Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: leukociti u urinu

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno leukociti u urinu

Na trakicama za urin su mi povišeni leukociti. Napravila sam analizu urina i urinokulture i sve je u redu. Na trakicama za urin opet mi se pojavljuju povišeni leukociti, to se dogodilo i na zadnjem trudničkom pregledu i ginekologinja traži da napravim urinokulturu. Pretpostavljam da će urinokultura opet biti u redu jer sam prošlu radila prije 10-ak dana. Što bi još moglo biti uzrok povišenim leukocitima u urinu?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj ginekolog se ne zabrinjava previse s tim,kaze da su u trudnoci i inace malo poviseni leukociti,ako je urinokultura sterilna,onda je sve ok.Ti pij puno caja od brusnice da to ispiškiš i mislim da bu sve ok.Ja sam isto imala povisene l u urinu i bila zabrinuta radila urinokulturu bila sterilna al mi vrag ni dal mira a posto radim u bolnici vadila sam CRP iz krvi i bio je o,1 znaci da znak upale nije postojao inace da je CRP bi to pokazo.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam na zadnjem pregledu bila prije 6 dana i isto su mi pronasli malo leukocita u mokraci.
    Doktor (inace vrlo iskusan i dobar doktor) se uopce nije zabrinuo zbog toga, samo mi je savjetovao da pijem puno vode i caja od brusnice.
    Tako i radim i nadam se (tj. znam ) da ce sve biti ok!

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jedino imam osjecaj da bi trebala vise piskiti s obzirom koliko tekucine popijem
    Hmmm............

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Oooo, čestitam!

Ako ih nema u preglednom urinu (sedimentu) tada je problem u trakicama.
    Ako ih ima u sedimentu tada se može raditi o upali u okolini mokr. sustava (koža, vagina)...Pogotovo ako nije uzet srednji mlaz ili urin nakon prethodnog pranja.
    Ili je posrijedi upala uretre izazvana uzročnikom koji se ne dokazuje urinokulturom npr. ureaplazma, chlamydia...Ima još razloga, ali su srećom rijetki.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

[QUOTE=bibai;1767285
    Ili je posrijedi upala uretre izazvana uzročnikom koji se ne dokazuje urinokulturom npr. ureaplazma, chlamydia...Ima još razloga, ali su srećom rijetki.[/QUOTE]

A bas sam si bila cool s problemom leukocita..........

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bibai, hvala na čestitkama, i naravno, hvala svima na odgovorima!

Nalazi urina od 30.11. kažu da u sedimentu nema leukocita, a test leukocitne esteraze (što god da to značilo) je negativan. Taj urin sam uzela "po propisu", tj. nakon pranja, srednji mlaz...
    Ovo što sam radila doma i u ginekološkoj ordinaciji je bilo obično piškenje u plastičnu posudicu. Čudno mi je samo što su i moje trakice doma (nedavno kupljene) i ove u ordinaciji pokazale povišene leukocite.
    Brisevi na ureaplazmu i chlamydiu uredni (bolje da ne spominjem svoje sulude sumnje i primisli - jesu li se zabunili u labosu, zamijenili uzorke i sl. )

Pretpostavljam da leukociti u urinu ne mogu biti zbog upale zuba npr. (bolucka me neki povremeno)?
    Ne znam ima li to kakve veze, ali povremeno imam bolove slične menstrualnim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Taj prvi urin pokupi sve s puta (znači sve iz mokraćne cijevi, leukocite sa sluznice oko otvora m. cijevi, vaginalni sekret,...) tako da nije ni čudo što su povišeni na običnoj trakici. I da napraviš UK iz tog urina naraslo bi svašta i dobila bi opasku- kontaminiran.
    Nije od zuba .

Menstrualni bolovi u poodmakloj trudnoći su meni oba puta značili otvaranje.
    Ali ima cura kod kojih je to bilo beznačajno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nije da vas želim plašiti - ali meni je povremeno cervikalni bris bio uredan (rijetke su i to prilike bile), također i urinokultura, dok bris mokraćne cijevi nije bio uredan.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni je urin ok, ali ja u poslednje vreme mislim da nije moguce na pravi nacit uzeti uzorak, jer ustajem obavezno nocu u wc, pa jos ako popijem malo vode... onda mi to nije onaj bas "prvi jutarnji urin".

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Taj prvi urin pokupi sve s puta (znači sve iz mokraćne cijevi, leukocite sa sluznice oko otvora m. cijevi, vaginalni sekret,...) tako da nije ni čudo što su povišeni na običnoj trakici. I da napraviš UK iz tog urina naraslo bi svašta i dobila bi opasku- kontaminiran.
    Nije od zuba .

Menstrualni bolovi u poodmakloj trudnoći su meni oba puta značili otvaranje.
    Ali ima cura kod kojih je to bilo beznačajno.
    Nisam ni znala da na sluznici ima leukocita, ali sad sam puno mirnije, tnx!
    Ja sam tek u 20. tjednu i bila sam dosta zabrinuta zbog tih menstrualnih bolova, ali nema nikakvog otvaranja i beba je ok.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

berlinka čestitam!!
    i meni trakice pokazale da imam povišene leukocite i proteine u urinu.
    odmah drugi dan sam napravila analizu urina u mom domu zdravlja i pokazalo je da je sve ok.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a kad se radi ta provjera za leukocite?
    ja se redovito popiškim u čašu pa se onda gurne trakica ali to pokazuje jel ima proteina.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni su je napravili na prvom trudničkom pregledu sa tim trakicama, ali te trakice nisu 100 % pouzdane

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

berlinka, jupi )))

meni su do nedavno leukociti stalno bili povišeni, ali urinokultura sterilna i svi brisevi ok.
    jedino sam se dosta dugo borila s gljivičnom infekcijom, ima li to veze s leukocitima u urinu?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja mislim da leukociti mogu biti znak nedavne infekcije koja je prosla, ako nemate bakteija. Na primer ako neko ima infekciju, pa prodje sama od sebe, pa nekoliko dana nakon toga... urinokultura jedno vreme bude sterilna a leukociti jos tu..

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene ginić opet šalje na pregled urina i urinokulture. Nekako sam se opustila u vezi toga, ali me brinu ti "menstrualni" bolovi. Ginić me zbog njih želi poslati na bolovanje, a meni se to nikako ne da...

bucka, lutonjica baš su me razveselile sve te naše bebice u trbusima!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    berlinka, jupi )))

meni su do nedavno leukociti stalno bili povišeni, ali urinokultura sterilna i svi brisevi ok.
    jedino sam se dosta dugo borila s gljivičnom infekcijom, ima li to veze s leukocitima u urinu?
    Naravno, ako je urin uzet po tipu - i prvi mlaz u čašicu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ti koji su pokazivali leukocite su bili oni kod ginekologa, dakle brzinski u wc-u ordinacije kad se ne mogu držati pravila kojih se držim kad mokrim za nalaz urinikolture
    ok, dakle to je bilo to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •