-
Euthyrox uzimaš uvijek ujutro natašte, cca pola sata prije doručka.
-
Tablete obavezno na prazan želudac, odmah po buđenju i onda pola sata ništa ne jesti.
-
-
ja sam danas dobila svoju terapiju, dr. rekao točno onako kako je martinaP napisala, malo ćemo snizit tsh iako je u granicama i nadomjestit hormone i za 6 tjedana kontrola, tad bi se trebao vidjeti neki rezultat. Terapija 25mcg. No, na UZV-u mi je rečeno da imam čvor na lijevom režnju i da ga treba pratit. Malkice sam se zabrinula..
Posljednje uređivanje od klaudija : 04.11.2013. at 22:53
-
Evo meni nakon 2 mjeseca terapije eutyroxa od 75 mcg. hormoni u balansu, dr.mi rekla da nastavim tako, pa za 2 mjeseca opet na kontrolu. Ja se osjecam puno bolje.
I pocela sam uzimati kako ste rekle na prazan zeludac.
Sto se kilaze tice ja se ne debljam, u trudnoci dobila 10 kg. sada nakon 6mj.imam 2 kg viska, sto mi nije problem nikakav. Ali da mi se raspolozenje mijenja samo tako, to stoji...
-
ja sam zbog čvorića i cisti na štitnjači ( otkriveno na redovnom sistematskom) išla vaditi hormone, naravno privat jer dok dočekaš da dođeš na red u bolnici, možeš i umrijeti.
Nalaz hormona:
TSH 1,6 ref ( 0,4 - 4,0 ) vađeno prije trim mjeseca je bio na 0,9
T4 82,1 ( 58- 161 )
T3 1,25 L ( 1,3 - 2,6 ) granično nizak ali ovo mi nije prvi puta da je jedino T3 snižen i to uvijek malo ispod granice.
Antitjela
anti TG - < 20 ref < 40
anti TPO 10,9 < 35
Već neko vrijeme sam umorna, pospana ( ali često ne mogu zaspati), koncentracija mi je skoro na nuli, pamčenje nikakvo, nervozna, luda, razdražljiva, plačljiva, kile idu gore bez obzira što ne jedem puno i šazim na prehranu zbog gastritisa.
Također mi je prema nalazu sistematskog svaki i kolesterol osim onog nekog na T povišen.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma