Došla sam prijaviti da se moj mali njurgavac pretvorio u prekrasnog, nasmješenog gugutavca Oblačenje smo savladali (više on nego ja ), kaka svaka 3-4 dana, bljucka manje, super nam pomaže masaža trbušića i vožnja bicikl pa se isprducka par puta dnevno i bude sav sretan. Još uvijek ne smijem ni pomirisati grah, kiseli kupus i slične namirnice jer vrišti nakon toga, ali stvarno je sve lakše i baš nam se veselim. Preživjeli smo i prvu virozicu, povišenu temperaturu i pun nosić - moj doprinos za neznalice je preporuka za nosni aspirator Nosefrida kupljen u apoteci za 65 kn. Izvlači se ustima, jako brzo i efikasno.

Grom, hvala ti na iscrpnom postu o dojenju. Meni se ne čini da se radi o prejakom otpuštanju jer meni mlijeko nikad ne curi, ni s prvim djetetom nije, na izdajalicu ništa ne bih uspjela izdojiti (stariji je bio u bolnici na početku pa sam se izdajala). Čak bih prije povjerovala da se beba dosta mora potruditi kod dojenja. Moram priznati da sad s Janom ni u jednom trenutku nisam posumnjala u dojenje, to je valjda bila jedina stvar oko koje sam bila baš 100% sigurna, toliko da sam čak odbila posuditi vagu što je za mene neurotičnu pravo čudo.

Maslačkice, hvala za tvoj doprinos o AS, iako mi se ne svia

I hvala još jednom svima koji su se javili savjetom i podrškom i bili u pravu

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
A kako naučiti bebu da zaspi bez cice, otkrijte mi tajnu? A da nije uz plakanje naravno? U setnji uspjeva u kolicima,ali navečer uspavljivanje traje po sat i pol, dva na cici.
Ja sam zapamtila post od jedne forumašice koja ima troje djece, mislim da se radi o Marti. Napisala je kako je tek s trećim naučila reći mu kad pocica "sad pusti cicu, okreni se i spavaj". Imala sam puno vjere u tu rečenicu, ali ne pomaže, možda baš moraš imati troje djece Dakle, ne znam odgovor, ali pouzdano znam da s vremenom to prestane. Također se sjećam iskustva s Tinom - ako mu treba dva sata da zaspi, znači da smo legli u krivo vrijeme, ili prerano ili prekasno i da nešto tu treba prilagoditi.

Što se vožnje u kolicima tiče, Tin ih je prihvatio s 8 mjeseci kad sam mu digla naslon i kad je mogao gledati okolo. Do onda smo funkcionirali tako da bih ga nosila u marami dok ne zaspi i onda preselila u kolica pa bi često nastavio spavati. Vidim da će i maleni njegovim stopama.

Ovih dana, malo prekasno, čitam "Najsretniju bebu u kvartu" dr. Karpa i on ima teoriju o četvrtom tromjesječju tj. kaže da se bebe rađaju tri mjeseca prerano i baš mi to ima smisla. U knjizi se uglavnom radi o ta prva tri mjeseca života bebe, o tome kako bebu utješiti, konkretna je sa savjetima i sviđa mi se, žao mi je što ju nisam uzela u trudnoći ili barem odmah na početku, čini mi se da bi mi pomogla. I molila bih ako netko ima preporuku za knjigu koja prati prvu godinu bebe, nešto što opisuje razvoj i faze i ima ideje za igranje.