od početka muku mučimo sa spavanjem pa evo sada nakon godinu dana mogu s 'ponosom' reći kako nisam odspavala dulje od 2,5 sata od kad imam dijete. to mi zapravo više i ne predstavlja neki osobiti problem već sam prihvatila stanje i snalazim se kako znam i umijem. moje se dijete budi 4-5 puta na noć (kad je noć dobra), kad nije budi se svakih sat ili se oko 3 odluči igrati što traje neka 2 sata. pokušala sam na razne načine suzbiti to njegovo igranje (mrak, tišina, uljuljkavanje, ignoriranje...), ali nema pomoći. traje od nekog 3 mjeseca do sada, no sada je to recimo 2x mjesečno. i to podnosim. ipak nadam se da će jednom doći bolji dani (noći) pa me zanimaju iskustva majki nespavača kada je kod vas krenulo na bolje. napominjem, ja sam skromna, ne tražim da prespava noć...ali da se budi 1-2 puta bilo bi prekrasno ili da se ne probudi 45 minuta nakon uspavljivanja da barem tu i tamo mogu imati mirnu večer s mužem. kada to počne biti boljenapominjem, moj je mališan divno dijete, živahan, sladak, danju spava super 1-2 puta i skupi oko 3 sata sna. i noću on skupi 11-12 sati, ali uz prekonekoliko buđenja, nasisavanja, plakanja, smirivanja...i da, divim se svim majkama koje uspjevaju godina (pre)živjeti s djecom nespavačima
![]()