Results 1 to 13 of 13

Thread: aaajmo, cure... pomagajte - hitno!

  1. #1

    Default aaajmo, cure... pomagajte - hitno!

    buraz mi se ženi u subotu (niš veliko, samo nas par) i ja sam zadužena za tortu. trebam recept za tortu od čokolade, s čokoladnom kremom, komadićima čokolade - ju get d pikčr. radit ću ju u obliku rastvorene knjige i pokrivat ticinom. ajd!

  2. #2
    enya22's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,645

    Default

    Evo moj uvijek uspjesan recept...

    COKOLADNA TORTA S ORASIMA

    TIJESTO:
    30 dkg secera
    4 jaja
    1 dl skuhanog kakaa
    20 dkg glatkog brasna
    15 dkg mljevenih oraha
    1 prasak za pecivo

    malo ruma i kakao za natapanje

    KREMA: 21 dkg secera
    6 jaja
    1 vanilin secer
    21 dkg naribane cokolade
    21 dkg maslaca

    nekoliko polovica oraha za ukras

    Tuci zutanjke, secer i kakao da dobijete gustu sjajnu smjesu. Umijesati orahe i brasno s praskom za pecivo. Umijesati snijeg od bjelanjaka (pazljivo).
    Ukljuciti pecnicu. Nauljiti kalup i pobrasniti, uliti tijesto.
    Peci 5’ na 200°C, dalje jos 1 sat na 150°C.

    Krema: skuhati jaja, secer i cokoladu “na pari” (stuci mikserom i mijesati u posudi uronjenoj u vecoj posudi u kojoj kuha voda). Kad se zgusne dodati vanilin secer. Ohladiti. Mikserom izraditi maslac i umijesati u hladnu kremu.

  3. #3

  4. #4

  5. #5

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Ja ti predlažem svoju, sve jako jednostavno, a zaista fino. Biskvit mekan... pogledaj i prosudi. Recept je za kremu, ali u njemu ti je naveden i recept za biskvit.http://www.coolinarika.com/recept/sw...ucne-radinosti

  6. #6

    Default

    hvala vam, curke, malo ću kombinirati od svega ponešto. tenxić!

  7. #7
    ana.m's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Zagreb,wild west
    Posts
    9,219

    Default

    Ovo je jako fina torta ali nikako ne može u kombinaciju s ticinom.

  8. #8
    Rozi's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    tu negdje u Zgb
    Posts
    240

    Default

    i meni se čini da su ove premekane da gore ide ticino. ali nisam ih pravila...

    evo recepta ovdje s foruma koji je jaaako čokoladan , a torta mi je ispala dovoljno kompaktna da mislim da može gore i ticino (stajala je u hladnjaku čitavu noć da se krema stisne)

    http://forum.roda.hr/threads/7046-Tr...olate-truffles (ja samo u kremu stavila 500 g čokolade i 600 ml Hole vrhnja - ispalo je ok)

  9. #9

    Default

    našla neki recept na kraju na coolinarici i napravila tortu i bila je predivna i preukusna i šta je najvažnije buraza i dragu oduševila. da znam stavit sliku - stavila bi pa da vidite

  10. #10

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Stavi ti nama link na recept, da mi vidimo kakva je to tortica

  11. #11

    Default

    http://www.coolinarika.com/recept/753639/

    to je to! s tim da sam ja stavila kremu u sredinu tak da može ticino s ukrasima na vrh. i fakat je bombastična!

  12. #12

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    Vjerujem da je fina, jako volim ganache kremu, ali svejedno isprobaj moj prijedlog što sam ti linkala, ako ti se bude dalo. Meni je taj biskvit zaista otkriće, a krema je već široko poznata...

  13. #13

    Default

    na zapovijed, draga.. ne treba me puno nagovarati na desertiće.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •