Results 1 to 7 of 7

Thread: smrad iz odvoda

betty boop's Avatar

Default smrad iz odvoda

Dakle, problem je sljedeći...danas sam odlučila napraviti generalnu čistku kupaone i tako sam iz wc školjke izvukla svu onu vodu s dna školjke kako bih očistila kamenac koji se nakupio na dnu...kako sam izvukla tu vodu van tako je počelo iz školjke grozno smrditi, baš po gnjilom odvodu, fuj...
    onda sam prvo natočila u odvod vrelu vodu+alkoholni ocat+sodu bikarbonu, pustila da odstoji ali kamenac ni makac...
    onda sam opet ulila puno domestosa, pa pustila da odstoji, pa nalila na to vrele vode i opet ribala ko luda, ajde ipak je malo kamenca otišlo ali nedovoljno...
    ali smrad je nesnosan, čak mislim da ne smrdi iz školjke nego iz onog odvoda, mm kaže da se to zove top sifon...
    moje pitanje je kako se rješiti tog smrada i kako očistiti kamenac s dna školjke?
    rješavanje smrada je prioritet

Cathy's Avatar

Pa naliješ vodu u školjku. Ona je tu da spriječi smrad.
    A za kamenac, ostavi ako možeš preko noći vodu u školjci sa sredstvom protiv kamenca. Trebalo bi se riješiti do jutra.

betty boop's Avatar

pa u tome i je problem, što voda nije spriječila smrad
    zato i mislim da je smrdi iz sifona
    koje je to sredstvo protiv kamenca?

Cathy's Avatar

A da probaš sa MrMuscolo u sifon, a u školjku Anitru protiv kamenca. Jedino pazi da ti se ne pomiješaju. Neznam da li ti wc i sifon imaju isti odvod.(valjda sam dobro objasnila.)
    Kada naliješ MrMuscolo nakon cca pola sata moraš isprati sa puno vode.

Ripcord's Avatar

Obično je problem u sifonu, na u školjci. Mi smo se s tim redovito mučili, pa smo kupovali neko jako sredstvo baš za odvode (za uklanjanje mirisa - tako je pisalo) u dm-u. Sad nismo imali problema jedno pola godine i prije tjedan-dva se počelo opet pomalo osjećat. Išla sam u jedan mali obližnji dm (normalno da nemamo više onog sredstva nit se sjećamo kako se zvalo, ali znam da ću prepoznat ambalažu), no nisam to našla. Moram ić sljedeći tjedan opet, jer ću bez toga poludit - naime, sve smo bili isprobali, no ništa nije pomoglo (od sredstava preko nalijevanja vode), tako da pogledaj po dm-u što se nudi... Znam da si morao kao stavljat u rukavicama (mm je to nekako s alufolijom kao ljevkom nalijevao na dno, i svaki put je izgrizlo totalno foliju) i da smo stavljali prije spavanja uvijek i nismo kadu onda koristili bar 12h...

betty boop's Avatar

hvala na savjetima, probat ću

AndrejaMa's Avatar

Kao prvo, provjeri da li vaša vertikala na koju je spojena WC školjka ima odzraku na krovu. Dakle trebao bi se vidjeti barem dio cijevi iznad krova ili negdje pod krovom ukoliko vertikala ide po vanjskom zidu. Možda odzraka nije dobro napravljena ili je začepljena. To može biti jedini izvod smrada iz školjke. Isto vrijedi i za top sifon. Dakle, dobro oprati, uliti vode u sifon, jer ukoliko on ostane "suh", iz njega se može osjetiti smrad. I inače je poželjno barem jednom mjesečno uliti litru vode u sifon, jer stupac vode koji je u njemu, kao i WC školjci, sprečava mirisima da ulaze u prostoriju.
    Druga je stvar ako te odzrake nema. Ne znam živiš li u kući li stanu, ali svakako bi trebala postojati odzraka. Ako je nema, pokušajte je napraviti. Tako svi oni neugodni mirisi iz školjke duž cijele vertikale izlaze iznad krova. To je pravilo struke. Sretno!