Sirius, hvala ti!Po tvom mišljenju, znači, dovoljan je pregled iskusnog pedijatra. Pedijatar kod kog smo mi bili radi u porodilištu i ima veliko iskustvo u radu sa bebama sa sy Down. I meni se učinilo da odugovlači pregled da bi meni pokazao da je ozbiljno pristupio pregledu a da mu je bilo dovoljno samo da pogleda bebaća, mi smo bili kod njega još nekoliko puta, na UZ kukova i kada je beba dobila urinarnu infekciju, nije me vredjao, nije se podsmevao, samo me je pitao:"pa, otkud vam onakva ideja". Ja tada nisam smela da kažem da moji strahovi i dalje traju, bilo mi je neprijatno, jer realni deo mene, onaj koji posmatra sve sa strane vidi da bi i posle pregleda bilo prosto nepristojno priznati takvo nešto, i ne samo nepristojno već i bezobrazno. Možda ću sve rešiti i sama ili i uz vašu pomoć. Iskreno, možda je ovo depresija, možda je neka opsesivna misao, ne razumem te patente u mozgu i kako mogu izfluktuirati ovakvim pravcima ali desilo se i ja pokušavam sve da se iščupam. Čini mi se da bi sve stalo onog momenta kada bi se oslobodila te zebnje. Koliko sam vas razumela, takvo nešto se otkriva u porodilištu i nema izuzetka? Prijateljski i topao pozdrav svima vama koji ste se javili.

4