Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: kako skuhati finu sarmu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja radim po primorski. Samo češnjak i nikako ne kapula (luk).

Miješano meljeno meso oko 500g, malo sitno sjeckane pancete (slanina), šaku riže, soli, papra i meljene slatke crvene paprike po ukusu ( ja oko kavenu žličicu od svega). Na sitno nasjeckam 2 režnja češnjaka-pola za u smjesu, pola za na ulje. Promiješam i ostavim pola sata da se "sljube" začini.
    Za to vrijeme pripremim listove kiselog kupusa, stanjim debelu žilu na listu. Volim da su listovi manji i manje sarme. Ne ispirem listove. Ostatak glavice narežem na usko. Zamotam sirovu smjesu u listove.
    U padelu(posuda) stavim ulje, onu polovicu narezanog češnjaka i kad zamiriše, stavim narezani kupus, poslažem sarme, dodam kožice od pancete i po želji još suhog mesa. Zatim zalijem vodom da pokrije sarme i stavim kuhati par sati polagano. Može i tu u saft malo slatke paprike. Dodaje se voda kad ishlapi da uvijek sarme budu pokrivene. Nekoko po mirisu osjetim kad su taman kuhane, i praksa.

Još je bolja ako ju se pusti skuhanu i jede drugi dan, barem meni. Zaprška može, ali lagana i svijetla, jer ja volim sarme svijetle boje.
    A nikakva rajčica ne paše. Sarme su zimsko jelo, a rajčice ljetni plod i po meni to nije kompatibilno. Ali, o ukusima se ne raspravlja!
    Prijatno!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 13.12.2010. at 13:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •