Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
Ja stvarno ne razumjem kako ne peglate robicu?
Mislim, i ja bih voljela tako, ali meni sve bude zguzvano. Osim nekih tutica za bebe, ali za starijeg bebana - to moram peglati.
Kako da i ja dojdem do toga da NE PEGLAM??????????
Ja jednako ovako nisam razumjela.
I onda mi je dosadilo peglati (zaista ne volim peglati, ali nikako) i poslusala sam savjet cura - gledam da izvadim iz masine robu cim je oprana. Ako ne docekam (jer stavljam po jeftinijoj struji), ujutro stavim jos jedan ciklus ispiranja. Gledam da stavim susiti tako da stipaljka drzi neki rub, a ne sredinu tkanine. Kad se osusi ves, cim ga skinem slazem ga i zagladim rukom. Bude malo tkanina neravna (to vise nije ni zguzvano), ali se izgladi u ormaru ili u roku od 5 min kad je netko odjene.

Jedino je caka sto MM ni ja ne nosimo odijela i kosulje, cak ni na posao. Njih bi vjerojatno peglala.

Sto se pranja tice, meni s neke robice nisu sisle te zute fleke od stajanja pa je nisam upotrebljavala. Inace, nikad ne perem na vecoj temperaturi od 60 i ne koristim omeksivac (stavim zlicu-dvije octa i 10ak kapi etericnog ulja, ako zelim miris). Fali mi onaj omamljujuci miris kod posteljine (kakav se sjecam da je bio kod bake), ali kad znam koliko su omeksivaci stetni, lakse se pomirim s blazim mirisom (samo) svjezeg i cistog.