Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Zoladex i logest endometrioza

irena_44

Početno Zoladex i logest endometrioza

Pozdrav,

operirala sam endometriozu te je uklonjen veći dio desnog jajnika. Nakon operacije preporučene su injekcije Zoladexa uz kontracepcijske tablete Logest kao add back terapija koja treba spriječiti gubitak koštane mase. Zanima me je li itko koristio takvu terapiju. Brine me što Logest pijem uz prekid u kojem imam krvarenje. Liječnici govore da to krvarenje nije opasno. Strah me je da se ne aktiviraju žarišta zbog kojih i uzimam Zoladex kako bi izazvao privremenu menopauzu.

Imate iskustva sa uzimanjem Zoladexa, koliko dugo i jeste li koristile add back terapiju i koju?

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Irena,

koristila sam Zoladex 6 mjeseci i neke(?) tablete da se spriječi gubitak koštane mase. Zoladex sam iznimno dobro podnosila jer prvi puta nako neznam koliko godina nije me ništa boljelo (u to vrijeme popela sam se na Triglav i trčala polu maraton). Za vrijeme primanja Zoladexa nema krvarenja. Kao što sam napisala ja nisam imala nikakve nuspojave ali znam slučajeve gdje je Zoladex jako loše djelovao (hrpa nuspojava) jer ti odmah pri prvoj injekciji stavljaš jajnike u mirovanje što izaziva izniman stres za organizam.

Čitala sam u nekim istraživanjima da je dovoljno 3 mjeseca odnosno da se ne postiže bolji učinak sa produženjem terapije na 6 mjeseci. Ima jedan doktor koji povremeno dolazi u polikliniku Vili koji ti može dati više informacija. Sorry neznam kako se zove, ja sam naknadno došla kod njega jednom po sasvim drugom pitanju pa smo potegnuli pitanje oko Zoladex-a.

Sretno!

Prijedlog... injekcija je dosta debela a sadržaj gust, ako uspiješ nagovoriti doktora da ti prije davanja injekcije da lokalnu bilo bi super, ali izdrži se i ovako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •