Samo da kažem da je sarma moje mame definitivno NAJBOLJA
I za to imam jake argumente - kod nas u selu je običaj "hodanje po kućama" za vrijeme blagdana, i to ide tako da se počne u jednoj kući i onda domaćin pođe sa družinom dalje i sve tako od kuće do kuće, a skupina je sve veća. Kuću moje mame uvijek ostavljaju zadnju i traže samo da im se napravi sarma. Svi samo o njenoj sarmi pričaju i nikada je nije dovoljno. Koliko god ona skuha, sve se pojede
Znam da je ona uvečer priprema i da se kuha do sutradan oko podne. Pravi je i sa kiselim i slatkim kupusom, ali meni je najdraže kada obari kupus u sirćetavoj vodi, eeee to joj je glavni tajni trik. Znam da u meso stavlja miješano junetinu i svinjetinu. Isto tako, nikada ne stavlja previše riže, ona radije dodaje vodu u smjesu mesa i povrća dok joj meso ne omekša pod rukom. Koliko je smjesa mekana pod rukom, toliko će biti mekana i za jesti. Nikada ne dinsta..
Ma baš ću je pitati točan recept i postupak i staviti ovdje!