Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dječji tepih puzzle

petrica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno dječji tepih puzzle

Pričala sa upravo sa šogoricom iz francuske koja kaže da su kod njih povukli one dječje tepihe u obliku puzzli iz prodaje jer sadrže spojeve koji nisu pogodni za djecu (formamid) i ona ih nebi trebala stavljati u usta, čak ni udisati. Jel netko ima kakve informacije o tome? I naravno neki savjet za alternativu... Moj malac je sad propuzao i ima ga svuda po stanu ,ali ipak je nekako najsugurniji na njima,jer se još dosta skliže i samim time udara okolo..

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam da li misliš na one gumene puzle koje u sredini imaju abecedu pa se slože na podu ili? Mi smo imali takve i morala sam ih zračiti na balkonu koliko se osjetio iz njih miris pa me ne bi začudilo da su ih povukli. Nikada mu nisam dala da ih grize.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pisalo se ovdje

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja sam čitala o isparavanju formaldehida iz tih puzzli, pošto i sama imam alergiju (testiranu) na formaldehid nikad nismo koristili te puzzle, stavili smo ih, no stalno ih je stavljala u usta pa smo ih makli u roku jednog dana
    i mojoj se jako klizalo (jer smo i tepihe makli zbog njene alergije) po čistom parketu dok joj nismo stavili one kožne šlapice za puzanje, a i kasnije za hodanje

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tatami strunjače su zakon alternativa za te puzzle. Ja sam gledala na TV Slovenija o formaldehidu u tim puzlama, tamo jih nisu povukli ali se kupnja ne preporučuje

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a od cega su napravljanje tatami strucanje. meni to nalikuje na puzzle, a i one cesto znaju imati miris

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I šta sad, kupiti neku alternativu koja će se ustanoviti kao štetna naknadno, (kad kome bude odgovaralo) ili smanjiti rizik do ostavljanja golog parketa i kupovine šlapica or something else pošto i tepih zadržava koješta makar i od prirodnih vlakana? Često čišćenje i pranje, provetravanje, vlaženje prostorije i higijena lica i ruku...
    Ali ostaje problemčić ublažavanja mogućeg pada iz krevetića, a puzzle su bile ok, zlu ne trebalo...
    Ako su kancerogene zbog formamida ili formaldehida ili koznačega, a Lirica je već izlagana tome neko vreme i nije jedina koliko mi se čini to je bilo u dosta masovnoj prodaji, da li se to kao skoro otkrilo ili opet kad nekom odgovara?
    Kad pomislim da ih je kupila Vanesax, pre godinu dana i da je pod jelkicom na njima sa Lirom čekala Ngodinicu i otvarala poklončiće, nekako mi to bezveze sa nama malim ljudima šta se radi i tera nas da sami sebi radimo...a znam koliko je držala do bezbednosti deteta u svemu.

Verovatno da ću naći neku alternativu i puzzlice ostaviti uspomenama, a Lirica neka raste na tatamiju, parketu, ma čemu...

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a sto je sa tatami puzzlama? mi imamo bas te male sa slovima, ali su tatami (barem mislim). kupljene u Everlastu...mislim da se tako zove trgovina....

ima i clanak http://www.vecernji.hr/zivot/zabranj...-clanak-231041

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi nismo u kuci imamli nista na podovima, osim parketa i plocica i malac je vrlo brzo savladao tehniku "ne klizanja". Mislim da je to dobro da se opustis i pustis ga da vjezba motoriku, nego da se zamaras odabirom "manje otrovnog zla"

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa moj mali je vec odavno prohodao, ali posto ni mi nemamo u kuci tepiha, puzzle su na dijelu gdje se on igra (umjesto tepiha), jer bas ne volim da je na parketu,
    malo je hladno.

a super su mi...naucio je slova s tim puzzlama, pa bi mi bilo zao da su otrovne

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi imamo onaj tanak tepih koji sa druge strane ima gumu protiv klizanja. Pere se u mašini na 40C. Ima na sebi motiv ulica tako da su se siti naigrali evo već punih 5 godina

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam večeras naše skupila.
    Nekako mi je sad bez veze ih ostaviti na podu da se malena tu igra kad sam već pročitala da postoji problem.
    E sad treba smisliti nešto novo.
    CM ovo sa tepihom mi se čini dobra ideja posebno još što se pere u mašini.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo isto kupili u 11 mjesecu te puzle u Kopru (u Beba centru) i kad sam htjela u 12 mjesecu kupiti još jedan paket, prodavačica mi je rekla da su povučene iz prodaje jer imaju meki otrovan sastojak i da si pogledam više na njihovim str. Baš šteta nama su bile baš praktične...imamo pločice pa je hladno..i sad ću morati po tepih iako ih ne volim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •