Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kako smanjiti hlače

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Kako smanjiti hlače

Nove hlače koje sam kupila prije par mjeseci postale su mi za cijeli broj prevelike

Inače su mi drage i pašu mi na nekoliko kombinacija pa mi ih je žao eliminirati, a cijele su mi prevelike, samim uženjem struka ne bih ništa postigla.

Znači postoji li neko, po mogućnosti home made, rješenje (npr. u perilici staviti na iskuhavanje ) ili slično?

Što radite u takvim slučajevima?

Inače, materijal je mekani pamuk, kao pliš, ali imaju u sebi elastina.

Zahvaljujem na svakoj ideji!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nemam pojma i ne izgleda mi kao da postoji neko instant rješenje, ali ako ima i mene itekako zanima. Ustvari, možda u sušilicu na malo višu temperaturu od predviđene....ja sam tako smanjila neke majce koje nisam trebala.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma i ne izgleda mi kao da postoji neko instant rješenje, ali ako ima i mene itekako zanima. Ustvari, možda u sušilicu na malo višu temperaturu od predviđene....ja sam tako smanjila neke majce koje nisam trebala.
    pretpostavljam da se onda smanje na sve strane pa bi ti možda postale kratke. Možda je neka šnajderica najbolje rješenje. Meni su za sužavanje hlača cijelom dužinom uzeli neku simboličnu cifru (istina, prošlo je nešto godina od toga)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mekane hlače se bez problema mogu suziti cijelom dužinom vanjskog spoja na nogavicama. Otpara se cijeli šav, označi koliko treba suziti (naravno, jednako i na prednjici i na zadnjem dijelu i jednako na obje nogavice) i ponovo sašije. Malo je problema sa pasicom, zavisno kakve je vrste, ali ništa prekomplicirano.
    Ako nemaš mašinu za šivanje to će ti svaka šilica napraviti brzo.
    Nemoj stavljati na iskuhavanje ili slično, rezultat neće biti ono što želiš.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam se šalila, naravno. Jednom sam pitala krojačicu koliko bi koštalo smanjivanje hlača, dobro u pitanju su bile traperice, pa je rekla da mi se to ne isplati da je bolje kupiti nove. Baš mi je žao jer su to moje najdraže levisice trapezice. Sa trapericama to je problem, jel da cure i primjećivalo bi se, jel da?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ko da sam nepismena, jel da, pa jel da.... a sad mi više ne da editirati poruku.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja svoje staalno uzim i opet širim

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Probat ću pitati za uženje po dužini, ali nekoliko sam puta nešto kratila ili mijenjala patent pa uopće nije bilo isplativo.
    Hvala vam

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni je mama davnih godina znala napraviti "faldu" da ne para sve. Ako imas imalo vjestu susjedu/frendicu to se napravi na ledima da se ni ne kuzi

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Prijateljica mi je kupila hlače u Tally Weijl-u broj 38 a ja nosim 36 i sada su mi prevelike malo :/ pa me zanima kako ih mogu smanjiti jer su stvarno predobree hlače i svijetlo plave boje su...ako ima neko rješenje osim da idem kod krojačice?
    Na hlačama piše 98%pamuk i 2% elastičnost
    puno hvala unaprijed

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •