Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Osjećam se užasno - HIPOTIREOZA???

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Euthyrox uzimaš uvijek ujutro natašte, cca pola sata prije doručka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tablete obavezno na prazan želudac, odmah po buđenju i onda pola sata ništa ne jesti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Za ove kojise boje da tablete ne djeluju.
    Meni je trebalo barem 3mj da prestanem dobivat na težini, barem 6mj da mi se vrati malo fizičke energije, čitava godina da izađem iz stanja potpune ravnodušnosti (počnem plakati i smijati se)
    Tako da, strpljenja.
    Preporučujem i dossssta kretanja, jer se cirkulacija od hipotireoze totalno uništi.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam danas dobila svoju terapiju, dr. rekao točno onako kako je martinaP napisala, malo ćemo snizit tsh iako je u granicama i nadomjestit hormone i za 6 tjedana kontrola, tad bi se trebao vidjeti neki rezultat. Terapija 25mcg. No, na UZV-u mi je rečeno da imam čvor na lijevom režnju i da ga treba pratit. Malkice sam se zabrinula..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 04.11.2013. at 22:53

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Evo meni nakon 2 mjeseca terapije eutyroxa od 75 mcg. hormoni u balansu, dr.mi rekla da nastavim tako, pa za 2 mjeseca opet na kontrolu. Ja se osjecam puno bolje.
    I pocela sam uzimati kako ste rekle na prazan zeludac.
    Sto se kilaze tice ja se ne debljam, u trudnoci dobila 10 kg. sada nakon 6mj.imam 2 kg viska, sto mi nije problem nikakav. Ali da mi se raspolozenje mijenja samo tako, to stoji...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam zbog čvorića i cisti na štitnjači ( otkriveno na redovnom sistematskom) išla vaditi hormone, naravno privat jer dok dočekaš da dođeš na red u bolnici, možeš i umrijeti.
    Nalaz hormona:

TSH 1,6 ref ( 0,4 - 4,0 ) vađeno prije trim mjeseca je bio na 0,9
    T4 82,1 ( 58- 161 )
    T3 1,25 L ( 1,3 - 2,6 ) granično nizak ali ovo mi nije prvi puta da je jedino T3 snižen i to uvijek malo ispod granice.

Antitjela

anti TG - < 20 ref < 40
    anti TPO 10,9 < 35

Već neko vrijeme sam umorna, pospana ( ali često ne mogu zaspati), koncentracija mi je skoro na nuli, pamčenje nikakvo, nervozna, luda, razdražljiva, plačljiva, kile idu gore bez obzira što ne jedem puno i šazim na prehranu zbog gastritisa.

Također mi je prema nalazu sistematskog svaki i kolesterol osim onog nekog na T povišen.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •