Evo i mene u ovom kutku potaknuta jednim danasnjim susretom, ali i prijasnjim iskustvima.
Bila sam kod cure iz srednje nakon sto se nismo kvalitetno druzile dosta godina (srele bi se u prolazu).
Veselila sam se tom susretu i stvarno se nadala da cemo se lijepo i kvalitetno napricati (imamo o cemu).
Ali, umjesto toga ona je stalno pricala o sebi, o tome sto se njoj izdogadjalo proslih godina, o svojim stavovima, o svojim problemima, o svojim planovima........
Slusala sam ju i na pocetku se nadala da ce pokazati zanimanje i za nesto iz mog zivota, ali nista od toga. Vidjela sam koja vrsta razgovora (tj. njenog monologa) me ceka, razocarala se u sebi, poslusala njene price i nakon pristojnog vremena rekla da moram ici.
Nakon toga me pitala par pitanja, ali reda radi......meni to u tom momentu vise nije nista znacilo....
Ono sto me zabrinjava je da nije samo ona takva, oko sebe imam jos takvih zenskih osoba (ne mogu ih nazvati prijateljicama) koje samo o sebi pricaju i sve me nekako vise i vise pogadja to sto rijetko tko pokaze istinsko zanimanje za svog sugovornika.
Imam dvije prijateljice koje me iskreno pitaju kako sam i pazljivo slusaju kada im prican, a ja im uzvracam isrom mjerom.
A ostalo.......srce me boli......i jako sam razocarana jer je sve vise slucajeva kao s pocetka ovog posta.
Netko je rekao:
Imamo dva uha i jedna usta da bi dvostruko vise slusali nego pricali
Ali, u mojoj okolini to nije tako.
A zasto?
Zasto ljudi sve vise imaju potrebu samo pricati o sebi, samo ja, ja, ja....