Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Biciklić za trogodišnjaka

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Biciklić za trogodišnjaka

Treba nam neki biciklić kojega je lako pedalirati za skoro trogodišnjaka.Imamo jednu trokolicu iz Picola koja je prepuna dodataka i tako kruta da ju je gotovo nemoguće voziti. Barem je M. ne može voziti. Ljetos sam napravila mali pokus. Dala sam maloj susjedi od 5 godina da proba voziti ovu trokolicu i rekla je da se jako teško okreću pedale. Kod kuće imamo još i pravi bicikl Speedy x-kids iz TL (dobio ga od djeda za prošli Božić) ali mislim da to neće biti za njega još bar godinu dana. Guralicu imamo i super nam je,ali trebali bi nešto da nauči dobro pedalirati. Like a bike ne bi. Što vi kažete?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak je taj speedy ala mont bike mogal bi vozit, jer je takav moj mali počel vozit malo pred 3 godine, a mala isti s punih 2 godine. Fora je u tome da prvo okreću pedale ili u suprotnu stranu ili malo dole, malo gore, bar su moji tak. Nadam se bu sad treće počelo vozit ili s godinu ili s godinu i pol.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ak je taj speedy ala mont bike mogal bi vozit, jer je takav moj mali počel vozit malo pred 3 godine, a mala isti s punih 2 godine. Fora je u tome da prvo okreću pedale ili u suprotnu stranu ili malo dole, malo gore, bar su moji tak. Nadam se bu sad treće počelo vozit ili s godinu ili s godinu i pol.
    Nekako mu je prevelik i pretežak. I sestrična ima isti takav;ima 3,5 g i isto ga još ne može voziti.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I još da pitam;što voze vaši trogodišnjaci?
    Kada bi otprilike mogao voziti onaj mali traktor s prikolicom?

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Spring, moj je upravo na tom traktoru s prikolicom sa tocno 3 godine naucio pedalirati. Jer kao prvo kad je vidio taj traktor je bio visoko motiviran, a kao drugo, taj traktor ima pedale koje se jako lagano okrecu a kad ih vrti nazad, onda traktor vozi unazad. Prije toga nije mogao uopce pedalirati, iz istih razloga kao tvoj- trokolica s tvrdim pedalama a bicikl prevelik i pretezak. To je odmah svladao, pa je sa 3,5 poceo normalno voziti biciklu. Danas vozi bez pomocnih kotaca.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A kakav imate traktor? Pretpostavljam da i traktora ima različitih. Ne bih htjela opet pogriješiti pri kupnji (kao s trokolicom.)Jer vidim da neka djeca bez problema pedaliraju trokolice,očito je u mojoj greška jer ne valja ništa. Mislim igra se on s njom,ali služi za sve samo ne za vožnju.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To su mu nona i nono kupili prije 2 godine za rodjendan iz Neckermanna. Ali vrlo slican tome sam vidjela u Metro.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Razmišljam već neko vrijeme o kupnji traktora,a vidjela sam te u Metrou-ima više modela.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ti speedy x-kids bicikli iz TL-a su razmjerno teški i nije čudo da ga još ne može pokrenuti. Andrej ga je uspio pokrenuti tek kad je prošao 3,5 godine, i to kad mu je tata podesio optimalnu visinu sjedala u odnosu na pedale. Ovo je jako važno! Prije toga mu je sic bio prenisko (kao, radi osjećaja sigurnosti), i u tom položaju nije bilo šanse da pokrene pedale.

Tricikl je imao, i to onaj sa štangom za guranje, i nikad nije htio pedalirati - dijelom zato jer su pedale bile prema naprijed (opet noge u neprirodnom položaju), a dijelom zbog te štange (zašto bi pedalirao, kad ga se može gurati ).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemoj tako lako odbaciti like a bike, moja trogodisnjakinja vozi teski bicikl bez pomocnih, nakon dva mjeseca voznje like a bike-a. pedalira bez frke.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo like a bike samo od Kettlerja (10 cola) pa mu je već malo mali, tako da će na proljeće dobiti novi veći. A imamo i biciklu Shwinn Tiger (http://www.mtbr.com/cat/bikes/kids/s...6_6179crx.aspx) i može pedalirati bez problema samo meni je like a bike praktičniji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Like a bike je jako dobra ideja za bicikl, ali neće svako dijete dobro reagirati na njega. Govorim to iz vlastitog iskustva.
    Andrej je imao like a bike i svega par puta ga je probao (uz nagovaranje), a da se zapravo nikad nije naviknuo na njega. Na kraju smo ga prodali. U forumskim raspravama iz tog doba nas par se složilo da imamo djecu sa "sindromom ziheraša s dispozicijom lijene guzice"
    Biciklić s pomoćnima je provozao s nešto više od 3,5 godine, a s 5,5 je skinuo pomoćne (isto uz nagovaranja i uvjeravanja), odonda pedalira kao lud i super mu ide i baš voli bicikl. Samo mu je, eto, trebalo više vremena da se odvaži samostalno održavati ravnotežu. I nikakav like a bike mu tu nije bio od koristi.
    S druge strane, bicikl bez pedala nabavili smo baš zbog preporuka s foruma, čitajući o oduševljenju drugih roditelja i djece.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tanja meni se čini da bi i kod nas like a bike ovako prošao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •