Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
Ajme, majko mila!
I od sarme napraviše fast fud!

Kaae draga, nemoj žaliti.
Nije bilo potrebno doći do Amerike da bi se odrekla naših recepata.
Pa ni u Italiji ne možeš napraviti najobičniju gibanicu: nema sira, nema vrhnja... sve neke ricotte i creme.
O, nema gibanice ni ovdje. Nikad culi za svjezi sir.

Kuhala sam prosle godine sarmu, imam jos par komada negdje u frizeru. Bio mi je stari u posjeti taman u doba kiseljenja kupusa pa smo usmrdili svekrvinu garazu (a i zbunili ljude u ducanu kad sam 'ladno prosetala s kolicima punim glavica zelja, jel). Enivej. Nije bila losa, ali nije to skroz to jer nema ni speka, ni kobasice... kamoli suhog mesa. Ova moja se kuhala valjda cijeli dan, po peesu. I bila je lagana jer ne koristim utege. :D

Ova lazna sarma, jel to cemu ako skuham s ribanim zeljem? Nije za vjerovati (skoro), ali ima ribanog kiselog zelja u ovim krajevima, a jos je i poprilicno dobro. Jedino za cijele glavice culi nisu. Pih.