-
dijete preko granice bez roditelja
Dijete mi ide s bratom na skijanje bez mene i mm,da li znate što trebamo napraviti kako bi mogla ići u Austriju,što traže slovenci,a što austrijanci,nekakve potvrde od MUP-a ili javnog bilježnika?
-
ako je dijete maloljetno mora imati vazecu putovnicu i ovjerenu punemoć od strane tebe tvog muza i brata kod javnog biljeznika.dakle da ne duljim vi svi OBAVEZNO ti i muz kod javnog sa sobom ponijeti osobne i putovnicu od djeteta.Morate navesti s kim putuje gdje, koliko otprilike ostaju mozes staviti i 2- 3 tjedna duze za svaki slucaj.Javni biljeznici ti vec imaju takve punemoci samo stave potrebne podatke.Mislim da vrijedi 6 mjeseci
-
hm, sve je to releativno, kao i naša država. mi smo prije puta zvali par graničnih prijelaza i svi su nam rekli drugu stvar. na kraju su baka i dida prošli sa potvrdom koja nije bila od javnog bilježnika, a na granici su ih i blijedo gledali u stilu šta je to, pa ne treba vam ništa 
mislim da ti je najbolje da nazoveš granični prijelaz gdje misle prijeći
-
Obicno oni ni ne traze tu potvrdu ali nama je nakon sto su prosli valjda vec 50 puta sa tetom rekli ali oni trebaju imati punemoc.Sva sreca da je sogorica imala u autu .Kad im je rekla da su vec puno puta presli a da im nitko nije trazio oni su rekli da djeca i oni nemaju isto prezime i da bi svaki policajac na granici to trebao traziti .Ovo se slazem za nazvati granice ili otici na sluzbene stranice mup-a
-
i ja imam pitanje: naime, moja sestra (11g.) će ić sa mnom i mojim mužem i našom mrvicom na skijanje u siječnju. nemamo isto prezime, idemo u slo - dakle, trebamo isto punomoć ili da samo nazovemo na gp?
-
Najbolje bi bilo platiti tu punemoc nekih 60 kn pa si mirna.jer jedno je kad ti nazoves i oni kazu ma nema problema, a sasvim drugo kad oni doju na granicu i policajac trazi punemoc i vi kazete pa nama su rekli da ne treba a on ti na to odgovori Ma tko vam je to rekao......i jos svasta nabroji.A nista te ne kosta da nazoves mup ili granicni prijelaz i pitas za uvjete.Ja znam za jednog covjeka koji je sa svojom necakinjom tj.od brata kcerkom godinama dolazio na more i nikad ga nitko nije trazio papire zato sto imaju isto prezime i zadnje godine kad je mala trebala postati punoljetna onda ga trazili dokumente i mala morala zvati rodtelje da dodju po nju
-
Osoblje foruma
Nama su savjetovali punomoc cak i za sedamnaestogodisnje dijete (brata) koji je putovao s vlastitom sestrom, punoljetnom, ali drugog prezimena. Letjelo se za Ameriku, preko Francuske. Javni biljeznici imaju pripremljene potvrde, a preporuka/ideja je bila i s aerodroma, a i agencije koja je prodala avionske karte.
Na putu nitko nije trazio potvrdu.
-
Bolje je imati potvrdu, nego se lupiti u glavu na granici... Od viska glava ne boli
-
Osoblje foruma
do sada su nas pitali samo na aerodromima.
na cestovnim prijelazima nitko ništa.
(mi svi imamo drugačija prezimena i adrese, tako da nitko ne vidi da je moje dijete - moje dijete)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma