Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Anemija

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Anemija

Budući da nosim blizance i da živim na visokom četvrtom katu bez lifta,a i malo sam otvorena dr mi preporučila strogo mirovanje
    naravno i da što manje idem po stepenicama jer su navodno one potpomogle mom preranom otvaranju,zatim sam ja tako počela da pazim da što manje izlazim međutim moje prehrambene navike su se jako pogoršale jer sam sama po cijele dane i neda mi se silaziti u dućane i nemogu više ni kuhati jer me kičma i stajanje ubija
    zbog toga sad muku mučim s teškom anemijom i u zadnje vrijeme se jako loše osjećam,ponekad imam osjećaj da ću ostati bez zraka i pasti u nesvjest ,sve me to iscrpljuje i osjećaj bespomoćnosti pa često plačem
    bojim se za svoje bebice ,za sebe se ne bojim ali ako ja nisam ok onda ni njima nemože biti dobro
    iako pijem sirup za željezo i uzimam prenatal već dugo ja se ne osjećam puno bolje
    eto sad će mi biti možda malo lakše kas sam se izjadala vama jer nemam nikoga normalnog da razgovaram s njim
    frendice su mi u frci s vremenom, ,još su u fazi izlasci i samo izlasci,a mama i sestra su totalno nezainteresirane za bilo kakav vid pomoći
    ponekad p'riželjkujem bolnicu koje sam se u početku bojala ko vraga jer znam da će se tamo bar donekle brinuti o meni
    mm je na terenu i rijetko je doma

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koji sirup za željezo piješ? Ako je na prirodnoj bazi, piše li na njemu koliko željeza sadrži u 1ml ili 5 ml? Što ti znači teška anemija? Jesi mjerila željezo u krvi, ili hemoglobin, ili feritin?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ferohel sirup ,hgb mi je jako nizak tako mi je dr rekla nemam nalaz kod sebe i kaže da je to teži oblik anemije i da bi mogla dobiti trransfuziju ako ne popravim nalaz

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ferohel ti ne bude puno pomogao. Prirodni preparati željeza su dobri za žene koje nemaju anemiju, ili im je hemoglobin tek malo ispod donje granice, dakle da se spriječi daljnji gubitak Fe. Sadržaj Fe u njima je premali da bi mogao značajno povisiti Fe u krvi, a time i hemoglobin.
    Nije mi jasno zašto ti dr nije preporučila nešto od lijekova željeza (Ferrum Lek tbl ili sirup, Heferol caps). Tu su doze Fe primjerene liječenju anemije, i koriste se barem 3 mjeseca zaredom. Uz njih je dobro uzimati vitamin C, jer poboljšava apsorpciju željeza i smanjuje nuspojave (zatvor, mučnina i sl.).
    Kako ti trudnoća bude išla dalje, a pogotovo kad su blizanci, djeca će trošiti sve više tvog željeza, pa bi bilo dobro da se što prije dogovoriš s liječnikom. Ili neki od lijekova ili infuzija, ali počni što prije da ti hemogolobin ne bi i dalje padao.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

martina puno ti hvala,ona je spomenula te tablete ali sam ja rekla da pijem sirup odprije pa je rekla da nastavim ali očito da sirup nije dovoljan
    ma baš sam jadna nekako,bojim se da li ću stići popraviti sliku do trećeg mjeseca jer će onda bebači zbog mene imati anemiju kad se rode

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pijem Ferrum lek tablete, za vakanje, još imam za sutra, doc mi je dala 2 kutije po 30 tabletica. U pon idem vaditi krv pa ću vidjeti kakvo je stanje.

lola, a ti se samo nama izjadaj, znaj da ćemo te saslišati

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Lola, nemoj biti jadna, to ti je gore za bebice od anemije, bebice to osjete. Sve će biti ok, samo lijepo miruj i uživaj u trudnoći!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne brini se, bebaci neće sigurno imati anemiju radi tebe, tebi se željezo smanjuje a i njegova je apsorpcija teža, jer bebaci od tebe sve "uzimaju".
    Dakle, jedino što može biti, a nije tako bezazleno, jest da ćeš ti biti jako slaba nakon samog poroda. Znam, iz vlastitog iskustva.
    A za Ferrum Lek...i ja bih preporučila, i sama ga uzimam sad u drugoj trudnoći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Anemija

lola, cini se da ti je jako tesko i da ti okolnosti bas nisu naklonjene. anemija, stepenice, muz na terenu, bez podrske obitelji...
    ali savjetujem ti da pokusas iz sebe izvuci neku snagu i savladat sve te probleme. jer kad se bebaci rode, bit ce ti jos teze.
    probaj staviti na papir sve stvari koje su ti potrebne i razgovarati s muzem, obitelji ili nekako to sama rijesiti.
    za pocetak, moras imati kvalitetan jelovnik, mozda da napravis tjedni popis namirnica, pa da ti mm. shoping obavi kad je doma (npr. ako je doma vikendom). mora postojati neko rijesenje...a ti se ne smijes predavati malodusju. dobra organizacija cuda radi.
    napisi si top listu svojih najvecih problema reodslijedom, npr. bolna kicma, anemija-prehrana, mirovanje itd. i pokusaj naci makar polovicno rijesenje za svaku tocku. znam, lako je dijeliti savijete, samo hocu pomoci, steta da vise ne uzivas u trudnoci i kasnije s bebicama kad rodis

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

joj ma vi ste zlatne
    tridesetri upravo to mi i treba dobra organizacija ali meni to nemože uspjeti jer mm (kad je doma) preumoran za moje želje i ne shvaća da mi treba pomoć,drugi imaju svoje neke preokupacije
    ma ja sam vam uvjek bila takva da ja sve mogu sama i mogla sam donedavno i ne volim tražiti previše pomoć još pogotovo kad skužim da nikom nije stalo
    ozbiljno razmišljam da si platim kad bebači dođu tetu za pomoć pa ću vidjeti kako dalje,znam da ću dati sve od sebe da im pružim sve naj.jedino sam sigurna da im ljubavi neće faliti jer kad sam najtužnija
    sjetim se da za par mjeseci dolaze dva mala smotuljka koja već sad volim najviše na svijetu i bude mi lakše
    zbog njih se sad i rastužim jer se bojim da zbog moje anemije ne budu mogli dobiti sve što im treba ali ste me vi razuvjerili
    probat ću nekako naći rješenje ali moram vam priznati da me u cijeloj priči moja obitelj posebno razočarala i da sam više računala na one najbliže jesam
    totalno su zakazali
    cure

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isuse,stvarno ne mogu virovat da ovako nešto čitam! Nemoj bit luda,radi svojih malih smotuljaka,ženo! Reci im da ti je pomoć potrebna,organiziraj svoj jelovnik i dan i naredi im da ti odu u kupovinu! Pa jesu li oni normalni?! Imaš li neku priju koju možeš pitat da ti to obavi? Meni je od prijateljice curica anemična i neće uopće da jede. Muku muči s njom. Nemoj da te to dočeka. Još ih imaš dvoje. Ne smiš bit tužna,mališi to osjete. Budi drska i bezobrazna ako treba i naredi što želiš!! Pa bože dragi,trudna si! Ako ti sad neće pomoć,neće nikad u životu. Postavi se malo,inače će te svi tlačit! Trgni se radi svojih bebica! Nisu to zaslužile,a nisi ni ti!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro ti kažu. Ljudi često nisu svjesni problema svojih bližnjih i zato je dobro zatražiti pomoć. Mnogi će biti sretni kad ti je pruže, ali se, eto, do sada nisu sami sjetili. Ako se ti postavljaš drukčije i oni će te tako doživljavati. Ja sve radim sama, uvijek, jer sam naprosto takav tip, i naravno da mi se nitko i ne usudi nešto reći jer ''zna da želim po svome''. Ali sada, sve prihvaćam, tražim pomoć ako ne mogu sama i ne smatram to znakom slabosti. Uostalom, i ja tako pomažem drugima. Probaj!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Potpisujem sve cure. Nazovi mamu ili sestru i naredi im da ti pomognu. Pa bar se njih ne bi trebala sramiti, ipak ti je to familija.

Stepenice obavezno izbjegavaj.

Što se anemije tiče, ja cijeli život vodim bitku s njom pa i sad u trudnoći. Doktor mi je dao Ferrum tablete uz koje sam obavezno pila i vitamin C. Krvna slika mi se popravila, sad sam napravila malu pauzu pa ću opet vaditi krv da vidimo što se događa. Sirup ti sigurno neće pomoći, on je za žene koje nemaju anemiju tj. on služi da zadržiš istu razinu željeza da ne bi došlo do anemije.

Pusa, drži nam se!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A da već sada platiš neku tetu da ti pomogne sat-dva dnevno?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loli, potpisujem cure. Pomoć si moraš organizirati. Ako se ne možeš osloniti na familiju (faking anbilivibl!!!!!!! ), organiziraj si neku tetu za kuhanje i spremanje (ma ne treba ti više od 2-3 sata dnevno!!). Ili ono što ti je skuplje, imaš ekiPu koja ti dostavlja namirnice doma (ne znam tko...).

Ono što je bitno, MORAŠ jesti što više zelenog povrća (brokule, blitve, špinata, salate i sl. zbog željeza), ribe (zbog željeza) i ako konzumiraš tamno meso (npr teletina) isto zbog željeza. Istovremeno, MORAŠ jesti voće, zbog C vitamina i apsorpcije željeza....

I zadnje, želim ti svu sreću, ali moraš se prestani sažaljevati, i uzmi stvar u svoje ruke! I nemoj biti svojoj obitelji zadnja rupa na svirali! Ko ih fućka!
    Samo nam budi ok. Zbog sebe i svojih slatkiša. Mi smo uvijek tu za tebe.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

drage moje sinoć sam odlučila potražiti pomoć ali ne od obitelji već od jedne dobre prije kojoj sam ja uvjek uskakala prije kad je trebala pomoć
    ona se iznenadila da zašto ju prije nisam tražila i obećala mi je dostavljat namirnice ,a skuhat još uvjek mogu sama
    čak mi je rekla da sam glupa jer nisam ništa prije htjela reći,moram priznati da je mene bilo sram njoj reći da moji ne mare previše za mene i moje bebice jer logično mi je da prvo obitelj uskoči ali eto
    budući da se mi poznamo jako dugo ona zna kakvi su moji pa se nije previše iznenadila kad sam rekla da na njih nemogu računati
    ja glupača ne volim kukati na svoje pa tako se pravila da je sve super i nisam htjela pomoć od drugih da ne pokvarim image svojima
    nemogu si oprostit što sam opet sebe stavila na zadnje mjesto
    jednom prilikom sam mami se požalila kako odkad mirujem nemogu jesti više kvalitetno a ona mi je predložila da jedem pahuljice i da mažem kruh :shock: toliko o njoj
    što se tiče moje prehrane ja sam dosad jela dosta voća koje sam uglavnom teglila sama ali ipak ću morati pojačati meso koje sam u vrlo malim količinama jela jer ga baš ne volim
    uglavnom sad trpam sve u sebe što ima puno željeza i išla sam si po tablete pa se nadam da ću bar malo popraviti stanje
    a i tješi me činjenica da su moje bebe na uzv zadnji put bila super velike i da je dr rekla da imaju odlične mjere
    nadam se da ih nisam svojom malodušnošću u zadnje vrijeme razočarala
    doista ste mi pomogle da otvorim oči ,ja uvjek mislim da meni niko nije ništa dužan pa mi se onda čini jadno tražiti pomoć ali kad stvar pogledam iz kuta da ja imam trudnu sestru ,prijateljicu bilo kog i da joj treba pomoć nema šanse da joj ne bi uskakala maksimalno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajde baš mi je drago da ćeš imati pomoć. Vidiš da nije nikakva sramota tražiti pomoć, pogotovo sad kad ju najviše trebaš.
    A izjavu tvoje mame neću ni komentirati... :?

Početno problemi

Draga Lola tebi bi za tvoju anemiju najbolje pomogao Aktiferin Compozitum ja ga pijem. i meni se snizilo zeljezo u trudnoci. Neznam dali ima dolje u Hrvatskoj bas Akriferin ako ne vjerovatno ima neka zamjena. Meni je odlicno pomogao sad mi je zeljezo super. pozdravljam te i zelim ti puno srece.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma bravo! Pametno si napravila! Znam ja kako je to bit potpuno samostalan i onda odjednom trebaš tražit pomoć! Nema veze,jer tad naučiš na koga u životu možeš računat i kome ti možeš uvik pomoć. Samo se sjeti da sad misliš na tri života čak:tvoj i tvoja dva mala pačića! Šaljem ti veliki pozdrav,i tebi i njima dvoje! Ne daj se curo!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Baš mi je drago što si poslušala, jer, kao što sam napisala ne znaju svi kako ti je dok to glasno ne kažeš.
    Ni ja ne bih komentirala komentar tvoje mame, ali znam da ćeš ti biti najbolja!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •