Smijem li dok dojim uzimati andol ili aspirin? Ako ne, koja mi sredstva preostaju? Muči me grlobolja i glaovobolja. Bojim se da će se i moja beba zaraziti. Stalno je uz mene i dolazi u doticaj s istim stvarima i ljudima kao i ja. Kako ju zaštititi?
Smijem li dok dojim uzimati andol ili aspirin? Ako ne, koja mi sredstva preostaju? Muči me grlobolja i glaovobolja. Bojim se da će se i moja beba zaraziti. Stalno je uz mene i dolazi u doticaj s istim stvarima i ljudima kao i ja. Kako ju zaštititi?
E da! I pijem pastile za grlobolju od dr. Teissa. Teta u apoteci rekla da smijem. Kaj vi mislite?trudnica05 prvotno napisa
andol i aspirin ne smiješ.
smiješ jedino paracetamole (znači lupocet ili lekadol).
za pastile, nemam pojma. većina njih se ne smije uzimati kod dojenja (npr. neoangin i strepsils). ja sam jednom uzimala neke od nekog lišaja.
za tvoju bebu najbolja je zaštita tvoje mlijeko, budući da preko njega dobiva tvoja antitijela za tu specifičnu prehladu. vjerojatno će se i bebač razboljeti, ali u blažem obliku nego ti (upravo zbog već dobivenih antitijela u mlijeku).
Da zaštitiš bebača, možeš dok dojiš i sl. nositi one jednokratne maske za nos i usta-ima kupiti u ljekarni.
Ja nosila, bebač ostao zdrav![]()
hej trudnice05, pa nije valjda i tebe stislo? pa kud baš sad?! ja bolujem od petka - prva dva dana užasna globolja, a nakon toga lagana temperaturica i sinusi koji se slijevaju na sve strane (uz neizostavni kašalj). naravno da je i Rok jedan dio toga pokupio (zaštopani nosić...)
dakle, ja sam za grlo uzela propolis u spreju-nasprejala 2-3 puta i grlo zdravo! e sad, posebnih upozorenja za trudnice i dojilje nema-al, mi smo još živi... za temperaturu i popratno sam pila lupocet (doktor mi rekao da za vrijeme trudnoće smiješ do 5kom dnevno, pretpostavljam da isto vrijedi i za dojilje...uzimala 2 dana). Svoj nos liječim Operilom za djecu, a Rokov kapanjem Sterimara i pumpicom. Što se tiče Janine zaštite - ja sam se već pomirila s tim da je u vrijeme viroza izbjegavanje prehlada nemoguće, ali i ja sam prvi dan dojila s tom kirurškom maskom. No, kao što su ti cure već rekle, dok dojiš i Jana dobiva tvoja antitijela pa mislim da ne moraš toliko brinuti - samo spakiraj u torbu te kapljice i paracetamole i liječi prvenstveno sebe, a ako si baš zabrinuta - što prije puta ne skokneš do doktora? zlu ne trebalo...
MM i ja smo tjedan dana nakon što sam izišla iz bolnice dobili temperaturu 39, kašljli smo ko ludi, a Rio ništa. Samo mu je malo nosić bio začepljen. Dojenje je zakon!!! Nisam stavljala nikakve maske. Za grlo sam pila Islamoos.
maske nemaju smisla - virus se širi prije nego što ti uopće dobiješ simptome. znači, kad ti nos počne curiti ili počneš kašljati ili što već drugo, tvoja beba već je (ili nije) zaražena.
To bi značilo da kad počenm kašljati ili mi procuri nos, virus se više ne širi?! :? Makes no sence.
zašto ti je to čudno? za jako veliki broj bolesti čovjek je zarazan upravo za vrijeme inkubacije, znači dok još nije bolestan (odnosno nema nikakve simptome). kad simptomi izađu na vidjelo, nije više zarazan, ili je manje zarazan.
znači, ti si bila zarazna i dok još nisi nosila masku![]()
to mi je jasno,ali upravo taj savjet o stavljanju maske sam dobila na 1 pedijatrijskom pregledu od med.sestre!!Lutonjica prvotno napisa
a čuj, mislim da si na ovom forumu mogla pročitati milijun situacija u kojima medicinska struka daje blesave i kontradiktorne savjete![]()
nega druga medicinska sestra bi ti rekla da je maska nepotrebna. a neka treća bi ti zabranila dojenje da se dijete ne zarazi preko mlijeka... mislim, sve je na tebi.
Ja sam furala masku samo zato da baš direktno ne pušem u njega dok ga hranim
ako se netko osjeća sigurnije s maskom, nek koristi masku.
vjerojatno neće imat nekog prevelikog efekta, ali, osjećaj sigurnosti je osjećaj sigurnosti.
ja nikad ne bih koristila masku ni da je stvarno potrebna, jer bi mi to bila grozna barijera između mene i djeteta. pa ja je moram ljubiti i žnjarati dok doji![]()
a činjenica je da su sve prehlade i viroze koje je imala bile u puuuuuuno blažem obliku nego što su bile moje... ja sam umirala danima, a ona je šmrcala 1-2 dana bez temperature i bila tip top.
meni osobno baš i nije gušt da ga toliko mazim dok papa sa potpuno zaštopanim nosom i dok dišem na usta kao moržzato neka meni maskica za svaki slučaj
joj mene nikakva boleština ne može spriječiti da ju gnjavim do besvijesti![]()
Evo meni ide na bolje, a i Jana se za sada drži! Samo da tako i ostane! Masku nisam nosila. Hvala puno na şavjetima!