"pa, otkud vam onakva ideja". Ja tada nisam smela da kažem da moji strahovi i dalje traju, bilo mi je neprijatno, jer realni deo mene, onaj koji posmatra sve sa strane vidi da bi i posle pregleda bilo prosto nepristojno priznati takvo nešto, i ne samo nepristojno već i bezobrazno. Možda ću sve rešiti i sama ili i uz vašu pomoć. Iskreno, možda je ovo depresija, možda je neka opsesivna misao, ne razumem te patente u mozgu i kako mogu izfluktuirati ovakvim pravcima ali desilo se i ja pokušavam sve da se iščupam. Čini mi se da bi sve stalo onog momenta kada bi se oslobodila te zebnje. Koliko sam vas razumela, takvo nešto se otkriva u porodilištu i nema izuzetka? Prijateljski i topao pozdrav svima vama koji ste se javili.

4

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Draga, meni zvuči da si premorena, i bez podrške i pomoći. Jako je teško biti mama 24 sata, i to dvoje jako male djece. Pogubila si se, nije čudo.
    Ako ikako možeš, odmori se, nađi nekog da ti pomogne, plati nekoga da počisti, odi majci, svekrvi, prijateljici, svejedno. Ili u park, da se upoznaš sa susjedama i drugim mamama. Samo ne više gledat u sebe i u dijete, onda ti se sve čini da nije u redu. A ja vjerujem da je. Nije u redu da je mamica sama i da nema prave pomoći, ali ponekad je i to tako. Drži se, i gledaj da si nađeš svoje "selo", puno prijateljstva i podrške! Sve će biti dobro!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, meni zvuči da si premorena, i bez podrške i pomoći. Jako je teško biti mama 24 sata, i to dvoje jako male djece. Pogubila si se, nije čudo.
    Ako ikako možeš, odmori se, nađi nekog da ti pomogne, plati nekoga da počisti, odi majci, svekrvi, prijateljici, svejedno. Ili u park, da se upoznaš sa susjedama i drugim mamama. Samo ne više gledat u sebe i u dijete, onda ti se sve čini da nije u redu. A ja vjerujem da je. Nije u redu da je mamica sama i da nema prave pomoći, ali ponekad je i to tako. Drži se, i gledaj da si nađeš svoje "selo", puno prijateljstva i podrške! Sve će biti dobro!
    Potpisujem sve gore napisano i pokretačici topica šaljem veliki pozdrav uz želju da se što prije opusti i uživa sa svojom dječicom!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ciklorimer, kao što ti je sirius rekla, 15 minuta je i više nego dovoljno da pedijatar vidi da je beba u redu.

I ne brini za pelene starijemu. Ima on vremena sve do toplijih dana. Ako je tebi lakše, stavi mu pelenu. Bit ćete oboje mirniji.

A grčići i želja bebana da je uvijek na rukama je tako normalna. Ti si premorena, ako možeš prihvati svaku pomoć koja ti se nudi.

I uživaj, mama si, imaš dva sina, porast će oni za čas.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ciklorimer, pogledaj malo podforum Nošenje djece, tu ćeš dosta naći o maramama, slingu, mei tai... Ako možeš, nabavi nešto od toga za maleckog, to će ti puuuunoo olakšati nošenje. Svakako se prije kupnje posavjetuj sa terapeutom koji vježba dijete, ali mislim da je u slučaju hipertonusa mei tai čak i poželjan za nošenje djeteta. I ne brini, čim maleni počne puzati, ti ćeš trčati za njim da ga pomaziš i malo uzmeš za ruke, obično im je u toj dobi sve zanimljivije od mame

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ciklorimer, kao što ti je sirius rekla, 15 minuta je i više nego dovoljno da pedijatar vidi da je beba u redu.

I uživaj, mama si, imaš dva sina, porast će oni za čas.
    X
    a i mi smo prošli svoje paranoične faze...uh šta sve Š nije "imao"
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 13.12.2010. at 08:37

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage...
    Hvala svima...danas je novi dan i okrećemo list...noćas se u glavi sve preradilo i ponešto stalo na svoje mesto...ja ovo što se dešava vidim kao igru andjela i samog djavola i setih se jedne indijanske anegdote gde sin pita oca ko nadvladava-dobro ili zlo? Ono koje više hraniš-odgovorio mu je otac....tako nekako, ne znam baš od reči do reči....Biće kako bude...
    Beba me danas za dobro raspoloženje nagradila jednim pljeskanjem ručicama u ritmu taši-taši, koje ga u grču učim već mesec dana a on neće pa neće...
    Sutra idemo kod pedijatra i ispričaću mu sve, kupićemo neku maramu za nosanje i tako...
    Poljubac.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa to je super, moj 9-mjesečnjak ni ne pomišlja da plješće taši - taši, koliko god se ja trudila Ma sve je to super, porazgovaraj sa pedijatrom radi svog mira, ali mislim da nema mjesta strahu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Potpisujem sve što su ti cure već napisale.
    Samo sam ti htjela reči da razumijem tvoje strahove, da ne misliš da si jedina sa tim opsesivnim mislima.
    Mene tako spopada svako malo neki strah vezan uz zdravlje mog najmlađeg. Tada ne mogu spavati ni misliti na ništa drugo. Kad dobije najbezvezniju virozu umirem od straha da će umrijeti, da ima neku užasnu bolest koju slučajno nisu otkrili. Svaki put kada vadi krv umirem od straha šta će nači. Nedavno sam se sjetila kako mu je sa 3 mjeseca srasla fontanela i iako mu mjerim glavicu i sve je ok, 2 tjedna nisam spavala i stalno sam mu pipkala glavu (i drugoj djeci, radi usporedbe) da ne bi našla neke nepravilnosti.
    Nisam bila takva sa starijima, mislim da čak spadam u vrlo opuštene mame. Predpostavljam da je to zato jer sam izgubila bebu prije njega u 24. tj. trudnoće.
    Ali, eto, borim se protiv toga, izvlače me stariji klinci, odvlače mi misli sa toga i polako prođe.
    Prouči teme o DS, nauči nešto o tome, pa ćeš vidjeti da tvoje dijete jako odskače od downića.
    Sretno!

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo, imam te glupe opsesivne misli i ja, beba je sad velika pa ih je sve manje.

Bojim se da mi ne ispadne, da negdje ne udarim u vrata ili zid dok je nosim u naručju, a donedavno sam se bojala da samo ne prestane disati dok spava.
    Svaka misao bude lijepo popraćena odgovarajućom horor slikom u glavi, detalje ne želiš čuti.

Znalo je biti poprilično opterećenje, nekoliko puta sam se uhvatila da utiče na moje ponašanje u smislu da bebu nisam mogla ostaviti u određenom položaju "da je ne ureknem" i slično. Cijelo sam se vrijeme trudila odvojiti od takvih misli, prihvatiti da su tu, ali ne dozvoliti da zamijene stvarnost. Prolazi, čini mi se, brzo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jel smijem ja preporučiti dobru knjigu za mamice koje se znaju jako brinuti jesu i im djeca okej? Evo, ovo kupite, skinite s neta, kakogod, ali knjiga je sjajna!
    http://www.amazon.com/Liking-Child-Y.../dp/073821261X

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da vam se javim...
    Do momenta pisanja ovde prošli smo pakao....držeči u sebi glupe misli i ideje koje su se razmnožavale i razvijale do neslućenih visina...Kada sam pisala ovde moj mozak više nije bio u stanju da razluči stvarnu situaciju a onda olakšanje kada sam to podelila sa nekim i videla-iščitala mišljenje sa strane. Bila kod neuropsihijatra, sada pijem lekiće za depresiju i ide na bolje, već mesec dana ne dojim bebu zbog lekova, zdravo se hranim svakodnevno vežbam i dajem sve od sebe da se potpuno izvučem i pruzim dečacima što kvalitetnije i sretnije odrastanje. Moja beba je sad već veliki dečak od skoro 8 mesec, stariji momak ima dve i po godine, pune ruke posla i obaveza a ja...povremeno posustanem skrhana idejama koje povremeno naidju i slome me, pretpostavljam da tih šest meseci razmišljanja o jednoj stvari ne mogu tako lako da se izbrišu.Mali S. sad već samostalno sedi mada je mišljenje fizijatra da što manje sedi a što više bude na stomaku jer mu je u sedećem položaju kičma malo iskrivljena, maše pa-pa, zna taši-taši, priča ma-ma-ma, ta-ta-ta, ajde, idi, de, adn, ba-ba-ba, ima 5 zubića, buni se kad mu uzmem omiljenu stvar, igra i vrcka telom uz jednuu njemu omiljenu igračku, kada smo ga pre neki dan kod prijatelja stavili u hodalicu ponašao se kao da je u njoj rodjen-trčkarao po sobi i cupkao na nožicama, zaceni se od smeha kad stariji bata pred njim izvodi predstavu padanja i skakanja, visok je 76 cm što je neka gornja granica koliko sam razumela. Dok ne povratim realnost i moć normalnog rasudjivanja o njemu, molim vas još jednom za vaše mišljenje o tome da li je moja beba prosečna osmomesečna beba i da li je moja beba o.k. Ono što sam prećutala prošli put jer nisam smela ni da izgovorim je da on ima na desnoj ruci brazdu četiri prsta i da su sve moje muke i ideje krenule od momenta kada sam to otkrila iako sam kasnije od svih pedijatara dobila isto mišljenje-pa šta ako ima btu brazdu.Šaljemo vam veliki poljubac.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drži se draga I mogu samo reći da mi se tvoj dječak ćini kao jedna lijepa napredna osmomjesečna beba! Moj ima godinu dana 75 cm i ne zna pa-pa

Ps: ako se samostalno posjeda ne vidim zašto ne bi smjeo biti u tom položaju? Š sjedi od valjda 4 mjeseca, sam se posjeo i uvijek sam dolazio u taj položaj. Ne valja ih forsirati al sve što mogu i smiju - osim naravno padati sa kreveta i takve "sitnice"

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma tvoja bebica je odlična, visoka i skroz napredna za svoju dob! A i priča lijepo, što moj dečko nije pričao sa godinu dana.

Želim ti svu sreću i puno snage da prebrodiš to krizno razdoblje u svom životu i da čim prije počneš uživati u svojoj dječici!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo da javimo da smo propuzali)
    Pozdrav drugarima koji su bili tu kad je bilo najteže i svima koji su me razumeli i pokušali da pomognu))

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Draga ciklorimer! Prvo da ti čestitam na krasnom bebaču, nemaš razloga za zabrinutost već za sreću i polet pa nek ti to da snage da guraš dalje. Velika je stvar što si priznala samoj sebi neke stvari i poduzela korake. To je potvrda da si odgovorna i brižna majka i da svojim kikićima želiš sve najbole. Majčinstvo je najpredanija i najzahtjevnija uloga u životu, ali nismo sve od istog "materijala" i ne znamo se svi isto nositi s određenim poteškoćama. Nismo sve samouvjerene, opuštene i pribrane koliko god to željele biti i koliko god znale da je tako bolje i za nas i za sve oko nas. Ja sam uvjerena da će sve biti ok, ti si već puno tog napravila. Hvala Bogu, malac ti rastura, ali ne zaboravi ni "velikog" bracu, i njemu si potrebna. Da, teško je, znam da i tebi netko treba da se osloniš, pojadaš, nasmiješ, ubiješ vrijeme... Doći će sve na svoje, vidjet ćeš, jednog dana, to će sve biti iza tebe dok budeš gledala svoje mušketire kako se igraju, mlate, svađaju... Puno pozdrava i pužite, pužite... )))))

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa bravo!
    Vidis da je sve u redu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo, bravo! Nadam se da si i ti sad bolje a beba ti je u usporedbi s mojom u toj dobi napredna i u motorici i u govoru.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Baš mi je drago pročitati da je sve dobro. A beban ti je super, moja prije 10 mj nije nikakvu riječ rekla.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislim da je tvoj bebac jedno jako zdravo, veselo i dobro dite. ne brini se, vidis kako lipo napreduje. zelim ti da se i ti sta prije oporavis i da u potpusnosti uzivas u svojom djeci!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moj ima 14,5 mjeseci i ne zna svaki dan pa-pa. mislim da je tvoj mališan jako napredan, a ne da mu nešto fali....uživaj jer imaš u čemu :D

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moja beba od 14mjeseci tek sad kaže pa pa. draga, ne brini. dječačić ti je po svemu što pišeš super, a nadam se i da ćeš ti biti uskoro skroz dobro. tako mi je žao kad čitam o brigama mama, a trebale bi biti najsretnije na svijetu

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Potpisujem sve gore rečeno. Beba ti je odlična. Najzad, ukoliko nešto takvo nije otkriveno ranije, nema šanse da sa osam i po meseci prodje neopaženo. Nadam se da su ti takve misli prošlost. Sve najbolje i uživaj.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga moja drži se,a prema ovome što pišeš bebica ti je super!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •