Divno, Balarosa, i slikica i frajer na njoj i tvoj post. Baš se sva raznježim kad ovako nešto lijepo vidim. Uživajte!
Divno, Balarosa, i slikica i frajer na njoj i tvoj post. Baš se sva raznježim kad ovako nešto lijepo vidim. Uživajte!
Dakle, ja ću izludit. Mališa sve trpa u usta ko blesav (5 mjeseci ima), ako nema baš ništa nadohvat ruke, dobri su i prsti i to već traje ohoho... Igračke tipa zvečke i slično, eventualno odmjeri na tri sekunde i onda mah u usta, kao i deke, jastuke, kopču od kolica, gazu, rub bodija, vrećice, ma sve što mu se nađe u blizini! A one razne đinđe za rast zubića (ima 2 komada već mjesev i pol dana i imam feeling da sljedeći neće tak skoro) gricka par minuta i onda pošizi jer ih ne uspijeva pojest, dok nešto bezvezno može žvakat i pol sata sav blažen.
E sad, mene zanima kad će skulirat s time i počet se igrat s igračkama, umjesto da im odmah krene pokazivat oralno obožavanje?!
aaaaaaaaaaaa moj sa tri i po sve trpa u zube, i onda se ljutiiiiiiiiiiii..... :O
[quote=balarosa;1767233
peto - beba koja sama zaspi - mit ili istina?
[/quote]
istina u mom slučaju, bez dude, bez cice, bez uspavljivanja navečer sam zaspi nakon kupanja i cicanja, podrignemo se i legne u kinderbet još nešto mućka i ajajajajaaaaaaa :-d
Ma i meni je drugo, al davno je bilo prvo, tko bi se toga sjećao
Neki dan u šetnji vidim curicu, tu negdje kao moj mali stara, i fino se igra sa zvečkom da ju je milina gledat, a moj bi odmah k'o kakav gladuš nasrnuo na istu.. nadam se samo da će s istim žarom navalit i na hranu kroz koji tjedan kad uvedemo dohranu![]()
Posljednje uređivanje od Ripcord : 18.07.2011. at 14:05
Moja ima 11 mjeseci i još uvijek sve mora okusit. Najnovije otkriće su žali na plaži![]()
oralno obozavanje traje dosta dugo, nekad i do 2 godine, a kasnije guranje prstiju u usta, cak i sa 3. moj savjet je da ne obracas paznju na to
ne obraćati pažnju dok su tako mali...
a što dok krene stavljati ruke u usta na igralištu? onda bi se trebala pažnja obraćati zar ne?
evo mali susjed uzme vlažnu maramicu pa ju stavi u zube nakon brisanja ruku, i onda tom istom maramicom ide brisati i pijetla na kojem se ljuljaljao i onda opet u zube.. naravno da trčiš k njemu da mu je izvadiš van...
ja se baš ne bi povodila onom starom da je to zdravo i da će steći imunitet... pa tamo dolaze psi, maćke, ko zna šta se sve ne dešava, pa ne bi baš voljela da mi mali nagodinu dok se bude ljuljao stavlja sve u usta, zato bih voljela to malo rezati u početku...
ja se držim toga da je zdravo. jele su i kamenje i pijesak i travu i ptičje govno. niš im nije bilo.
imaju super imunitet, vjerojatno i zbog toga.
Zdravo ili ne ne bih u to ulazila, ali možeš jedino poluditi, ako se oko toga nerviraš.
Jednostavno bebu koja puzi vani po podu (a puzio je mjesecima) ne možeš zaustaviti da nešto ne polizne, ubaci u usta,...
Prvo vrijeme sam brisala rukice, pazila,... nakon što je uz sav oprez pojeo krepanu muhu, pustila sam si mira. Dalje sam proglasila da je zdravo i potrebno.![]()
ja isto nemam nis protiv kamenja i sl, govna izbjegavam jer mi se gade. interesantno, najgori su mi cikovi, oni mi se gade vise od govana. a po parkovima ih ima brate mili kolko oces
moji isto imaju super imunitet, osim prehlada i kozica evo nista svih ovih godina
nisam ni ja nudila govno, ali eto desilo se![]()
Moj stariji uopće nije imao potrebu gurat sve i svašta po vani u usta (mislim na tu dob kad je počeo hodati), valjda sam djelovala strogo kad je prvi put probao
Tako da mi je jako smiješno čitat što su sve vaši klinci isprobavali![]()
Evo i mene tu. Mene hebe ovaj pretražnik, ništa ne uspijevam naći što mi treba.
Moja bebuška ima 12 dana i još nismo izašli iz kuće. Planiram prvu šetnju i sve je još uvijek u planovima. Kad ste vi prvi put izašli s bebama vani, zimskim, jesenskim bebama? Meni se čini preledeno još a ona sva nekako zimogrozna, uvijek su joj ručice ledene i u kući a ne znam kako bi to izgledalo vani.
Pa samo ju dobro obuci i idi se setat. Nece postat toplije vani, a trenutno nis ne puse.
na moru je preko dana oko 15 stupnjeva, što je sasvim solidno i za tako malu bebu
zabundaš, prevučeš rukave preko šakica, digneš kupolu na kolicima i dekicom zakloniš da ne puše drito u kolica i maloj će biti dobro, a ti ćeš se maknuti iz kuće
Svakako stize sve hladnije hladnije vreme. Necete cekati sigurno prolece za prvu setnju. Jedino izbegni kad je vetar
Autorici topica, hvala na utješnom postu koji govori da ipak na kraju bude sve ok.... To mi je svjetlo na kraju tunela... Potruditi ću se pročitati ga svaku večer kad krene "zabavni program".![]()
Posljednje uređivanje od Mojca : 10.12.2011. at 00:24