-
Prestanak dojenja-pitanje
Dijete mi ima 14 mjeseci, sada dojim samo prije spavanja jer već odavno ne želi preko dana. Količina mlijeka mi je minijaturna pa iza dvominutnog dojenja prije spavanja uvijek dobije bočicu. Ukratko-primjetila sam da mu dojenje apsolutno išta više ne znači, niti to voli, pa sam odlučila prestati. E sad, ja nemam problema s tim da će djetetu faliti (problem koji obrađuju svi tekstovi o prestaku dojenja), nego me zaima mogu li samo odjednom prestati dojiti? Ima li šanse za mastitis ili ipak ne budući da je to dojenje takvo minimalno zadnjih mjeseci?
-
Moj je bio više nego duplo stariji kad smo prestajali. Isto smo bili na jednom mini podoju za laku noć. Ali doslovce, dva puta povuče i gotovo. Ja se nisam izdajala, makar mi je dosta dugo išlo par kapi mlijeka kad bi stisnula.
Ja bi rekla da ne izdajaš, ali pogledaj kako ti bude, ako osjetiš da bi trebala, izdoji.
Toliko dok se ne javi netko pametniji
-
-
A. je bio star 13 mj. kad smo prestali. Prije definitivnog prekida je imao 2-3 podoja po noći. Nisam imala nikakvih problema, možda 2 puta sam lagano ručno izdojila mrvicu da ne smeta i to je bilo to. Par kapi sam uvijek mogla izdojiti, čak i 2 god nakon prestanka dojenja.
-
isti problem.
moja je curka 2 godine i 4 mjeseca i zadnja cca 2 mjeseca doji samo za uspavljivanje i to samo lijevu stranu.
prije par dana nije sisala za spavanje 2 dana za redom, pa je opet sisala. mislim, prestat ćemo definitivno ovih dana, jer vidim da joj više ne fali.
no, problem je što su moje grudi nabrekle sa strane, ne u smislu da su prepunjene već ona nabreknutost kao u trudnoći.
pijem pilule već dugo (cerazette koje idu uz dojenje) ali sam svejedno pomislila na trudnoću jer to traje već par dana a upravo ta nabreknutost mi je bila prvi simptom u prvoj trudnoći.
jel to normalno, jel se događalo i vama?
svejedno ću kupit test u ponedjeljak, ali da ipak čujem i tuđa iskustva.
-
Kod mene je bilo isto kao kod UdavDave, a ja sam bila iskusna (teška) mastitičarka i frenetično sam pratila situaciju nakon zadnjeg podoja. Ništa se nije desilo. Ni prepunjenost, ma nisu se punile u opće, samo je bilo mlijeka za istisnut (što sam u strahu izbjegavala prva dva mjeseca nakon prestanka). Znalo me žignut kao kod soora, znalo me zapeč kao kod letdowna ili zaboliti kao kod zastoja, ali se ništa nije dešavalo. Ja bih panično prepipavala, a sve je prošlo savršeno.
Mislim da treba pratiti, ali mislim da se ne trebaš brinuti.
P.S. pomažući jednoj mami shvatila sam da se u vezi prstanka dojenja u glavnom govori o emotivnoj strani, a gotovo nigdje (ne mislim samo na RODU) nisam našla konkretnih informacija o "tehničkim" detaljima kako ispratiti prestanak dojenja i prestanak laktacije.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma