Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Cefixim, 400 mg, tablete - nedoumica oko doziranja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Cefixim, 400 mg, tablete - nedoumica oko doziranja

Jučer mi je liječnica prepisala Cefixim, 400 mg, tablete radi infekcije dišnih puteva. U nedoumici sam jer je rekla da pijem dva puta dnevno po jednu tabletu, što je ljekarnici bilo čudno s obzirom da na uputama o doziranju piše da se uzima jedna tableta dnevno.
    Kako da uzimam terapiju?
    Napominjem da mi je ovo treća infekcija u zadnja četiri mjeseca. Najprije sam dobila Sumamed, pa još neki antibiotik kojem nisam zapamtila ime i još sam zbog jake upale umnjaka pila Klavocin. Je limoguće da je liječnica zbog učestalih upala pojačala dozu?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da ti je liječnica dobro rekla, i ja sam nažalost na četvrtom antibiotiku. Cefixim sam prestala piti jer su mi se dlanovi totalno oljuštili!!! Valjda rijetka nus-pojava. Dobila sam drugi antiiotik.Nakon ovog antibiotika sam odlučila napraviti imunološke pretrage, jer sam izluđena bolešinama, koje se najviše javljaju u ovo doba. Trenutno su sinusi, ali glupa temperatuta nikako da spadne ispod 37, 37,2. A završavam s antibiotikom! Za poludjeti! U depri sam zbog toga! Mislim da dr ni ne znaju što mi je! Kvaliteta života mi je fuj! A neugodno mi je i zbog bolovanja!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam cefixim pila jednom dnevno.
    ako ti dr danas nije dežurna najbolje nazovi zaraznu i pitaj nekoga u hitnoj ambulanti.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da ne otvaram novu temu i ja imam nedoumica oko doziranja .radi se o klavocinu bid sirupu.
    napisamo je 2*25mg/kg (djete je teško 24kg) svakih 12 h. koliko je to u onim žličicama od 5 ml? kako da to preračunam?
    Posljednje uređivanje od genius : 12.12.2010. at 14:08

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Djetetu prema kilaži treba 600 mg. A kako 1 žličica (5 ml) sadrži 400 mg, znači da mu treba 1 i po žličica (7.5 ml).
    http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-06-02-231.pdf

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    da ne otvaram novu temu i ja imam nedoumica oko doziranja .radi se o klavocinu bid sirupu.
    napisamo je 2*25mg/kg (djete je teško 24kg) svakih 12 h. koliko je to u onim žličicama od 5 ml? kako da to preračunam?
    Na uputama za Klavocin bid sirup piše da 5 ml suspenzije 400 mg amoksicilina. Je li tako i kod vas? Na početku, poslije podnaslova "Sastav"?

Dakle, jedna doza: 25 mg/kg x 24 kg = 600 mg.
    600 mg: 400 mg / žličici = 1. 5 žličica (jedna i pol)
    Inače, nisu te žličice baš precizne, sirup je gust, pa gornji rub tekućine nije ravan... mi smo davali na špricu, dakle 7.5 ml.
    Imaš šprice po 2 i 5 ml.

Samo da napomenem da je dužnost magistra / magistre, u ljekarni gdje si kupila lijek, izračunati dozu u ml i napisati tebi na kutiju. (Dobro, ja uvijek provjerim, jer je jednom dr na hitnoj propisao malenoj više od maksimalne dnevne doze , drugi put nam je pedica rekla koliko ml, a lijek došao u novom obliku, dvostruko koncentriran, a mojoj sestri magistra jednom krivo izračunala.)

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

genius, dakle, 7.5 ml ujutro, 7.5 ml navečer.

Citiraj urša prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer mi je liječnica prepisala Cefixim, 400 mg, tablete radi infekcije dišnih puteva. U nedoumici sam jer je rekla da pijem dva puta dnevno po jednu tabletu, što je ljekarnici bilo čudno s obzirom da na uputama o doziranju piše da se uzima jedna tableta dnevno.
    Kako da uzimam terapiju?
    Napominjem da mi je ovo treća infekcija u zadnja četiri mjeseca. Najprije sam dobila Sumamed, pa još neki antibiotik kojem nisam zapamtila ime i još sam zbog jake upale umnjaka pila Klavocin. Je limoguće da je liječnica zbog učestalih upala pojačala dozu?

Mislim da je moguće. U uputi za lijek piše da se uzima kako propiše liječnik, da broj tableta ovisi o stanju pacijenta, a 1 tableta da je uobičajena dnevna doza.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dutka_lutka, puno hvala. Sad, nakon što si ti napisala što piše u uputama, i samoj mi je malo jasnije. Ah, to čitanje s razumijevanjem...

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala vam ,tek kasnije sam vidjela da piše žličica -400mg amoksicilina. hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •