Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Hipotonija - produŽenje porodiljnog odnosno njega za dijete

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Hipotonija - produŽenje porodiljnog odnosno njega za dijete

Obzirom evo već duže tražim ali nemrem nać ono što me zanima pa bih htjela pitati što je sve nužno pribaviti i od kuda da krenem za produženje porodiljnog odnosno njegu djeteta nakon 1 godine života. Naime moja bebica je hipotona, dobro napreduje s vježbicama ali ja bih naravno htjela produžiti porodiljni bar za 6 mjeseci jer smatram da nakon godine dana neće biti sposobna za kolektiv a i nemrem ju u 3 mjesecu upisati u vrtić, pa me zanima kakva su vaša iskustva bila sa produženjem hipotone bebe, i u kakvo je zdravstveno stanje vaših beba bilo? Čula sam da imam šanse produžiti porodiljni ali bih voljela čuti još iskustava s time. Vježbamo svaki drugi tjedan na Goljaku. Thanks

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam na dijagnozu hipotonije dobila odmah godinu dana i nakon toga još pet mjeseci, tako da sam kući do 15.4.2011. godine. Ne mislim dalje tražiti produljenje, jer je cura super, a ja bi i na drugu bebicu kad uhvatim prosjek plaće. Prikupit sve nalaze liječnika, u kojima mora biti navedeno da se traži pojačana njega majke, vježbe su bitne, mora biti upućena na vježbe i ne bi trebalo biti problema. Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Daj mi samo reci ak znaš da li je mišljenje fizijatra najbitnije ili nekog drugog. Naručena sam kod fizijatra u 1 mjesecu, a porodiljni mi ističe 31.3.2011. jel to kasno, hoću stići predati zahtjev, a da mi sve stigne na vrijeme?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije ti kasno, predaj zahtjev u pravnu službu HZZO-a jedno mjesec i pol prije isteka roditeljskog.
    Od papira ti trebaju svi nalazi koje imaš, fizijatar i neuropedijatar obavezno, po mogućnosti da napišu na nalaz preporuku za produljeni dopust. Također ti izabrani pedijatar treba napisati na papir svoje mišljenje i preporuku za produljeni dopust. Mislim da ti još treba potvrda o stalnom zaposlenju, ali to nisam sigurna, najbolje da nazoveš HZZO, pravnu službu, i pitaš.
    Sretno!
    PS: Za donošenje rješenja koje će ti stići na adresu im treba cca 45 dana, kako kada, kako kod koga, kako u kojoj podružnici.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

da li uzv mozga obavlja neuropedijatar

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm, ne znam što bih ti odgovorila. I da i ne. Mi smo uzv mozga radili na SD kod dr. Stanojevića, ali to je bilo još kada smo išli na redovne mjesečne preglede tamo. Na Goljaku neuropedijatri, koliko znam, ne rade uzv mozga, ali šalju na EEG.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pokušaj pitati svog pedijatra za to, ionako ti mora dati uputnicu, pa neka ti kaže gdje to možeš napraviti.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Thanks

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pikana prvotno napisa Vidi poruku
    da li uzv mozga obavlja neuropedijatar
    Ne,uzv mozga obavlja neonatolog. Ali je pitanje da li se može obaviti zbog dobi dijteta (ako je fontanela zatvorena ne može se napraviti).
    U slučaju da se ne može napraviti dovoljan je pregled neuropedijatra, u većoj dobi i tako uzv ne govori ništa posebno (što se motorike tiče) , a što se već ne bi moglo vidjeti pregledom i trenutnom situacijom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je UZV mozga napravila neuropedijatrica koja mi je vodila dijete.
    I da, nalazi fizijatra su najvažniji.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ma to sam pitala iz razloga što sam pročitala da moram imati nalaze eeg-a mi smo do sada radili samo uzv mozga 3 puta i taj treći put je bio zadnji, a nitko me nije slao na eeg a vidjela sam da se spominje za komisiju, budem sad koji dan išla kod pedijatrice pa ju budem pitala.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pikana prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to sam pitala iz razloga što sam pročitala da moram imati nalaze eeg-a mi smo do sada radili samo uzv mozga 3 puta i taj treći put je bio zadnji, a nitko me nije slao na eeg a vidjela sam da se spominje za komisiju, budem sad koji dan išla kod pedijatrice pa ju budem pitala.
    na eeg se ide ako traži neuropedijatar, ako ne, može i bez toga.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može sigurno bez toga. Ne šalju baš oni često na EEG, bar ne tu kod mene, a UZV je obvezan.
    Mi smo išli na EEG radi komisije.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

A jel znate možda da li će me ustvari sve uputiti fizijatar kad budem išla na kontrolu, jer smo naručeni u 1 mjesecu i namjeravam pitati da li imam pravo na produženje odnosno njegu, pa će mi on dati preporuku za neuropedijatra ili to moram reć pedijatrici pa da me ona uputi neuropedijatru. I da dajte mi recite što ustvari radi neuropedijatar s bebom?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neuropedijatar je zadužen za promatranje normalnog razvoja psihomotoričkog razvoja. Dakle, on će utvrditi evntualno da li je nešto patološko ili ne i sl. Obavlja UZV mozga i pretrage vezane za neurološki razvoj. Inače, uvijek ide prije fizijatra kad se radi o malim bebama i vodi nadzor nad djetetom zajedno s fizijatrom.
    Ne moraš se brinuti, dr. će te uputiti gdje god poslije treba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •