Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 174

Tema: Kolika vam je rata struje?

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kolika vam je rata struje?

Znam da se već negdje pričalo o režijama i tako, ali me konkretno zanima koliko plaćate ratu struje, pogotovo ako se grijete na struju i plaćate li po HEP-ovim knjižicama...
    Naime, mi grijemo dnevni boravak sa kuhinjom (jedna uska dugačka prostorija cirka 20 m) sa klimoom od 2,5 KW, dok su nam sobe hladne.
    Od ostalih potrošača: 80l bojler, koji stalno gori, peremo robu u pericili skoro svaki dan, ali kad je jeftina struja (to mislim na 30 stupnjeva, a iskuhavamo možda jednom tjedno), peglanje smanjili na minimum, TV, kompjuter, mikrovalna...
    Nama je došlo sada da smo preplatili struju, a povećali nam mj. ratu i sad bi manje-više zaključno sa svibnjem 2011. mj. bilo oko 970,00 kn
    OK i do sada je bila zimi oko 600-700 kn, a ljeti oko 500 kn, ali ovo mi je došlo kao pravi šok.
    Naši susjedi u istoj zgradi, sa istim potrošačima i načinom grijanja imaju duplo manje!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo oko 350, kuću grijemo na centralno plin, a struju trošimo na uređaje, svaki dan perilica, kompove, onak prosječno
    možeš si sama očitati stanje i otići u elektru. baš je moj mama išla neki dan, rekli su joj da će umjesto rate od 300 kuna (ona sama živi pa joj je bilo sumnjivo), plaćati 120, a još je toliko pretpatila da ne mora plaćati idućih 6 mjeseci. prema tome očitaj brojilo, uzmi račune i put elektre

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod mene struju troše: frižider, suđerica, mašina za robu, comp, svjetla, TV (kuhanje, grijanje, bojler su na plin). Sve što može radi po jeftinoj tarifi. Zimska rata mi je oko 300 kn.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

martinaP, ovo mi je jako puno ako ne grijete na struju. Jesi li sigurna da nisi nešto zaboravila?

vesnare, ivy ti je dala dobar savjet.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas kao kod martine, rata je 250 kuna

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama je rata 150kn. Grijanje je centralno!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

234 kn svi potrošači su na struju, osim grijanja

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naša rata je cca 250kn. Grijanje je centralno i nemamo bojler na struju. Sve ostalo je na struju(kuhanje, perilica suđa, mikrovalna, pećnica, TV i ostale đakonije, fridž.,.. I ja ne pazim kad je jeftina i skupa struja. A svaki dan vrti minimalno jedna mašina veša+sušilica. Nekada i 3 dnevno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nama je rata već godinama oko 100 kn. Nekad bude malo ispod, nekad malo iznad, ali nikad nije viša od 120.
    Grijanje je centralno, na Toplanu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma daaj pa kako je to moguće !? Evo ja to ne razumijem nikako! Vi isto pečete kruh, jelda?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    martinaP, ovo mi je jako puno ako ne grijete na struju. Jesi li sigurna da nisi nešto zaboravila?

Da, zbilja sam zaboravila ne tako male stavke: zimi sušilica, ljeti klima-uređaji. A sušilica radi samo po danu zbog buke.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 14.12.2010. at 13:58

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    234 kn svi potrošači su na struju, osim grijanja

Identično.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama je rata 140 kuna, bila je inače oko 120, ali otkad je mališa s nama češće se pere veš i ja više nemam snage za peglanje i vješanje veša u ponoć, nego peglam kad stignem, a mašinu znam upaliti i prije jeftine struje.
    Imamo dva kompa, veš mašinu, frižider, suđericu, pećnica često radi, TV se ne gasi kad je MM doma, svjetla bi isto mogli češće poštedjeti...
    Fora ti je u tome da i što više trošiš to ti je struja skuplja, mi smo taman negdje na granici do mislim 2000 kWh godišnje kad najmanje plaćaš.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja samo moram da konstatujem da je kod nas struja, izgleda, mnogo skuplja nego kod vas

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi se grijemo na klimu (cca 70 m2), svaki dan barem jedna tura veš mašine i sušilice plus mašina za sudje. Bojler na struju radi non stop, kuhamo na plin jedino pečnica je na struju. Doma smo non stop tako da je i kompjuter stalno na on, pa neka svijetla...
    Ljeti nam je rata oko 300 kn, zimi oko 500 kn. Meni je i to puno pa nagovaram muža da nabavimo mali kamin na drva (romantika)...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja samo moram da konstatujem da je kod nas struja, izgleda, mnogo skuplja nego kod vas
    U RH je struja jako jako jeftina. Al neće to vječno, nažalost.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dok se nismo preselili bila je 232 kn, a sad kad smo se preselili smanjila se na 152 kn. potrosaca je isti broj, ne pazim na skupu i jseftinu struju, pecem dosta, narocito zimi peciva, grijanje u starom stanu je bilo na toplanu, a sad je etazno plinsko.
    od potrosaca na struju imam: perilica, susilica (koja susi onoliko koliko joj sujeda pere i zimi i ljeti), pecnica, frizider, mikrovalna, rasvjeta, TV, komp., usisvac,, napa, dva ovlazivaca zimi. ljeti klima, koju iskreno rijetko koristimo, ja je ne volim.
    ako sumnjas u potrosnju sama izracunaj, pa plati prema potrosenom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ma daaj pa kako je to moguće !? Evo ja to ne razumijem nikako! Vi isto pečete kruh, jelda?
    Već neko vrijeme ga ne pečemo ("Dubravica" u susjedstvu nas je namamila ), ali i dok smo ga pekli nam je rata struje bila u istom opsegu.
    Nemamo suđericu, veš mašina laufa 5 dana u tjednu od 7 (dakle, ne svaki dan, ali skoro svaki), tv je upaljen najviše 1 h dnevno (rijetko dulje), kuham uglavnom na plin (ali pećnica je na struju)... ne kužim, ali rata nam je skoro pa konstantna već nekoliko godina.
    Klimu nemamo, sušilicu nemamo.
    E da, gdje god smo mogli, ugradili smo štedne žarulje.
    Ne vodimo računa o skupoj i jeftinoj struji.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi plaćamo oko 120 kn. Kuhamo na plin, jedino je pećnica strujna. Perilice, TV, komp., ugrađene štedne žarulje (to se isplati u prostorijama gdje se ne pali/gasi često), nemamo klimu i sušilicu, grijanje - toplana.
    Baš je danas elekro striček došao očitati stanje, bumo vidli hoćemo li ostati na istoj cijeni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu shvatiti kako trošite samo toliko struje?
    Mi se ne grijemo na struju , nemamo sušilicu , peglam svake prijestupne , ali kuham na struju.
    Rata 500-600 kn.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi kuhamo na plin i bojler i grijaje su na plin
    plačam cca 130 kn, s time da svako malo peremo pelene na 95. imamo klimu , ali je malo koristimo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i da jako vodim računa kad je jeftinija struja, i trudim se po noći sve oprati

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Frižider, bojler i tv u prosječnom kućanstvu pravi veliku razliku. Oni mogu trošiti puuuno struje ovisno o modelu, veličini i starosti.

Mi smo imali ratu cca 250 kn, ali nam je stigla preplata u cca tolikom iznosu. I meni su par godina stizale rate do 150 kn, ali s ogromnom razlikom pa sam si sama povećala ratu - jednostavno sam više svaki mjesec uplaćivala. Nisam išla do elektre niti zvala.

Mi koristimo perilice i sušilicu, klimu, tv 63 ekran, ali nije puno upaljen, frižider i pećnicu. Ne peglam i ne gore mi svjetla ako nisam u prostoriji.

Ne stižem baš pratiti skupu/jeftinu struju pa daleko više perem/sušim po skupljoj, nego po jeftinijoj struji.

Ništa ne držim na stand by-u.

Grijanje, kuhanje i topla voda su na plin. Zimi mi je rata za plin max 500 kn (kad smo stalno doma), a ljeti cca 50 kn. Stan 60 m2

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu shvatiti kako trošite samo toliko struje?
    Mi se ne grijemo na struju , nemamo sušilicu , peglam svake prijestupne , ali kuham na struju.
    Rata 500-600 kn.
    Ja sam mislila da trošimo užasno puno struje jer su mi ljudi masovno govorili da im račun ne prelazi 200 kn, a tek kasnije sam saznala da im na te račune dolazi ogromna razlika. Elektra je poprilično spora sa usklađivanjem potrošnje s računima.

Postoje razna kuhala na struju. Potrošnja im se poprilično razlikuje. Probaj se informirati malo o tome. Postoji mogućnost da vam tu ode puno struje. Nekad ispadne da se promjena toliko isplati, da u roku od godinu pa i manje isplatiš uloženo. Ekspres lonac također spašava!

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja uopće ne znam kako bi došla do 200 kn bez eventualno kuhanja na struju i klime.
    Doduše, većina naših uređaja je nova i A ili A+ klase potrošnje, ali neki od ovih vaših računa mi nemaju smisla. Dajte to malo prekontrolirajte da vas ne muljaju, nije teško obračunat.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Elektra je poprilično spora sa usklađivanjem potrošnje s računima.
    U Zagrebu usklađuju svakih 6 mjeseci s tim da ti za zimski period uzmu prošlogodišnji zimski period, tako i ljetni.
    I ako nisi tek uselio ili dodao neka nova velika trošila (grijanje, bojler, klima) nemaju mi smisla te velike razlike.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas je sve na struju osim grijanja (centralno).
    Rata je okruglih 246,39 kn.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Oko 200 kn. Trudim se da perilice rublja i za posuđe rade po noći.
    Grijemo se na plin.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ovo su nam sad očitali 07.12. i očitavaju svakih 6 mjeseci. Ovaj put smo i prepratili za zadnjih 6 mjeseci 450,00 kn, a oni nam podignuli ratu umjesto da je umanje!
    MM je zvao i žalio se na rate, pa mu je službenica rekla da nam mogu to smanjiti malo i poslati novu knjižicu, te upozorila da kod njih više nema plaćanja ni donošenja stanja?!
    Prije sam ja sama računala i plaćala po potrošnji i bilo je realnije, ali sada za svako očitanje, makar ga i sam očitao moraš izdvojiti 20,00 kn, a oni i dalje kontaju dug ako nije plaćeno po knjižicama, a očitanje jednostavno ignoriraju.
    Dakle, prošle godine ja očitavala svaki mj. i prijavljivala stanje na internetu, gdje je to bilo i zabilježeno i po izračunu plaćala, ali su nam stizale opomene pred isključenje čak i za 17 kn razlike, jer nismo platili po knjižicama. Na kraju sam od toga odustala.
    Prije nekoliko godina mijenjali smo i brojilo, jer su nam isto rate bile astronomske, a živimo u staroj zgradi izgrađenoj 60-ih godina pa su i instalacije stare.
    Nisam napisala da kuham na plin, na struju je jedino pećnica. Sušilicu nemam, mašinu za pranje suđa koristim možda nekoliko puta godišnje, jer je ne bih mogla napuniti u jednom danu, a ne volim da se gomila i smrdi. Možda je ovo greška?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

120-150kn

grijanje, kuhanje, topla voda na plin

sve ostalo na struju. ne pazim previše na skupu-jeftinu, sušilica suši čim perilica završi (uvijek danju da ne buči noću)
    imamo štedne žarulje i ono što je najbitnije, skoro sve aparate A ili A+ klase. jesu bili skuplji, ali se stvarno isplate

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

vesnare stvarno mi nije jasno kako vam je tako velika rata.
    To izgleda kao da vam netko krade struju, a nije HEP

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ali, ja sam totalno zbunjena. Moje su ljetne rate oko 350, a zimske oko 850. I tako godinama. Nemam klime, grijanje je na norveške radijatore na struju. Imam i limitator. Dva bojlera, mašine za robu i suđe, tri kompa i tri TV. Kuham na plin, rijetko pećnica radi. Oko 9000kW godišnje. I sad sam platila razliku ljetnih rata oko 600 kuna.
    I uvijek točno očitaju.
    Zar je kod nas na moru skuplja i struja ( jer voda je)?
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 14.12.2010. at 19:39

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Dobila razliku za struju ovaj mjesec i rata mi je skočila sa 215,00 na 315,00.
    Bojler na struju (za kupaonu i kuhinju-zajednički) non stop radi tako mi savjetovali na onom besplatnom telefonu za energetsku učinkovitost (prije smo ga palili samo po jeftinoj struji), vešmašina pere po jeftinoj, peglam tone veša po jeftinoj (kad djeca odu spavat), 2 kompa rade non stop, kuham na plin, grijem se na drva, rasvjeta u stanu gori podosta jer mala non stop "štekće", pećnicu slabo koristim, kuhalo za vodu dosta često kuha, mikrovalna samo grije mlijeko, frižider sa 3 ladice škrinje. Nemam usisavač, suđericu, sušilicu, klimu, TV.
    Ma meni je to jako puno struje.
    Koji su najveći potrošači struje?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mravica prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila razliku za struju ovaj mjesec i rata mi je skočila sa 215,00 na 315,00.
    Bojler na struju (za kupaonu i kuhinju-zajednički) non stop radi tako mi savjetovali na onom besplatnom telefonu za energetsku učinkovitost (prije smo ga palili samo po jeftinoj struji), vešmašina pere po jeftinoj, peglam tone veša po jeftinoj (kad djeca odu spavat), 2 kompa rade non stop, kuham na plin, grijem se na drva, rasvjeta u stanu gori podosta jer mala non stop "štekće", pećnicu slabo koristim, kuhalo za vodu dosta često kuha, mikrovalna samo grije mlijeko, frižider sa 3 ladice škrinje. Nemam usisavač, suđericu, sušilicu, klimu, TV.
    Ma meni je to jako puno struje.
    Koji su najveći potrošači struje?
    A u avataru u pozadini TV.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

da i nasa rata je skocila,sa 250 na 315 kn,puno mi je ,ali kad sagledam da mi je sve na struju osim grijanja ,možda i nije tako puno.kod mene svaki dan pere jedna masina suđa,jedna veša,kuham svaki dan,tv.je upaljen od 17 sati do iza ponoci i svjetla mi gore non stop u stanu i naravno komp je uvijek upaljen.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ivancice meni se cini da je to komp i peppa pig

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

prijavljujem zimske rate od 600-900 kn

imamo protočni bojler (kao privremena stavka koja već 10 g radi)
    komp radi cijeli dan,suđerica svaki dan,mašina svaki drugi i bar njih se trudim uključivati po noći.
    svjetla,frižider,tv,grijanje centralno..pećnica,i to je otprilike to...

s tim da ja ne mogu očitavati struju,jer imam neko "novije" brojilo koje se ne može očitavati bez aparata...

puno mi je to...ljetne rate budu po 350-500 kn i po ljeti rade 2 klime.

još mi došlo za platiti 1000 kn duga + ove nove rate....

ma joj

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali, ja sam totalno zbunjena. Moje su ljetne rate oko 350, a zimske oko 850. I tako godinama. Nemam klime, grijanje je na norveške radijatore na struju. Imam i limitator. Dva bojlera, mašine za robu i suđe, tri kompa i tri TV. Kuham na plin, rijetko pećnica radi. Oko 9000kW godišnje. I sad sam platila razliku ljetnih rata oko 600 kuna.
    I uvijek točno očitaju.
    Zar je kod nas na moru skuplja i struja ( jer voda je)?
    Pa nije, ali totalno mi je pod upitnikom ovakva razlika???? Jer i mi imamo isto ovako navedene rate, s tim da mi imamo klimu koja radi samo preko ljeta. Zimi ev. onako u prijelazno doba ujutro da malo temperira - npr. prije posla. Grijemo se na drva, ne na struju. I isto limitator imamo i jedan komp i Tv manje neg ti. Sve ostalo isto.
    Nama je razlika došla 360 kn - evo baš ju prije dva dana platila.
    Posljednje uređivanje od Hady : 14.12.2010. at 21:31

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

rate se kreću od 350-400 kn. kuham i grijemo se na plin!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čini mi se da sam ja pobjednik,
    ljetna mjesečna rata oko 600 kuna, zimska oko 2000 (slovima dvije tisuće kuna ).

Imamo centralno na struju i sve kućanske aparate na struju (štednjak, hladnjak, perlica, sušilica, suđerica, bojler, pegla).
    I ne, ne grijemo stan na 25 stupnjeva, termostat regulira temperaturu između 20 i 21°C, grijan je dnevni boravak i dječja soba, ostali su radijatori UVIJEK isključeni.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam si isto koma sa strujojm, mi je naime ne plačamo iako svaki mjeset trubimo da želimo sudjelovati ali njeovi kažu da ne treba i da će oni dok mogu tako da ne znam koliko iznose,ali zato svaki puta kada dođe razlika nama tupe da je došlo 1000 kn razlike,a ne daju nam da platimo, no to je druga prića,...
    Stvar je u tome da mi želimo uvesti kontrolno brojilo za svoju kuću, naime imamo jedan priključak a dvije kuće, pa da mi sami svoje plačamo, jer eto naša kuća je nova sa svim novim aparatima A kat i pazimo, iako imamo sve aparate i sušilicu i pazim što više dok je jeftinija struja.
    A oni sve iz doma Franc Josefa, friđ preko 20 g, mašina 15, škrinja 10, a sad je još šogica dofurala svoju sušilicu kod njih jer će tamo živjeti i rata valjda skočila,.... Mislite li da starost uređaja toliko pogoršava stanje, jer od kada smo odjelili vodu naša rata je duplo manja od njiihove....(preu veš većinom na ruke, ne pitajte?!?!?)

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

http://ocitanja.hep.hr/

već je netko stavljao ovaj link, ali nije zgorega ponoviti

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

350 kn rata

Veš perem cca3-4 xtjedno, nemam perilicu za suđe, grijemo se na centralno-plin.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da je cijena struje ista za sva kućanstva u HR.
    Bojleri za toplu vodu su veliki potrošači, grijanje najveći (doslovno ždere struju).
    Možda vama koji ste u kućama netko krade struju?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo 1200 kn, ali to su tri stana. Znači 400 kn po stanu.
    Zvuči dosta, ali kad sve pobrojim i nije tako strašno.
    Znači svi aparati x 3 i još se dosta koristi struje u radioni.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A u avataru u pozadini TV.
    Imam 2 kompa na jednom je TV kartica preko koje gledamo TV. Fizički TV nemamo! U avataru u pozadini je moj komp na kojem Leona gleda Peppu praščić preko You tubea.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bome Mravica, što si sve nabrojala, rata ti je prepremala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

niko im ne krade, nego imaju (ako se griju na struju) vrlo lako neodržavane bojlere i lošiju izolaciju kuće, jeste i o tom elementu razmišljali? Ne krade se tako lako.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Koliki je pegla potrošač struje?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je za ratu struje vazno imate li jednotarifna ili dvotarifna brojila
    jednotarifna broje samo skupu struju
    dvotarifna skupu i jeftinu (jeftina je ok mislim 9 ili 10 navecer pa do ujutro ne znam u koliko sati)

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •