Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Glazbena inteligencija

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Glazbena inteligencija

Znam da ovdje ima glazbenika, pa me zanimaju neke stvari...
    Znam da se glazbena inteligencija, draga mi je ova podjela inteligencije na grane, , razvija među prvima.

Beba pokazuje izrazitu sklonost glazbi, od slušanja do nekakvog primitivnog pjevušenja... Uspoređujući sa starijim, gdje je sada čini mi se sluh u nekakvom prosjeku, beba je stvarno osjeća glazbu.

Kako dalje razvijati? Naravno da nemam namjeru slati dijete u gl. školu prije 3 razreda, niti raditi malog Mozarta, ali me čisto zanima što struka govori o tome...

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam glazbenik ali evo mog iskustva. Od kako se M. rodio okružen je glazbom. Još kao bebi puštala sam mu repertoar od Mozarta do odabranih dječjih pjesmica-što ga je umirivalo. Pjevam mu od kad se rodio. Imam kod kuće klavir i znala sam svirati dok sam bila trudna,a sada "sviramo" zajedno. Mislim da je dovoljno okružiti dijete glazbom,a ono će vremenom već pokazati stupanj svog afiniteta. Mi volimo i slikovnicu "Poohova sviralica" odlična je.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Puno joj pjevati, plesati s njom, pljeskati ili udarati stapicima jedan o drugi, mozda nabaviti mali synthesizer pa pustiti djetetu na volju neka samo proizvodi svoju glazbu (kada bude malo vece)...drugim rijecima, ako je glazba sastavni dio vaseg zivota, tada ce se i beba glazbeno razvijati. Preporucujem i neki djecji zbor kada bude malo veca, mislim da ima zborova koji primaju djecu od 3-4 godine starosti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure su ti dobro rekle - čim više pjevati, pljeskati, plesati, slušati glazbu, a kasnije, ako pokažu želju, upisati u glazbeni vrtić, ili u glazbenu školu (ni moje neće ići prije 3. razreda, naravno, ako to budu same željele).
    Slatke su i blok flaute, mali sintići, ksilofoni, štapići - neka improviziraju i uživaju, potpuno slobodno.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Lidlu će uskoro biti povoljnih glazbenih setova (ksilofon,udaraljke...)za malene. Imaju ih jednom godišnje.Mislim da nisu loši za improvizaciju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam glazbenik ali evo mog iskustva. Od kako se M. rodio okružen je glazbom. Još kao bebi puštala sam mu repertoar od Mozarta do odabranih dječjih pjesmica-što ga je umirivalo. Pjevam mu od kad se rodio. Imam kod kuće klavir i znala sam svirati dok sam bila trudna,a sada "sviramo" zajedno. Mislim da je dovoljno okružiti dijete glazbom,a ono će vremenom već pokazati stupanj svog afiniteta.
    Ovako nekako bilo je i kod nas. Sad ide u glazbeni vrtić i tvrdi da će biti glazbenik kad odraste i svirati u orkestru haenka

Ipak, iako nisam iz glazbene struke, obrazovanjem nisam ni jako daleko od nje, pa se usuđujem dati par preporuka:
    -nemojte kupovati djetetu one elektronske igračke koje sviraju razne pjesmice (a puni su ih dućani i djeca se lako navuku na njih) - bolje da isprobavaju s "pravim" instrumentima (štapići, zvečke, bubanj i sl.).
    -u usporedbi drvenog i metalnog ksilofona, prednost bih dala metalnom, iz tehničkih razloga (iz drvenog su počeli ispadati šarafi, pa smo ih morali pritegnuti, a onda se izgubila intonacija među tipkama!)
    -od dječjih pjesmica, probajte naći snimke gdje djeca zaista čisto pjevaju, a ne deru se... nama se izvrsnim pokazao CD "Igrajmo se stonoge", npr.
    -od klasične glazbe, postoje djela koja su kao pisana za djecu - tu mislim na "Peću i vuka" S. Prokofjeva, zatim "Karneval životinja" C. Saint-Saensa - mi smo s tim počeli, zatim je tu vječna "Čarobna frula", pa Smetanina "Vltava"... spisak bi bio podugačak, danas već ima svoj omiljeni repertoar klasike koja je djeci pristupačna i lako ulazi u uho.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi volimo i Vivaldijeva 4 godišnja doba.
    Mislim da je ovaj Lidlov ksilofon metalni.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pratim ovu temu, pogotovo jer sam sama potpuni glazbeni antitalent, a dijete mi od prvog dana pokazuje iznimnu sklonost glazbi, srećom pa je tata sklon glazbi

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dječji zborovi su meni zakon za djecu koja pokazuju glazbene sklonosti. Ja sam krenula u prvom razredu i imam prekrasne uspomene. Priredbe,natjecanja (na kojima smo jako puno puta pobjeđivali). Puno ovisi o profesoru-moja je na sreću bila vrhunski stručnjak.Danas ima zborova i za manju djecu-pa ako se djetetu svidi-zašto da ne (druženje plus glazbeno obrazovanje).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Mi volimo i Vivaldijeva 4 godišnja doba.
    I kod nas je Vivaldi vrlo popularan.
    A da stvar bude bolja, ove godine su ga i u vrtiću puno slušali, i sad za Božić pripremaju predstavu na temu Vivaldijeve "Zime".

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas je Vivaldi vrlo popularan.
    A da stvar bude bolja, ove godine su ga i u vrtiću puno slušali, i sad za Božić pripremaju predstavu na temu Vivaldijeve "Zime".
    Prekrasna tema!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •