-
Sarmu kuham dan prije Badnjaka, a možda i dva dana prije. Obično je to količina za cca 25 komada pa podijelim da ima i za Novu.
Sastojci:
Najveća glava kupusa (oko 2,5-3 kg)
2 kg krupno mljevenog mesa 2/3 junetine i 1/3 svinjetine
jaje
2 kašikice soli
na vrh noža sode bikarbone
malo korice limuna (ubije teški vonj kupusa)
pešt od 10 dkg bile slanine i 7-8 češnjeva bilog luka
10 dkg sitno sjeckane pancete
malo muškatnog oraščića
Smjesu izmiješati i puniti dobro oprane listove. S listova prije odstraniti debeli dio. Ostatak glave izrezati na trakice, dobro oprati i poslagati oko sarmi. Dodati okolo komade sušene glave i suhe dimljene kobasice. Sve posuti sa crvenom paprikom i paprom u zrnu. Kuhati 2,5 - 3 sata na lagano.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma