Uopce neznam gdje bi mogla otic dojiti dijete u gradu... i nikad ne vidim nigdje po vani da zene doje. Gdje vi dojite kad ste vani po gradu? Mi smo do sad u autu, ali nekako nije bas prakticno.
Uopce neznam gdje bi mogla otic dojiti dijete u gradu... i nikad ne vidim nigdje po vani da zene doje. Gdje vi dojite kad ste vani po gradu? Mi smo do sad u autu, ali nekako nije bas prakticno.
Hm, da nezgodno je. Nisam u Rijeci, ali i tu je hladno...
Ja obično sjednem na kavu u neki fin i pristojan kafić.To su oni polu kafić, polu slastičarna...
Nekad sjednem u gradksu knjižnicu, Imamo jednu u kvartu, dvije zapravo...pa ako se baš desi da nije ni do kave ni za stići kući, uđem s klincima unutra, oni malo čitaju igraju se dok ja nahranim malecku. A obično kad idemo u šoping idemo u neke veće centre pa to zapravo i nije problem.
Čak sam par puta dojila i vani dok je hladno. Beba je ioanko obučena, još ju u dekicu zamotam, a ja uvijek gledam da se obučem tako da su mi pokrivena leđa, a da cica može van...Naravno ovak mi nekaj nije moguće po kiši, a nisam probavala ni kada je snjeg. Vani smo svaki dan!
Posljednje uređivanje od ana.m : 13.12.2010. at 20:52
Ja sam dojila gdje nam se htjelo. Sada me više ne možeš sresti jer mi djeca imaju tri i pet godina, ova mlađa doji, ali ne po gradu. Zapravo, vjerojatno bih ja njoj dala cicu, ali ne sjećam se da je u zadnje vrijeme pitala, osim po kućama (svojim i tuđim). Dakle, ako bih bila u knjižnici, sjela bih na neku stolicu; ako bih bila na ulici, sjela bih na klupu ili na hodajući dojila do prvog ugodnijeg mjesta; ako sam bila na kavi, dojila bih na kavi. Mislim da sam u nekon trenutku dojila i u nekoj butigi, prodavačica mi je još namjestila stolicu da mi bude zgodnije. Eh, da, i u autobusu, punoj sedmici penzionera. Doji gdje ti se doji. Ali ja nisam za neka sustavna gradska rješenja poput kutka za dojenje. Meni je bilo dobro svugdje.
Da, trebala bi se nauciti dojiti bilo gdje. Prije nisam mogla jer me dosta boljelo pa sam se puno morala namjestavati i imati jastuke... sad smo se vec malo ispraksirali (beba ima 3 mj) pa bi mogli i vani... Bas mi je nekako cudno da ne vidim nigdje dojilje po gradu niti u toweru.
Nisam iz Rijeke, ali i mi dojimo posvud. I to uglavnom u nekoj nosiljci. Prije u slingu, sad u mei taiju. Npr. idemo na plac, on u kolicima, vraćamo se i on bi baš sad cicu, pa hop u mei tai i do doma hodamo sa cicom u ustima. Samo mi se sad malo cica smrzne.
najčešće vani na klupi čak i po zimi, zatim u kafiću i raznim trgovinama
npr. u trgovini cipelama uvijek ima stolica, klupa, fotelja
u buticima često ima kabina za isprobavanje u kojoj je stolica a još se možeš i sakriti od pogleda ako želiš
Ni David nije volio nikakav položaj koji je ili čak asocira na ležeći, ali sam ga ja s vremenom uvjerila da je to super
![]()
Abeja, moja E. je malo mlađa i otkad je skužila da može dojiti u marami, čim ju stavim, urla dok ne nađe cicuTješim se da će je s vremenom zanimat i okolni svijet
Mi se nosimo i dojimo u t2t položaju i to mi je ok, nema puno premještanja, samo moraš imat fleksibilnu cicu
Vježbaj doma, pa kad se ispraksiraš, u šetnju...
onda je u cici problemDosta su male i nisu fleksibine :D
nisu ni moje nešto velike
pretpostavljam da bi trebala malo otpustit sling da joj glava dođe niže. dok ne dode toplo vrijeme, onda možete bilo gdje sjest na klupicu i dojit kako god hoćete. baš je frustrirajuća ova zima![]()
sjednemo u kafić, a ako nam nije nikakvo prikladno mjesto u blizini, onda jednostavno cicamo na stoječki jer su klupice prehladne za sjesti..... raskopčam jaknu, ubundam ga unutra i papa.....
a kad je bio ful mali ja bih se pokrila dekicom ako bi bilo baš hladno.
sad kad je malo veći (17mj) ... objasnim mu da ne može dobit sisu jer ako mu dam sisu onda nema šanse da se pokrijem dekicom jer bi ju on mlatio rukama...ali sad kad je veći uglavnom ju ne traži vani jer je previše okupiran ostalim stvarima.
a i ne boravimo zimi baš tako dugo vani da bi se sjetio sise.