Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Mala beba od šest godina :-)

niaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Mala beba od šest godina :-)

Evo i nas,napunili smo šest!Molim par savjeta...kada su vaša djeca počela spavati sami u svom krevetu cijelu noć,moj maleni (veliki) još se po noći budi i dolazi u moj krevet,kad ga vratim nazad u njegov,opet se za par sati probudi,tako da ne znam više šta da radim,pričam sa njim i govorim kako je velik, i kako mora spavati sam, ali ništa,ujutro budem za ništa i na kraju ga pustim kod sebe od umora...ali kako uspjeti,koja vi iskustva imate?Hvala

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nikako. Isto kao i ti vraćam dok ne posustanem, onda ili ih ostavim skup s nama pa se svi 4 tiskamo, ili ja ili mm, a nekad i oboje odemo u njihovu sobu. Onda ni ne skuže da nas nema. Njima je valjda bitan taj osjećaj sigurnosti koji imaju u našem krevetu.

Moji su 4 i 7,5 godina.

Valjda će kad nađu cure prestati dolaziti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro došli!!!

moja cura je spavala samnom u krevetu do 7 godina i 4 mjeseca
    povremeno je spavala u svojoj sobi, ali to je bio više izuzetak od pravila
    nije htjela i gotovo
    i da njoj ne treba krevet u sobi, da joj samo zauzima mjesto na kom bi se mogla igrati i zašto smo joj kupili krevet.....
    i onda se noć prije prvog dana škole preselila u svoju sobu
    samoinicijativno
    i više ne želi ni čut da bi spavala samnom
    ponekad je za vikend namolim, jer meni fali njeno ritanje, ali to je možda 1x mjesečno

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

nikako, a ja više i ne pokušavam, dijete me treba i to je to. ponekad spavamo svi skupa, ponekad nas dvije a mm posebno, nekad obrnuto, nekad solo svak u jednoj sobi! uglavnom, dijete se voli pomaziti i čitamo neku knjigu prije spavanja obvezno, a i tada je najraspoloženija za ispričati što joj se desilo taj dan, što je muči, što joj je bilo lijepo u školi, što joj je rekao M. a što F.I ja nekako baš uživam u tim momentima, pa ponekad i sama zaspem.

makar ja baš i ne volim kad me noću probude noge u rebra, peta u glavu, i tako. a s druge strane, bude li na mater neće do srednje škole izaći iz mog kreveta! da, ima 7 godina.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ah istu muku(slatku) mucimo,moji su 6,5 i 4 god.Nemam nista protiv sto dođu k nama u krevet ,samo sto onda nemamo mjesta svi cetvero ,pa se nitko od nas ne naspava.Meni to spavanje stvarno nesmeta,nego gustam ,jer znam da ce to potrajati jos neko kratko vrijeme!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej spava u svom krevetu od 15 mjeseci, ali još uvijek smo svi u istoj sobi i još mu ponekad dođe usred noći da se uvuče u moj krevet.
    Odleži tako nekoliko minuta, onda ga ja blago pošaljem natrag (jer mi je prevelik već pa nema mjesta, ja ne mogu zaspati), on se vrati u svoj krevet i spava dalje.
    Mene ne smeta... znam da neće još dugo tako.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je počela sama spavati u svom krevetu i u svojoj sobi sa pet godina, ali sa pet i pol je prestala

Od tada svaku noć dolazi k meni u krevet, spavamo u čudnom rasporedu o kojem je bolje javno ne pričati

Moramo ju i uspavljivati, i to sad traži da legnemo k njoj u krevet dok ne zaspe.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj veliki dečko spava u svojoj sobi i u svom krevetu od svoje malo više od druge godine...Eh da...Nitko ga nije tjerao. vidio pripremljen krevet, uređenu sobu i sam poželio spavati sam. I uopće se ne budi i nije budio noću. Spava kooooooo top!
    Mene neke druge stvari muče, ali to je za neku drugu temu...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kada smo uređivali dječju sobu MM je brojio kako klinci u svojoj sobi imaju komp,DVD,telku...a mi u svojoj ništa..e pa,već sljedeće noći je završio u njoj i ja to zovem momačka soba
    I tako je do danas.Ja spavam s njima u bračnom a imaju 6,5 i 4.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa nije mala beba nego se voli malo pomaziti,pa nije to neobicno...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa Vidi poruku
    pa nije mala beba nego se voli malo pomaziti,pa nije to neobicno...
    Baš, slažem se s tobom, moj sin je spavao s nama do nekih 7, onda je jednostavno sam odlučio otići u svoju sobu, i danas voli ponekad spavati kod nas...meni je to lijepo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moj Lovro je u svom krevetu od svoje 3 godine. No njegov krevet je prislonjen uz naš. :keez: (to je bio jedini njegov uslov da počne spavati u svojem krevetu. On ga je sam dogurao do našeg.)

Ako uspijemo krevet odmaknuti od našeg u drugi kut sobe... bit ćemo na konju.

No, ukrca mi se ponekad u krevet... i uživam u tome. Znam da još neću dugo...kad krene pubertet i cure, bit ću sretna ako ću ga moći poljubiti.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A zasto vam klinci ne zele spavati u svojoj sobi/krevetu?
    Znate li razlog?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i nas u novoj dobnoj skupini

Nama se M seli preko noći. jednostavno se probudi u neko doba, ode piškiti ili ne i uvuče se kod nas. Nekad ponese plišanca, nekad ne. Nikad nas ne budi, jednostavno se sklupča gde ima mesta, pokrije se ako ima čim a ako nema spava tako .

Meni ne smeta. Čak mi je žao što i B ne dolazi (tačnije dođe samo kad je bolestan ili ružno sanja - cirka 2 puta godišnje). Mm ponekad ne može ponovo zaspati pa se on odseli u M-ov krevet i tamo dovrši noć.

Uopšte to ne smatram bebastim ponašanjem. On dosta i sanja pa se neretko uplaši sna i zbog toga dođe. A ponekad mu jednostavno više prija naš krevet - tu je na mm-a, taj zna u sred noći ustati i jednostavno preći na trosed ili u gostinsku sobu bez ikakvog njemu poznatog razloga sem onog ''jednostavno želim promeniti mesto''

Inače su prešli u svoju sobu (zajedničku) sa 3 godine. Ne uspavljujemo se godinama - večernja toaleta, pričica i maženje, kiss i ušuškavanjew i laku noć
    Posljednje uređivanje od clumsy mom : 29.12.2010. at 10:28

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I naš se još seli tijekom noći, ponekad kad se probudi za WC. Meni ne smeta, istina da se ne naspavam onda, ali svjesna sam da će brzo doći vrijeme kad to više neće raditi, stoga uživajte u tim trenutcima.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moje dvije su potpuna suprotnost!
    starija (skoro 6,5 g) spava kao top cijelu noć osim ako ponekad ružno sanja a mlađa (skoro 5 g) više spava s nama ili nekim od nas nego sama. zato smo se odrekli manjih kreveta tako da se možemo seljakati do mile volje, kako kome odgovara.
    uopće nam ne smeta sve to jer sigurno neće vječno trajati, a i volimo se maziti i osjetiti male ručice oko vrata i nožice koje gura u piđamu da se zgriju
    /raznjež/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto vam klinci ne zele spavati u svojoj sobi/krevetu?
    Znate li razlog?
    kao sisavci trebaju bliskost sa ostatkom copora (pogledaj kako funkcioniraju majmuni)

ako ne filtriras sto slusa i gleda tu imas plodno tlo za nocne more i strahove

ako na pogasis TV, kompjuter i razlicite konzole za igranje bar 2 sata prije igranja dijete se ne moze opustiti i zaspati

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije dvije noći nam se princeza (9,5 godina!) uvalila u krevet jer je ružno sanjala.
    Naša djeca spavaju u svojim krevetima, ali ih još uvjek ih mm i ja uspavljujemo, znači legnemo k njima u krevet i malo se pomazimo i grlimo dok ne zaspu (puno puta mi zaspemo prvi, pa se probudimo u neko gluho doba, strgani od uskog kreveta, neoprani...). Shema je otprilike: jednu večer ja, drugu večer on, jednu večer nju, drugu večer njega. Kojiput nas oboje njih oboje. Jednu večer je princeza rekla kako je ona prevelika da bi ju trebalo uspavljivati. Sinko je to jedva dočekao, jer je to značilo da je sad svaka večer njegova. To ju je držalo nekih 4-5 dana, a onda je zaključila kako i nije baš toliko prevelika.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •