Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: dojenje i povraćanje

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno dojenje i povraćanje

beba i ja smo nečim pokvarili želudac. noćas je nekoliko puta povraćao, a ja sam mu se s ostalim probavnim smetnjama pridružila ujutro. iako je povratio i nakon sisanja, on svejedno žica. šta da radim? jel imao tko takvu situaciju? mali će sad godinu dana dakle neće baš umrijet od gladi ako ne sisa, no vjeujem da bi mu dobro došlo protiv dehidracije, a opet...ako će povraćat šta onda. jer sad kad ništa ne jede, niti ne povraća. drugu hranu ne traži jer je grogi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    beba i ja smo nečim pokvarili želudac. noćas je nekoliko puta povraćao, a ja sam mu se s ostalim probavnim smetnjama pridružila ujutro. iako je povratio i nakon sisanja, on svejedno žica. šta da radim? jel imao tko takvu situaciju? mali će sad godinu dana dakle neće baš umrijet od gladi ako ne sisa, no vjeujem da bi mu dobro došlo protiv dehidracije, a opet...ako će povraćat šta onda. jer sad kad ništa ne jede, niti ne povraća. drugu hranu ne traži jer je grogi
    Ja bih rekla, samo neka sisa. To je vrlo važno radi dehidracije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

daj mu prolife suspenziju oko pol flašice, a ostatak slobodno popi ti. ili mu daj neki jogurt (ak to smije i inače jede) s rižom. i da davaj mu ćim više cicu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.12.2010. at 09:46

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo neka doji; tvoje mlijeko je probavljivije od bilo čega i najbrže napusti želudac, tako da nema nikakvih problema.
    očito osjeća da bi mu druga hrana teže "sjela", pa ni ne traži.
    a dojenje je i odlično kao preventiva dehidraciji.
    bez obzira na to, pokušavaj mu što češće, u vrlo malim količinama davati neku tekućinu. kod povraćanja je unos hrane manje bitan, tekućina je ta koja je potrebna, pogotovo kod tih malih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Skrati podoje i nudi češće sa izmjenom strana.
    I to samo ako si ti u nelošem stanju.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

. čekajući odgovore i doktoricu da nam se javi na telefon, ja sam odlučila podojiti bebu. ja sam bila u tak-tak stanju. temp 38, ali sam dojila malenog. budući da on nije htio ništa drugi ni jesti, ni piti dojenje ga je spasilo od dehidracije - veli dr. a i očito je jer je na kraju sve ispalo ok. prva dva dana dok smo oboje bili u banani je bilo malo koma, ali kad sam ja spustila temp. bilo nam je ko u prvim danima. samo smo ležali i dojili eto, to je moje iskustvo ako će kome trebati

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MI smo prije tjedan dana imali istu situaciju, mene je primilo tek drugi dan. Kako je bebač bio sav klonuo i uspavan išli smo na hitnu u Klaićevu, završili na zaraznoj.

2 dana je dobivao infuziju, pa je dobio temperaturu. Dojila sam ga prva dva dana normalno na zahtjev samo sam podoje skratila i nudila mu češće, 2 dana je povraćao, kasnije je sve bilo ok.

Crijevna viroza...

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi imamo problem vezano za povracanje, no na svu srecu, barem koliko ja znam ne radi se o bakterijama niti virusima.
    Daklem) nas problem je slijedeci:
    cicoljupka zna zaspati na cici i onda vuce, vuce, vuce dok ju ne uspijem skinuti sa cice. Ponekad u okviru sat vremena od cicanja povrati u mlazu. Prvo zna izaci vodenasti dio, a nakon njega bijeli, gusci dio koji zna izgledati pomalo grudasto.
    Ako ju kojim slucajem drzimo za vrijeme povracanja na ramenu to zna izgledati vrlo neugodno. Ispovracani dio uvuce se i u nosnice( pa ga moramo isisavati pumpicom za nos.

Da li je netko imao ovakvu situaciju?
    Trebamo li zbog ovakvog povracanja ici kod doktora?
    Meni se cini da se ne radi o refluxu, jer mi se cini da bi refluxa povracanje bilo nakon svakog?! podoja.
    Nase povracanje se zna dogoditi svaki drugi dan, a zna biti dana kada ga uopce nema.
    Mozda bi trebala znati kada je pravo vrijeme da ju skinem sa cice, kada zaspi, ali kako da odredim kada je dosta??

Nisam uspjela naci bolju temu na koju bi postavila ovo pitanje, a ako sam na krivom mjestu, molim admina da me premjesti na pravo mjesto.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •