Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: krv u stolici

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno krv u stolici

imam bebu staru 3,5 mjeseca. unazad mjesec i pol ima sluzavu, povremeno zelenu, stolicu sa tragovima krvi. u početku nismo dizali veliku paniku jer smo od svih slušali slične priče kod kojih se nije radilo o ničem ozbiljnom. dali smo stolicu na analizu (viruse i bakterije), test se pokazao negativan. kako se nije povlačilo ipak smo otišli u bolnicu gdje smo proveli pet dana. stolica, urin, krv - super, alergija na mlijeko, soju, jaja, brašno - negativno. ali ipak dijagnoza - sumnja na alergiju na proteine kravljeg mlijeka. preporuka - prehrana (moja) bez soje i mlijeka i 1g kalcija dnevno naredna 2 tj. prošlo je više od 2tj. a situacija se nije popravila. bile smo na kontroli, sad ponavljamo nalaze stolice i čekamo još koji dan pa se ponovno moramo javit. ja sam primjetila da se situacija pogoršala kad sam pojela jaja, tako da sam više od dva tjedna na prehnani bez mljieka, soje i jaja. beba inače super napreduje, raspoložena je, dobiva na kilaži, raste, razvija osjetila i motoričke sposobnosti. ali svakodnevno nalazim tragove krvi u stolici.
    jel netko imao slične probleme?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kak su oni odredili da nije alergična na mlijeko samo prick ( pikanja ona sitna) ili iz vene. Moja mala kod prika nije bila alergična , a iz vene ( rast) je bila u 4 razredu. Dal je rađena stolica na benzidin.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače ak je alergično na mlijeko treba mu najmanje 6 tjedana da bude bolje.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

prik je bo negativan, a iz krvi se još čeka nalaz. naime u laboratoriju su greškom testirali krv na kakao umjesto na kravlje mlijeko. ali su mi objasnili da ako je kožni test negativan da će najvjerojatnije biti i ovaj iz krvi. ali još uvijek je dijagnoza sumnja na alergiju. nisu još predložili druge pretrage. rađena je stolica na benzidin. sad opet ponavljamo test. u bolnici su mi rekli da se kroz dva tjedna treba popravi stanje.
    beba samo doji, jel toliko treba i u tom sljučaju?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nisam pročitala sve postove ali vidim da ugl. nismo jedini sa ovakvim problemom ali ubija nas čekanje. danas je opet, nakon neznatnog poboljšanja, bilo jako puno krvi (kao nikad do sad). hemocult 1.,2. pozitivan, 3. negativan. sad čekamo ostale nalaze.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ddee, ne mora nužno biti alergija na kravlje mlijeko
    može biti preosjetljivost, a u tom slučaju dijete također reagira krvlju u stolici, te često učestalim sluzavim i smrdljivim stolicama, a niti jedan alergotest neće biti pozitivan
    preosjetljivost u većine djece samostalno prolazi do 3 godine

ti isključi sve mliječno iz svoje prehrane, i nakon ~2mjeseca bi se stanje bebe trebalo normalizirati

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja već 3 i pol tjedna ne jedem ništa mliječno (ni soju, ni jaja), ni uopće prerađene proizvode. samo domaće. a i prije sam ih konzumirala u minimalnim količinama. ali nikako da vidim da ide na bolje. sad sam u fazi izbacivanja glutena, a sumnjam i na rajčicu. može li ona uzrokovati takvu stolicu?
    nalazi stolice su opet uredni.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

sad nam predlažu promjenu prehrane, Neocate formulu. pa da se vidi jel nešto iz mlijeka. ne znam što učiniti, teško mi je svaki dan gledati krvave stolice i čekati, a ne želim prestati dojiti. trebali smo ići u bolnicu da provedu testiranje u "kontroliranim uvjetima", ali ja mislim da ću bolje sama kontrolirati uvjete kod kuće. pokušala bih postepeno kroz 2-3 dana prijeći na formulu, a onda još koji dan isključivo formulu i za to vrijeme se izdajati. pa se ponovno vratiti na dojenje (to mi nitko ne može zabraniti) i postepeno pokušati služiti što joj smeta. ako je problem u tome. ako je nešto drugo i budemo morali ići na daljnje pretrage, opet je bolje da se vratim dojenju.

sad sam napisala svega i svačega, ali uistinu trebam savjet

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ovako se dalje razvijala situacija...ostali smo na dojenju još tjedan i pol, dok nije stigla hipoalergena formula (ona se naručuje kad se donese recept). stolica je i dalje sluzava sa primjesama krvi.
    zadnja 2-3 dana nudimo formulu ali jako teško prihvaća, jer okusom daje na sirovu krumpirovu koru. a od ono malo što proguta stolica izgleda još gore.
    u međuvremenu smo bili u rijeci na biorezonantonj dijagnostici. danas su bili rezultati. pozitivna je na kravlje mlijeko, jaja, duhan, komarce i neke gljivice i bakterije.
    zna li netko koliko se može pouzdati takve rezultate?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ddee, kod male djece, pogotovo kod beba alergo testovi ne daju pouzdane rezultate, a što se biorezonantne ilikakveveć dijagnostike tiče, po meni je isti drek kao i visak i vidoviti milan, a i vrapci znaju da su tragovi krvi i sluz u stolici reakcija na km, tako da i nije teško pogodit, uz dobru anamnezu
    a što se tiče kontroliranih uvjeta - doma i bolnica nisu iste, i ne shvaćam zašto otpor
    ako si išla na kantridu - peršić i banac su vrhunski
    ako si u zg, u klaićevoj su isto odlični

da ne misliš da pričam bezveze - kad sam ja izbacija sve mliječno trebalo je mjesec i pol da stolice postanu bez tragova krvi, a sluz je nestala nakon skoro 2ipol mjeseca, tako da to traje

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pod kontrolirane uvijete sam mislila manje stresne, jer nam je prošli boravak u bolnici dosta teško pao. bili smo u zg u vinogradskoj. ali tamo nam nisu rekli da to traje tako dugo, a nikako ju ne bih vodila na irigografiju ako nije nužno.

magriz, kako si izdržala to vrijeme? da li si isključivo dojila? jel vama odmah bila ustanovljena alergija ili je isto bila samo pretpostavka? jeste radili irigografiju ili kolonoskopiju?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ddee prvotno napisa Vidi poruku
    magriz, kako si izdržala to vrijeme? da li si isključivo dojila? jel vama odmah bila ustanovljena alergija ili je isto bila samo pretpostavka?
    ja sam to već jednom izdrala u vremeu od 2 godine i nejedenje i dojenje, a sad nažalost opet prolazim isto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije stigla hipoalergena formula (ona se naručuje kad se donese recept). stolica je i dalje sluzava sa primjesama krvi.
    koja je to formulča bila, mi smo imali Pregomin, ali ja iz principa joj nisam davala do 14 mjeseci, i to u početku s pahuljicama, kasnije ga je prestala piti, jer je Jelić ga označil isto kao alergen.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sory sad sam vidla da je neocate, to nismo imali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ništa ustraj u dojenju, ja sam dojila do skoro njene 2.5 godine, nije bilo lagano, uz sve silne dermatitise i alergije. I ni sad u dobi od 4.5 godine još ne jede mlijeko, bila je na testiranju ovo ljeto i kao tam je bilo dobro, a nakon dva dana doma se stalno osipavala, sad je već 7 tjedana od toga, pa ćemo za cca 10 dana probat ponovo, ak ne prođe apsciniramo do ljeta. I da i taj njen Pregomin je smrdil, ali to ne smiješ pokazat tak detetu, jer nema ni šanse da bi to onda jelo, kaj ne???

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

stalno čekam da napišem završetak cijele ove priče, za one koji čitaju temu, ali nikako da dočekam.
    još uvijek dojim, stolica je još uvijek sluzava s tragovima krvi...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako beba napreduje?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

napreduje. ne stagnira i ne gubi na težini, ali nije u prosjeku.
    dobila je svega 300grama u nepunih mjesec dana od zadnjeg vaganja.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

gle, beba raste i nije ništa neobično da dobije "samo" 300 grama u nepunih mjesec dana
    mališa je imao 2 intrevala kad je dbio manje od 100grama, ali je slijedeći mjesec to nadoknadio
    ako je beba dobro, vesela, zdrava, napreduje i dobro doji, ne vidim razlog prestanku dojenja
    ja sam s mališom do godine dana živjela na čajevima, piletini riži i povrću
    umjesto kruha sam jela one stiropore s pekmezom
    izdržala sam bez ikakvih problema i niti u jednom trenu nisam odustala, dok danas ne mogu izdržati dulje od jednog prijepodneva na dijeti

nastavi, ali prati dijete

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ma ona nikako da nadoknadi. zadnja tri mjeseca dobiva po 300-400g (od kad je sve počelo). pa se bojim da možda nije alergije, budući da nismo bili na snimanju crijeva.

magriz, zašto si jela rižine kekse umjesto kruha? zbog opreza da nema u njemu mlijeka ili si i nešto drugo izbjegavala?
    jel alergija prošla nakon godinu dana?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam mali freak, pa sam izbacila i gluten iz svoje prehrane

alergija, odnosno preosjetljivost, budući da alergija nikad nije dokazana, prošla je s nekih godinu i pol
    a dojila sam ga još godinu nakon toga
    neocat smo dobili na recept, kao za svaki slučaj, ali nisam nikad zamiješala - mališa je dojio sve u 16

gdje si? u rijeci?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

živimo u sisku, u zagreb idemo kod specijalista.

ja isto stalno mislim da izbacim gluten.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam sebi izbacila gluten, ali sam mališi prema preporuci gastroenterologa uvela gluten s 8mj - sve je bilo ok

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    izdržala sam bez ikakvih problema i niti u jednom trenu nisam odustala, dok danas ne mogu izdržati dulje od jednog prijepodneva na dijeti
    da tak je i meni za njih sam obadvoje išla na djetu, gledam i divim se mojima doma kaj sve pojedu, a ja tak dobra. a da sam trebala radi sebe teško bi mi bilo i dan-dva.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ma nije ni meni problem, već sam majstor u izmišljanju jela. već pečem kolače, poham... sve bez mlijeka, jaja, soje, kakaa, orašastih plodova...
    a prije trudnoće 4 god nisam jela meso. a od dojenja ne mislim odustat.

doktorica je htjela da pređemo na neocate kako bi dokazali jeli riječ o alergiji ili nije.
    ja sam joj to nudila i ona je to kao malo prihvatila, zatim sam joj povećala broj obroka, i za to vrijeme se izdajala. dva dana je jela 70ml svaka dva sata, treći dan 50ml, a četvrti mi je u 6 sati pojela 2 puta po 30ml. (ni u jednom trenutku nisam 100% zamjenila obroke.) taj dan sam zvala svoju pedicu i ona mi je rekla neka još pokušam taj dan, ako ne ide da je ne držim gladnu, te da se javim u bolnicu. to sam i sama znala, ali eto da ne ispadne da radim na svoju ruku.
    u bolnici su mi rekli da tako malo dijete ne razlikuje okuse i da ovisi o meni hoće li ona to prihvatiti ili ne, da treba zatvorit srce, i ustrajat u tome, jer je to jedini način da se alergija dokaže. sad joj nudim neocate 1-2 dnevno. i popije ona toga, kako koji put. čekam kao da ona to prihvati bez problema pa a probamo ponovo, ali ni sama ne vjerujem da to ima nekakvog smisla. zadnja dva dana joj nisam nudila da vidim ima li razlike (stalno sam u nekakvim dilemama). stolica je više vodenkasta. a sluzi i tragova krvi ima stalno.
    za 10ak dana idemo na pregled.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam kako ti je, meni je svako presvlačenje bilo koma, svaki put sam cekala da vidim sta cu ugledat. I kad vidim te koncice krvi pokvari mi cijeli dan. Ja sam isto izbacila mlijeko i mlijecne proizvode i citala sve deklaracije, pa ako ima i u tragovim nisam jela. (sad ne mogu da smrsam ni grama ni bilo koje dijete ne mogu da se drzim) Kod moje M. su nasli da je pozitivna na CMV, sto je znacilo da je ne smijem vakcinisat zivom vakcinom dok god izlucuje CMV mokracom. Vrremenom je prestalo samo od sebe. Tako da vjerujem da ce i tebi ko i meni to bit samo jedna bezveze uspomena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u bolnici su mi rekli da tako malo dijete ne razlikuje okuse i da ovisi o meni hoće li ona to prihvatiti ili ne, da treba zatvorit srce, i ustrajat u tome, jer je to jedini način da se alergija dokaže. sad joj nudim neocate 1-2 dnevno. i popije ona toga, kako koji put. čekam kao da ona to prihvati bez problema pa a probamo ponovo, ali ni sama ne vjerujem da to ima nekakvog smisla. zadnja dva dana joj nisam nudila da vidim ima li razlike (stalno sam u nekakvim dilemama). stolica je više vodenkasta. a sluzi i tragova krvi ima stalno.
    sad da li klinci osjete ili ne , već je pitanje i dilema, s velikim sam imala problema imala sam E.coli i klinac nije htio cicat, ali nije htio ni ništa drugo , a ja nisam htjela kupiti sve kaj ima u dučanu, nakon par dana, kad smo skužili da imam E.coli i počela pit antibiotike, mali je htio pit , ali na flašicu, i onda sam mu izdajala. isti scenarij se pojavil s malom isto dobila E.coli, nije htjela cicat, ali sam joj ja to mlijeko davalana žlicu i počela pit antibiotike, poslije se vratila cici, ali u međuvremenu je ispalo da ima alergiju i a. dermatitis, izbacila sve kaj joj nije pasalo i išli dalje, s 8 mjeseci je ( vjerovatno kao posljedica cjepljenja) dobila upalu pluća i bila u bolnici, dolazila sam je hraniti ( da cica) , nosila mlijeko, a oni su je pokušavali tam i nahranit s Pregominom, kaj bi ona sve pobljuvala po njima, doma je saco poslije cicala do 14 mjeseci, a poslije je dobivala pregomin samo uz pahuljice, kasnije i počela piti. Velikog klinca sam uspjela naučiti kad je bio mali da pije mlijeko na slamčicu ( tvoje je još malo za to), tak sam i klinku učila pregomin.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ddee draga ako ti moje iskustvo pomogne biti ću jako sretna. Imala sam sličnu situaciju i kad smo nalazom stolice utvrdili da je sve ok moja sestra je nakon 2 mj patnje (jer je moja beba u isto vrijeme i odbijala dojenje pa sam se tih 6-7 tj. toliko napatila da to ne mogu niti pisati ponovo) konačno na internetu potrefila prave riječi za utipkati. Ako je krv u stolici svijetla znači da nije ništa "dublje" iz organizma nego vjerojatno iz debelog crijeva.
    Kod nas je problem bio u kombinaciji jakog letdowna (naglo nahrupi mlijeko) i u velikom i brzom stvaranju mlijeka što sam u neznanju i nakon mastitisa samo pogoršala izdajanjem. To dovede da ti beba stalno pije prvo, vodeno mlijeko jer ga se stvori puno , a ako češće doji (kao moja E.) do sljedećeg dojenja opet vuče samo prvo i onda ti dko 3. dojenja daš drugu dojku pa se ona opet napapa vodenog mlijeka i rezultat bude tzv. eksplozivna stolica koja zna pokidati male arterijice blizu izlaza iz guze i dobiješ krvavu stolicu (kod E. su to bila kao vlakna krvi u stolici).
    Problem sam riješila kroz 2 tjedna i dojila E. 16 mj. Da sad ne duljim ako se prepoznaješ javi pa ću ti detaljnije napisati kako sam to riješila i probati ću potražiti linkove koji su nam pomogli da skužimo o čemu se radi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde ti nađi te linkove, i mene slično zanima.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

svaki put kad smo bili na pregledu, pregledavali su joj debelo crijevo digitorekntalno tj. gurnuli prst u guzu da pogledaju ima li kakvih oštećenja, i uvijek je bilo sve čisto (bar u dijelu do kojeg mogu prstom). prije prvog takvog pregleda drhtali smo u čekaoni s grčem u želudcu, ali zvuči gore nego što izgleda. puno gore je vađenje krvi tako malom djetetu.

krv je svježa. to je prvo što svi pitaju. znači debelo crijevo je u pitanju, samo se ne zna što ga iritira.

što se tiče letdowna, mislim da jedno vrijeme je bio jači. L.se sva jadna zagrcavala. ja bi malo izdojila sa strane i nudila joj ponovno istu sisu kod sljedećeg dojenja. i brzo se to ustabililo.
    sad imam drugi problem, stalno mi se čino kako u jednoj dojci imam manje mlijeka. puno kraće traje podoj i ponekad posisa malo i iz druge. a kad sisa iz te druge nikad ne traži još.

u svakom slučaju bi htjela pročitati te linkove, ako ih nađeš.

i hvala svima na iskustvima i podršci.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Staviti ću i link koji je jako0 dobar http://www.kellymom.com/babyconcerns/bloodystool.html, ali nisam sad nakon 2,5 g mogla naći taj klonkretni dio koji je meni jako pomogao pa ću ga tu kopirati, a admin. neka briše ako je prevelik.
    ddee i jerlena.O. možete mi na pp poslati vaš mail pa vam pošaljem cijeli dokument koji sam si ja složila iz nekoliko linkova kad mi je bila fraka ( velika ušteda vremena, potrošila sam na traženje riješenja puno vremena)
    Napravila sam točno ovako kako piše u dijelu If your “oversupply” has been dramatic koji sam povećala u kopiranom tekstu pa ćete vidjeti gdje počinje
    Usual management procedures for oversupply; Gaining, Gulping, Grimacing?

Is your baby thriving… but nursing is a struggle? See if many of these sound familiar:

My baby chokes and gulps and splutters when she nurses, especially at the beginning.
    My breasts always feel full, or they spray when they let down.
    My baby “wrestles” with my breast, pulling off, coming back on as if she’s starving, pulling away and crying, backing off once she has the nipple in her mouth, arching.
    My baby has lots of wet and poopy diapers, perhaps even with streaks of blood.
    My baby is colicky, or gassy, or spits up frequently.
    My baby is gaining rapidly, or grew fast at first with weight gain dropping as fussiness increased.
    My baby rarely falls asleep at my breast; nursing is an athletic event rather than a peaceful one.
    My baby will nurse only for food, not for comfort.

Those can be symptoms of a baby who’s getting “too much soup, not enough cheesecake.” When our babies are born, our bodies may be prepared with lots of milk… just in case. And it can take a while for our supplies to drop down to what our babies actually need.

The milk that builds up in our breasts between feedings tends to be a lower-fat milk. The milk that the baby pulls down during breastfeeding tends to have a higher and higher fat content, changing gradually from “soup” to “cheesecake”. When she finishes nursing, the fat that was pulled down near the nipple but not used gradually withdraws, to be pulled down at the next nursing after the baby gets through the newly-accumulated lower-fat “soup”.

If we have a lot more milk than our baby needs, she may not be able to get through all the soup at one sitting.If we switch breasts partway through the nursing “to make sure she takes the other side”, or if we try to space our nursings out to two hours or more, that can mean the baby plows through a whole lot of soup and never gets much cheesecake. She grows fine. But the higher-fat milk is an excellent stomach-settler, because it slows the passage of milk through her intestines. Without the extra fat, milk travels through her intestines without breaking down fully, and can ferment in her large intestine, causing gas, discomfort, and frothy green stools.

And then there’s the fire hose effect. If there’s a whole lot of milk in your breasts, it can squirt into your baby’s mouth faster than she can handle it, and make her feel she must swallow or drown. Not much fun. Like anyone else, your baby wants to take in food at a comfortable rate that she controls herself.

You may find your baby is happier and more settled if you let her “get to the bottom of the barrel”, where the cheesecake is, and slow the flow of your milk. How? By doing three things:

Offer to nurse her whenever she shows interest, even if it’s been only a few minutes. Shorter intervals mean the higher fat milk is still accessible. We tend to expect babies to nurse only for food, at predictable and widely-spaced intervals. Babies tend to think otherwise. If we offer only when we think they ought to need it, using other distractions when we think they “can’t be hungry”, we’re much more likely to see breastfeeding falter, or end before we wanted it to.

If she’s happy on one side, leave her there. Imagine a mother dog wearing a watch. After ten minutes she stands up, shakes the puppies loose, and lies down facing the other way so they can reattach to different teats. Silly, right? No other mammal takes a contented baby off one nipple simply to make sure it takes another; why should we? Using both sides each time is one of those rules that grew out of the old “don’t nurse very often” rule.

If that side isn’t nice and soft when your baby finishes, use it again next time. You may find that using one side for a couple hours is all it takes. After your supply has settled down to match her needs, you’ll largely forget this notion… although you often see breastfeeding mothers hefting each side to decide which they want to use. If your “oversupply” has been dramatic, or your baby is really fussy, you may find you need to spend 4 to 6 hours on one side before using the other. What’s happening to the other side in the meantime? The over-fullness sends a message to cut back on production, which is what you want. If you’re too overfull, you can nurse or express just enough to relieve it a bit, then go back to the side you’re trying to soften completely.

These sound like rules, but they’re actually just temporary reminders to help you get past those two initial rules that probably started the problem - making a point of switching sides, and delaying feedings.

As your supply settles down, you may worry that you’ve “lost your milk.” You may be so accustomed to heavy breasts dripping and spraying, and to seeing your child splutter, that a quiet, calm nursing from soft breasts feels wrong. But you’ll probably notice that those diapers are still very wet, and that your child breastfeeds contentedly, with a relaxed and comfortable body, letting go gently when she’s full or dozing peacefully at breast. Those are all signs of an ample - but not overfull - milk supply. If she wants to increase your supply further, all she has to do is ask to breastfeed more often, or fuss to go to Side Two after Side One is completely soft. Trust her to know her own needs, and trust your body to respond appropriately.

Cutting down on an oversupply is usually a simple, straightforward process, and you should begin to see a happier baby and easier feedings within a few days. If not, consult a breastfeeding specialist. She’ll have additional ideas, as well as an interesting booklet called “Effects of an Over-Active Let-Down Reflex”*.

Too Much Milk?
    Said to have overabundant milk supplies, also known as hyperlactation syndrome, when the supply is more than what is needed by the baby. Often, these moms will suffer with frequently engorged breasts that many times lead to bothersome leaking and plugged ducts and breast infections. Their babies may seem fussy a lot, many times exhibiting colic-like symptoms with excessive gas and spitting-up (and even vomiting). These same babies may also have consistently green, watery stools and gain more than the typical 1/2-1 ounce a day during the first 4 months. They also tend to nurse frequently from both breasts, sometimes as often as every hour. Some babies may clamp down on or fold over the nipple during feeding as a means to slow the flow of milk down, especially if mother also has a forceful letdown (see below). Often the nipple will be white at the end of the feeding and/or creased and feedings will probably be painful. The baby may periodically refuse to nurse due to his frustration at "keeping up with the milk".

The underlying cause of the baby's symptoms is a disproportionate intake of the low-fat foremilk, the milk that is made available to the baby early in the feeding. When a baby consumes large amounts of this watery foremilk and less of the fatty hindmilk, that is made available as the feeding progresses, his stomach empties rapidly while at the same time dumping excess lactose into the bowel. The result is many times like that of colic in the baby.
    Usually these symptoms can be relieved for mother and baby by making a few changes in the nursing pattern. Start by making sure that you allow your baby to completely finish one side before you offer the other by waiting until he pulls off himself, goes to sleep, or ceases to actively suck and swallow. Don't feel that you have to interrupt his nursing on the first side after a certain amount of time. It is much more important that he get the right balance of milk during the feeding than that he nurse both sides. If after finishing the first side, he does not want the second side, don't worry. He probably does not need it. If you are uncomfortable, you can hand express or pump just enough to relieve any pressure.
    If this change in pattern does not bring about improvement, then it is usually recommend that you limit the baby to one side for up to 2 -3 hours before nursing on the other side. Some mothers with especially over-abundant supplies may have to go even longer periods, nursing on only the same side. Again, if the unused breast becomes uncomfortable in the meantime, you can pump or hand express just enough to relieve the pressure. Nursing and pumping in this fashion will help to regulate your supply to more closely match your baby's needs within a few days and ensure that your baby gets the right balance of foremilk/hindmilk. If after several days of limiting your baby to one-sided nursing for a period of several hours, there is still no improvement, you may want to try using an antihistamine, drinking Sage tea, or applying cabbage leaves until you begin to see improvement. (See the suggestions on our page about weaning for more on these remedies.) Stop with these more extreme measures once you notice improvement. Another last resort management suggestion is the use of a silicone nipple shield used during the feeding to help slow the flow of milk. Only use a nipple shield with the recommendation and observation of a lactation consultant.
    Many times moms with overabundant milk supplies also experience forceful letdowns. Their babies may cough, gag, gulp, etc. in the first minute or so of the feeding as the initial letdown occurs. As mentioned in the first paragraph, they may also pull off the breast repeatedly and periodically refuse the breast. There may be some clamping down on the nipple as the baby tries to slow down the flow of milk. Some babies may try to perch out on the tip of the nipple rather than taking in a good mouthful of breast tissue so that the milk doesn't flow so fast. Both behaviors most likely will make feedings painful for mom. Babies who react in this way may take in more air and will need to be burped more often during the feeding. To help your baby deal with the fast flow of milk, position him so that his head is slightly above breast level. With a younger baby, the football hold works well in this situation. Sit so that you are leaning backwards slightly, such as you would while sitting in a recliner. This enables gravity to help slow things down. You may want to try lying down on your back and allowing baby to perch upon your chest as if he were nursing uphill or climbing up your chest. You also may either pump or hand express until the flow of milk slows down and then put your baby to the breast or you may wait until letdown occurs and then take your baby off the breast while at the same time catching the milk in a towel or diaper. Once the flow slows, you can put your baby back to the breast. In time, with maturity, your baby will learn to deal with the fast flow of milk with more ease and will probably prefer it!

I da mučili smo se preko 6 tjedana dok nisam usvojila ovaj način dugog dojenja na jednoj strani, a dotad je morala po cijeli dan biti na meni i jela vi samo ako bih je ulovila u onom trenutku kad se budi pa može vući , ali još nije svjesna sebe pa na reagira vriskom i plačem. bilo je strašno, ali kad sam našla rješenje nikad me dojenje nije bolilo , nisam imala mastitis niti ikakvih problema.
    SRETNO!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

If your “oversupply” has been dramatic, or your baby is really fussy, you may find you need to spend 4 to 6 hours on one side before using the other. What’s happening to the other side in the meantime? The over-fullness sends a message to cut back on production, which is what you want. If you’re too overfull, you can nurse or express just enough to relieve it a bit, then go back to the side you’re trying to soften completely.

to je taj dio, ipak ga nisam povećala u prethodnom postu

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

molim vas za savjet/pomoc.

jucer sam kod bebana starog 6 mjeseci primjetila krv u stolici. onak je bilo rozkasto, u tragovima.
    prije tri dana smo poceli sa dohranom, dala sam mu jabuku (provjereni uzgoj), prvi dan je normalno kakio, onda drugi dan nije nista i jucer je to bilo malo tvrdja stolica (kao pasta za zube) i bilo je obilno.
    nekako sam to povezala sa tim, iako ne mora to biti.
    danas jos nije kakio.

da prestanem sa dohranom na par dana ili da mu dam nesto drugo (mislila sam krusku)?
    jel moguce da ga je jabuka malcice zatvorila?

nisam primjetila da se nesto mucio kod tog kakanja gdje je bilo krvi, ali ipak je bila tvrdja stolica nego inace kad je samo dojio.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ništa, prati stolicu. mislim da jabuka ne može smetati. možeš probati izbaciti mlijeko i mliječne proizvode iz svoje prehrane. ako se ponovi odi do liječnika.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ddee, kaj je vami kaj bolje?????

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mlijeko i mlijecne proizvode sam izbacila kad su trajali grcevi i to nam je pomoglo. nakon toga najnormalnije jedem i nista se nije dogadjalo.
    zvala sam doktoricu, ona veli da je najvjerovatnije alergija na jabuku, neka pratim stolicu, na par dana izbacim dohranu i ako ce stolica biti u redu da pocnem sa kruskom ili povrcem koje ide sa 6 mjeseci.
    nakon one kakice jos nije kakio.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ddee, kaj je vami kaj bolje?????
    ja ne znam ni sama. bili smo u klaićevoj (po drugo mišljenje), gdje su nam rekli opet dva tjedna stroge dijete uključujući i gluten, tako da sam i to izbacila (ostalo još davno prije).
    prije klaićeve nije bilo krvi u stolici 8 dana, onda opet je. pa sad par dana ima pa par dana nema. stolica je i dalje sluzava. uglavnom 2-3 puta dnevno. ponekad 1 a ponekad i 4-5. možda malo manje vodenasta.
    doktorica mi je uglavnom rekla da ju ne zabrinjava malo sluzi i tu i tamo točkica krvi, ako djete napreduje. sad je dobila 200 g u 2tj. što za dob od 6mj. nije malo (bar se meni čini)?
    ja više ne znam što da mislim.
    ugl. ako ne bude napredovala i situacija se ne popravi do kontrole. slijedi i prelezak na hipoalergenu formulu.
    još su neke dodatne pretrage radili koje nisu u vinogradskoj. npr. na toksin i verotoksin clostridium difficile. odn. escherichiu i to je negativno.
    i kalprotein i željezo, a ti nalazi su kod njih i neće nam ih reć dok ne dođemo tamo (valjda bi rekli da nisu ok).

jelena.o, daj mi reci jesi li uzimala nadomjestak kalcija i multivitamine?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja uzimam kalcije ( iz dm) 3-4 tablete ( s malom sam uzimala 2 tablete), a multivitamini Prenatal+ Ulje od noćurka. I ja sam izbacila gluten mada derička veli da ne treba, ali da ipak ostavim još malo , pa da opet uvedem. Za mjesec dana idemo gastrički pa bumo vidli.
    zakaj bi dete išlo sad na hipoalergene, ak smije ve ć dohranu??? ja svojoj maloj to nisam htjela davat do 14 jeseci, a onda tek za pahuljice. Inače on je sad za zadnje vaganje skupio samo 250 grama ( 4.5 mjeseci, u toj dobi sestra je čak bila i u minusu). kaka najmanje 4-5 puta na dan.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a rekla mi je da nemogu ni ja živjet od zraka i da dijete ne dobiva dovoljno ako ja ništa ne jedem. dali je možda zaboravila na dohranu neznam. budemo probali izdržat što duže. ne mogu ni zamislit da ne dojim.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a rekla mi je da nemogu ni ja živjet od zraka i da dijete ne dobiva dovoljno ako ja ništa ne jedem. dali je možda zaboravila na dohranu neznam. budemo probali izdržat što duže. ne mogu ni zamislit da ne dojim.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

samo da prijavim - punih mjesec dana bez tragova krvi u stolici (nakon izbacivanja glutena)

još papamo ciku i neke voćke i povrćke, te rižu i proso.
    kakamo 2 puta dnevno (nekad više, a nekad i niti jednom). još uvjek ima sluzi.
    ja i dalje bez mlijeka, jaja, soje, orašastih plodova, glutena. ovih dana planiram uvesti ribu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ste bili na kakvom novom testiranju?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

nismo. danas smo ponovili krvnu sliku. idući tjedan idemo na kontrolu. pa ćemo vidjet šta dalje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad ste počeli jest, vidim da ste tek mjesec dana stariji od mojeg?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

koji dan prije punih 6mj. znači već nekih mjesec dana. vi još niste?
    ali i dalje se borimo s gramima, baš se nekako slabo love.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •