Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Menstrualni bolovi u trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Menstrualni bolovi u trudnoci

U 19 tt sam. i danas cijeli dan osjecam nekakve kao menstrualne bolove u donjem djelu stomaka. Nije mi se nikad prije desavalo.
    Dali je imao netko vec slican problem, neznam sa da radim, nije ugodno na trenutke, a nedjelja je, nista do sutra dok ne zovem gin.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bok Mirnica,

Ja sam nekad znala osjecati lagane bolove, vjerojatno od rastezanja maternice, ali jako kratko je to trajalo. Ono, kao nesto bi osjetila i odmah bi stalo. Nikako ne cijeli dan.
    Jel mozes nazvati nekog dezurnog ginekologa i pitati za savjet?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imaju li ti bolovi kakav pravilan razmak?
    Moze li se mjeriti?
    Ja bih na tvom mjestu ipak otisla do bolnice, bolje da oni pogledaju je li sve ok

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

meni je tako bilo jako često, u različitim stadijima trudnoće, osjećala sam svaki pomak maternice, nekad je probadalo, nekad je bol bila tupo menstrualna, mislim da je to normalno, samo smo vjerojatno malo osjetljivije...

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni se to desi otprilike jednom tjedno. Sad sam u 29tom tjednu, a prvi put samo osjetila prije cca 2 mjeseca.
    I baš je kao za vrijeme menstruacije, bol u donjem dijelu trbuha. nekad dosta jaka. Legnem se i nekad treba i do sat - dva da mi prođe. Gin kaže da je to o.k. dok god prestane nakon tako nekog vremena i ne javlja se neprekidno. I eto fakat funkcioniram s tim.
    U rpvoj trudnoći sam imala razne bolove ali tek od trećeg tromjesećja, a sada eto dosta ranije.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo me napokon nikako stic sve obic.

sve je ok. bila sam kod gin. kaze da je to sasvim normalno u trudnoci.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mene "menstrualni" bolovi muče stalno, bila sam na pregledima, nema otvaranja, ali moj ginekolog želi da idem na bolovanje. Meni se ne da jer ionako moram još odraditi samo mjesec i pol do godišnjeg pa porodiljnog, no ipak me malo brinu ti bolovi. Jel imao netko često takve bolove u drugom tromjesečju? Ponekad traju i po nekoliko dana bez prestanka. Što bi to moglo biti? Ginekolog odmah misli da su to kontrakcije, iako mi nitko nije potvrdio te kontrakcije na uzv ili nekako drukčije. Ja ne osjećam da mi se trubuh stvrdne, kako to trudnice obično opisuju, nego bolove u donjem dijelu trubuha - iste kao u vrijeme menstruacije.

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene "menstrualni" bolovi muče stalno, bila sam na pregledima, nema otvaranja, ali moj ginekolog želi da idem na bolovanje. Meni se ne da jer ionako moram još odraditi samo mjesec i pol do godišnjeg pa porodiljnog, no ipak me malo brinu ti bolovi. Jel imao netko često takve bolove u drugom tromjesečju? Ponekad traju i po nekoliko dana bez prestanka. Što bi to moglo biti? Ginekolog odmah misli da su to kontrakcije, iako mi nitko nije potvrdio te kontrakcije na uzv ili nekako drukčije. Ja ne osjećam da mi se trubuh stvrdne, kako to trudnice obično opisuju, nego bolove u donjem dijelu trubuha - iste kao u vrijeme menstruacije.
    meni su se ispostavile da su kontrakcije, poslao me je ginekolog na emg maternice i ja sam uzela bolovanje i čim sam smirila tempo, te nisam sjedila po osam sati , uzimala magnezij bilo mi je puno bolje....
    moj savjet je da probaš smiriti tempo a ja bih na tvom mjestu uzela godišnji pa bih vidjela kako će se to odvijati...
    u toj fazi mene je isto rezalo, više se manifestiralo kao neki grčevi čas lijevo čas desno, ovo o čemu pričaš tek sam počela osjećati u 36 tjednu točno tako kao menstrualni grčevi koji se šire na leđa...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

emg maternice - što je to? zašto mene moj ne pošalje na to?
    mene boli i donji dio leđa, to sam nekako pripisala širenju zdjelice...
    godišnji su kod mene već raspoređeni, mogu samo na glupo bolovanje...

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

emg maternice - što je to? zašto mene moj ne pošalje na to?
    mene boli i donji dio leđa, to sam nekako pripisala širenju zdjelice...
    godišnji su kod mene već raspoređeni, mogu samo na glupo bolovanje...
    emg maternice ili uterusa ti je uređaj koji se priključi elektrodama na trbuh i prati aktivnost maternice, odnosno može ustanoviti da li imaš kontrakcije i koje su jačine....ja sam se svome žalila na rezanje u donjem dijelu trbuha i grčenje i on me poslao u bolnicu na emg...emg je pokazao da imam lagane kontrakcije i prepisao mi magnezij i mirovanje...
    što se tiče godišnjeg bez obzira na raspored na to imaš pravo, što znači prije odlaska na komplikacije naravno da ćeš iskoristiti godišnji...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam se od 20 tj. zalila na bol u donjem delu ledja i povremene menstrualne bolove, ali nisam pridavala znacaja upravo jer kome god da se pozalim svi bi imali komentar "Ma nije to nista, materica se siti, mora te nesto boleti i sl". Da sam tad malo obratila paznju i smirila tempo sve bi bilo drugacije. Sad sam 31 tj i na totalnom mirovanju jer su to bile kontrakcije koje su skracivale grlic. Tako da ako mene pitas, bol u donjem delu ledja i menstrualni bolovi nisu normalna pojava i treba to sve prekontrolisati. Ako je dr rekao da mirujes, nije dzabe...
    Bolovi koji se odnose na sirenje materice i ligamente, kako mi je dr objasnio, ne zahvataju veci deo stomaka, vec su vise ziganja kratkotrajna na odredjenim mestima obicno sa strane ili po dnu...
    Posljednje uređivanje od lady.x : 18.12.2010. at 17:24

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uf, sad sam totalno isprepadana, pogotovo i na odgovor koji sam dobila na cybermedu http://www.cybermed.hr/forum/specija...ovi_u_trudnoci

U Viliju je doktorica ustvrdila da nema otvaranja, pa sam mislila da mogu biti mirna.
    svrcolina, je li emg maternice isto što i ctg?

svrcolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Uf, sad sam totalno isprepadana, pogotovo i na odgovor koji sam dobila na cybermedu http://www.cybermed.hr/forum/specija...ovi_u_trudnoci

U Viliju je doktorica ustvrdila da nema otvaranja, pa sam mislila da mogu biti mirna.
    ne ctg je različit od emg-a....kada sam ja imala kontrakcije isto nisam bila otvorena...nemoj ništa brinuti, samo bi trebalo uzeti mišljenje doktorice za ozbiljno i svakako mirovati, a možeš tražiti da te pošalje na emg da vidi da li su kontrakcije u pitanju ili ne...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Posto si u 20. tj. ako sam dobro razumela, nemoj da se zadovoljis time da nema otvaranja, jer da ima ti bi morala stavljati serklaz i biti na potpunom mirovanju, jako je bitno i da se utvrdi da li ti se grlic skracuje, jer ako je zatvoren a skracuje se, to takodje zahteva smanjen tempo, ali ne u tolikoj meri.
    Meni je doktor rekao da je on stava da nije bitno ima li neko kontrakcije ili ne vec kako te kontrakcije deluju na sam grlic. Ako ga skracuju, onda ih treba suzbijati.
    Posljednje uređivanje od lady.x : 20.12.2010. at 08:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •