Imaju dvije divne teme o djedu mrazu, a dižem ovu jer djelomično spominje ono sto me zanima - skupi pokloni.
Ima punih 9 godina, 3. razred i još uvijek jako, jako vjeruje. Plus sestra od 6 g. A lista im svake godine sve skuplja. Prošle godine su naručili igračaka za skoro 1000 kn i nekako sam uspjela prepoloviti do 500, i prošlo je. Mislim, i 500 mi je puno za gomilu plastike, ali ajde. Ne kupujem sebi odjeću, torbe i cipele, pa može njima

.
Ali ove godine su pretjerali malo. On hoće novi novcati mobitel i zna koji, i samo je 1000 kn. Plus neke igre/igračke cca 500 kn. A ona ni vise ni manje nego Lego frozen dvorac.
I pričam ja njima stalno da je djedica skroman i da mora imati za svu djecu, ali ništa.. kako je Peri i Marici prošle godine donio playstation i tablet? Zbilja, kako? Možda bi trebao postojati neki univerzalni roditeljski konsenzus oko toga? Npr. neki dan sam isto ostala u šoku da nekima zubić vila ostavlja 200 kn. Kod nas je to uvijek i zauvijek ostalo na 5 kn. Kako bi zubić vila uopce nosila novčanicu od 200 kn

? Ali netko drugi je dobio 200 kn, pa ja izmišljam, uglavnom nešto kao, ma krivo si shvatio, to nije moguće

.
Nego taj mobitel... pričam ja njemu, u običnom kontekstu, bez djeda mraz konteksta, da sto će mu novi mobitel, bla, bla, bla... a njegov odgovor stalno završava “Ajde vidjet ćemo hoće li mi ga djed mraz donijeti, pa ako ne, onda ćemo razgovarati o tome”. Sigurno ti ga neće donijeti, ne nosi on skupe poklone. Ali kako znaš, Pero i Marica su dobili plejku i tablet

.
Mislim, mogu ja njega i pustiti da se samo razočara, ali, ne znam... Lastane, any ideas?