Najviše voli janjetinu koja je baš masna, osim toga jede i ribu i perad, al janjetina oko 3 puta tjedno. Mogu probat s maslacom i kruhom. Sir ni jogurt neće, a taman kad sam htjela probat s vrhnjem mi je pedica rekla da ona nebi nikako još uvodila mlječno, pa čak i do druge godine (mada je u svim tablicama) pa nisam.. Jaja daje 1-2x tjedno, samo žumanjak, rijetko bjelanjak. Al kad on jednostavno odbija manje više sve onda je tak svejedno kaj mu dajemŽivim u nadi da će ta faza proći, isto tako se nadam da je to samo njegova stvar u glavi i da ne postoji neki fiziološki razlog za odbijanje hrane..
Može on bez sira i vrhnja, ali mi nije jasno zašto ne kada i tako pije AD. Neka djeca vole puno manjih obroka tokom dana, ne da im se sjediti za tanjurom. Možeš mu probati da jede sam rukama, kuhane mahunarke, sitno narezanu pancetu, povrće na maslacu...ne moj se bojati prirodne masnoće. Ako jede npr. zobenu kašu dodaj suho voće i bananu,žličicu maslaca. Tako povećavaš hranjivu vrijednost i broj kalorija. Ne znam da li ste počeli sa bademima ,lješnjacima i sl. , to možeš samljeti i posuti po hrani.
Super je npr. punomasno vrhnje sa 30% i bobičasto voće (trenutno smrznuto), smiksaš i dobiješ ukusan desert bez dodanog šećera.