-
dječji tepih puzzle
Pričala sa upravo sa šogoricom iz francuske koja kaže da su kod njih povukli one dječje tepihe u obliku puzzli iz prodaje jer sadrže spojeve koji nisu pogodni za djecu (formamid) i ona ih nebi trebala stavljati u usta, čak ni udisati. Jel netko ima kakve informacije o tome? I naravno neki savjet za alternativu... Moj malac je sad propuzao i ima ga svuda po stanu ,ali ipak je nekako najsugurniji na njima,jer se još dosta skliže i samim time udara okolo..
-
Ne znam da li misliš na one gumene puzle koje u sredini imaju abecedu pa se slože na podu ili? Mi smo imali takve i morala sam ih zračiti na balkonu koliko se osjetio iz njih miris pa me ne bi začudilo da su ih povukli. Nikada mu nisam dala da ih grize.
-
-
i ja sam čitala o isparavanju formaldehida iz tih puzzli, pošto i sama imam alergiju (testiranu) na formaldehid nikad nismo koristili te puzzle, stavili smo ih, no stalno ih je stavljala u usta pa smo ih makli u roku jednog dana
i mojoj se jako klizalo (jer smo i tepihe makli zbog njene alergije) po čistom parketu dok joj nismo stavili one kožne šlapice za puzanje, a i kasnije za hodanje
-
Tatami strunjače su zakon alternativa za te puzzle. Ja sam gledala na TV Slovenija o formaldehidu u tim puzlama, tamo jih nisu povukli ali se kupnja ne preporučuje
-
a od cega su napravljanje tatami strucanje. meni to nalikuje na puzzle, a i one cesto znaju imati miris
-
I šta sad, kupiti neku alternativu koja će se ustanoviti kao štetna naknadno, (kad kome bude odgovaralo) ili smanjiti rizik do ostavljanja golog parketa i kupovine šlapica or something else pošto i tepih zadržava koješta makar i od prirodnih vlakana? Često čišćenje i pranje, provetravanje, vlaženje prostorije i higijena lica i ruku...
Ali ostaje problemčić ublažavanja mogućeg pada iz krevetića, a puzzle su bile ok, zlu ne trebalo...
Ako su kancerogene zbog formamida ili formaldehida ili koznačega, a Lirica je već izlagana tome neko vreme i nije jedina koliko mi se čini to je bilo u dosta masovnoj prodaji, da li se to kao skoro otkrilo ili opet kad nekom odgovara?
Kad pomislim da ih je kupila Vanesax, pre godinu dana i da je pod jelkicom na njima sa Lirom čekala Ngodinicu i otvarala poklončiće, nekako mi to bezveze sa nama malim ljudima šta se radi i tera nas da sami sebi radimo...a znam koliko je držala do bezbednosti deteta u svemu.
Verovatno da ću naći neku alternativu i puzzlice ostaviti uspomenama, a Lirica neka raste na tatamiju, parketu, ma čemu...
-
a sto je sa tatami puzzlama? mi imamo bas te male sa slovima, ali su tatami (barem mislim). kupljene u Everlastu...mislim da se tako zove trgovina....
ima i clanak http://www.vecernji.hr/zivot/zabranj...-clanak-231041
-
mi nismo u kuci imamli nista na podovima, osim parketa i plocica i malac je vrlo brzo savladao tehniku "ne klizanja". Mislim da je to dobro da se opustis i pustis ga da vjezba motoriku, nego da se zamaras odabirom "manje otrovnog zla"
-
pa moj mali je vec odavno prohodao, ali posto ni mi nemamo u kuci tepiha, puzzle su na dijelu gdje se on igra (umjesto tepiha), jer bas ne volim da je na parketu,
malo je hladno.
a super su mi...naucio je slova s tim puzzlama, pa bi mi bilo zao da su otrovne
-
Mi imamo onaj tanak tepih koji sa druge strane ima gumu protiv klizanja. Pere se u mašini na 40C. Ima na sebi motiv ulica tako da su se siti naigrali evo već punih 5 godina
-
Ja sam večeras naše skupila.
Nekako mi je sad bez veze ih ostaviti na podu da se malena tu igra kad sam već pročitala da postoji problem.
E sad treba smisliti nešto novo.
CM ovo sa tepihom mi se čini dobra ideja posebno još što se pere u mašini.
-
Mi smo isto kupili u 11 mjesecu te puzle u Kopru (u Beba centru) i kad sam htjela u 12 mjesecu kupiti još jedan paket, prodavačica mi je rekla da su povučene iz prodaje jer imaju meki otrovan sastojak i da si pogledam više na njihovim str. Baš šteta nama su bile baš praktične...imamo pločice pa je hladno..i sad ću morati po tepih iako ih ne volim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma